Söndagar.

Ibland är söndagar verkligen det värsta som finns.

Det finns nästan ingenting som får mig att känna mig så ensam som söndagar. (Kan nog räkna upp hur mycket som helst, men söndagarna är konstanta)

Tur att en höst full med seriestarter är det som komma skall. Jag menar, vad ska jag annars göra när ni ligger på playan?
Har smygstartat med OTH sista avsnitt från förra säsongen..


sovdags.
/a

Dagen..

..efter.



Dagen började med mat på Statoil sedan blev det att hoppa i skräpkläderna för att bege sig ut i skogen och plocka blåbär (hur ofta gör man det dagen efter?!). Det tog på krafterna så det blev sängen i några timmar innan maten stod på bordet! Efter det bakade jag en ubergod blåbärspaj till familjen och vips så var alla mina blåbär slut!


Snipp snapp snut så var denna saga slut..



En kvällspromenad, en varm dusch och sedan ett skutt ner i sängen!


/Äm

Buss-rese-trött

Oj ja är så trött just nu!

Sitter i bussen igen och den riktiga 63:an den är överfull så ja åker i den extra! haha att så mycket folk ska till Umeå idag, helt otroligt! Haha!

Men imorrn börjar en ny vecka på jobbet....5 hela dagar....kanske 2 på helgen......Men efter denna vecka då äre bara 1 vecka och 3 dagar kvar tills ja slutar jobba! skönt skönt ska det bli!

Näe nu ska ja stänga av datorn!
Gonatt och ha en bra söndag!

Kram alla mina vänner, tyck om er jag!
/T

Nästa sommar..

Nästa sommar har vi vissa saker vi måste göra mina vänner.

- Vi måste fjällvandra (Borgafjäll of course)
- Vi måste plocka bär
- Vi måste plocka svamp
- Vi måste fiska
(- Jag tror minsann vi måste åka till min familjs stuga i Tjusjön. Där finns lugnet. Och bären. Och fisken.)


/a

Blåbärsjakt!

Idag för att samla på oss lite vuxen poäng, eftersom vi va ute å slirade igår så for jag och Marie på Blåbärsjakt.







Efter en massa prat, lite trams och bilkörning, har vi tillslut plockat ihop en hel halv hink, å med hink menar ja då en sån där liten turkisk yougurt hink. :)
Det roliga i det hela va att mitt ute i skogen (eller påvägen upp till prästhällan) kommer det 2 moppe killar! Tokigt det där....å dom där moppe körarna, dom dyker fasen med upp vart som helst! :)

Vuxen poäng till jag å Äm! -yes-

/T

En bra morgon..

Det började som en härlig söndagmorgon...
Jag har ju mått pyton en hel vecka och i morse så kändes det rätt bra. Solen sken och jag tog en promenad, bestämde mig för att ringa på blocket-annonsen jag såg igår kväll.

Jag har som bekant (nåja, kanske inte för alla) velat köpa en ny bänk till tv'n och det blir ytterligare en ikea-möbel i mitt hem. Igår kväll såg jag en nyutlagd annons och en billig hylla! Precis den jag ville ha! Men tror ni jag ringde då? "Nä, en lönelördag, klart dom är på krogen. Jag hör av mig imorron". Så imorse gick jag ut till bilen och mätte så att jag visste att jag skulle kunna hämta den, fortfarande ihopp om att köpa den, och tyckte att det var lite för tidigt att ringa. "Han var säkert på krogen igår, då är det för tidigt att ringa en söndag kl 9".

Nu, en timme senare så skickade jag ett sms och hoppades att jag inte skulle väcka personen i fråga, skrev att jag skulle ringa senare om jag hade turen att den inte var såld. MEN SÅ KLART VAR DEN DET.
Flera veckors mer eller mindre aktivt letande och jag tvekade!! Så tji fick jag. Men han skulle höra av sig imorron om dom inte hade hämtat den. Suck.

Nåja, är det någon som har en LACK-hylla från IKEA över så köper jag den gärna! Svartbrun helst. Man kan också säga till om man ska åka svängen förbi IKEA, går bra..



Annars så ska jag äta frukost nu för att jobba mina 4 timmar denna söndag.

/a

Ps. Nu förväntar jag mig att ni kommer nästa helg. Ds.

Dagens låt!


2 dar i rad....

..med alkohol och jag klarade det :) Inte illa pinkat, fast nu kommer man nog vara bakis en hel vecka! haha!

Igår va det skoj. Som vi dansade....som ja såg två snygga killar. -mumms- Men efter att klockan slagit över ett så va vi rätt less, men sen å hitta åt alla man åker med det är juh en annan sak, å vips så hittar man nån man inte ha träffat på super länge och börjar prata med den personen. :) Men klockan två drog vi iväg mot STATOIL!! Men även fast inte kön va lång, så tog det typ as lång tid att få beställa, vet inte alls hur tröga dom va. Men som sagt man har juh inte bråttom.

Hem kom man och smög upp för trappen för att lägga sig å sova. Efter exakt 6 timmar vaknar ja till och tänker att nu är klockan mycket. kikar på klockan och va är hon, jo halv nio.....fy bubblan att man inte kan få sova ut nån helg! :) haha! Tokigt tokigt.

Men nu är det bara exakt 2 veckor och 3 dagar kvar tills ja slutar jobba och åker hemåt igen för att packa och sen resa vidare. Gud Idag längtar ja som bara den, fast idag är det mys höst väder ute. Fint och soligt och lite sådär små kallt. Precis som man vill ha det!

Nu ska ja sluta för ja å marie ska snart börja vandra neråt och äta mat tror ja bestämt att det blir! -mumms-

todiloooo
/T

Inga kråkor i min väg (bara på taket)

Skulle kunna sammanfatta min icke-lediga-lördagnatt som lugn. Tiden har spenderats som så att jag har sett Patrioten, The Rock och en b-film utan dess like med Liv Tyler. Sen kl 06.15 fick jag mitt första larm. Det är helt sanslöst. Rent teoretiskt hade jag kunnat sova men det får man ju inte. Men så onödigt att jag ska behöva vara vaken när ingen av de gamla är det.

Roligast inatt var ju ändå att jag räddade Maries mobil. Jag undrar egentligen vad jag är döpt till i telefonboken eftersom man får för sig att ringa mig när man hittar en mobil på dansgolvet. Är jag ditt ICE-nummer mån tro?

Nu är det godnatt/
Fi

Lördagen som inte blev som planerat.

Plan 1.
Tar ledigt från jobbet just denna lördag för att överraska och fira mor och fars rubinbröllop. Det skiter sig när det visar sig att mamma jobbar och pappa är i Göteborg.

Plan 2.
Vara hemma och ledig och slappa framför tvn.

Plan 3.
Bror ringer och bjuder med mig till Malmön. Roligt att hitta på något och få umgås med familjen Kornsjö. Bror ringer och väcker mig 12.15 idag (hutlöst tidigt med tanke på att jag jobbat natten). Jag slänger mig i duschen, packar väskan och käkar. 45 min senare ringer han igen och säger att det är så dåligt väder, alldeles svart ut mot havet så vi stannar hemma.

Plan 4.
Vara ledig, slappa och käka middag i Kornsjö.

Plan 5.
Efter att plan 3 skitit sig lägger jag mig en stund till för att sova. Telefonen ringer och ringer och det går tamefan inte att få en blund men jag tänker, vill nån mig något ringer dom på mobilen så jag går inte ner för att höra vem som ringer. Då ringer självklart mobilen. Det är från Bjästagården, en nattpersonal är sjuk och jag får lov att jobba. Plan 4 skiter sig också och nu sitter jag här på jobbet.

Ingenting blev som det skulle med den här dagen. MEN jag tjänar pengar istället för att göra av med dom.

/Sofie

oj oj oj va ja såg något knasigt nu!

Åter igen ser man folk som går med legins och en tröja som inte når över rumpan. Hallå kan inte folk klä sig? Klart man får gå som om man vill, men snälla ta på dig tights iaf....behöver juh inte ha leggins! haha! Tokiga människor!

:)

/t

bakis ångest på bussen

Det är nått som ja aldrig haft förut....alltså sitta på en buss och ha ångest över gårdan! :) hihi....tokigt!

Ville egentligen bara säga att ja sitter på bussen och data nördar mig! haha!

Snart hemma i dorotea och då ska ja festa loss å skapa mig nya problem som ja ska ha ångest över i morgon, så tänker jag! :) thihit.......tampadampada! :D

Over and out!

/T

Om och om igen gör...

...jag samma misstag. Eller misstag är väl inte rätta ordet för detta. Dumt kan ja då säga!

Jag är singel och jag tror ja flörtar omedvetet, hur kan det bli så? Och vips så flörtar ja med fel person. Men när killen i fråga flörtar med en själv så kanske man rycks med, ja vet inte. Men dumt är det!

Lyckades iaf inte slösa en peng igår tydligen. Hade tagit ut 300kr, men kom hem med 450kr...hmm hur kunde det bli så? Och plus fyra såna här poker pengabrickor....det är konstigt, men ja tror det bara är jag som lyckas! hmm...haha! Jag är inte bitter för det! mohahaha

Nu kl fyra ska ja åka hem med bussen och sen imorrn ska ja åka tillbaka. Tokigt å resa så långt för en kväll. Men det äre värt! Alla gånger....

Nu ska ja ta å packa och ha lördags ångest! hihi

puss/T

Det är nånting med fåglarna.

Såg en jättetjock kråka när jag cyklade hem från jobbet alldeles nyss. Den var så tjock så den orkade knappt flytta på sig när jag kom susande, därmed höll jag på att köra på den tjocka kråkan. Då tänkte jag 'oj vilken tjock kråka som knappt orkar gå'.

Jag cyklar vidare och då hade hela Övik kommuns (enligt min uppskattning) fåglar samlats på vägen. Dom är inte jätteförtjusta i att dom måste flytta sig för att rädda sitt liv när jag kommer dundrade så dom drar ut på det till i sista sekunden så jag får fjädrar mellan tänderna. Men alltså så många fåglar! Som i filmen! Äckligt jue.

Å det här får ju mig att tänka på en artikel jag läste igår. Enligt någons forskning minns kråkor människoansikten och inte nog med det så minns dom om man varit snäll eller dum. Nu får vi hoppas att dom här fåglarna (inklusive tjocka kråkan) ser det som att det var dom som var dumma som satt på vägen och att dom inte pekar ut mig som ondskan själv.
Jag är övertygad om att det ligger en viss sanning bakom detta, med tanke på vad som hände min mor en gång.
Det började ju på Obs-parkeringen i Härnösand. Morsan kastar ut en hel bunt med tuggade tuggummin (av någon dum anledning, finns ju sopkorgar). Snabbt som fan flyger en kråka dit och tuggar i sig detta. Vi vet ju vad som händer då. Dom dör. Men hämnden är ljuv tänkte hans kråkkompisar. Vi åker hem till stugan och sätter oss ute i solen med varsin kopp kaffe, å vi hinner inte mer än slå oss ner så flyger det förbi en pippi och skiter på morsan. Tji fick hon.

Idag ska jag inte sova nå länge. Far ut på Malmön på för att käka kräftor och surströmming. Och ni vet kanske att surströmming är det urschigaste jag vet (utan att ha smakat, men lukten sätter sig i näsan och jag vill spy). Faktiskt höll jag på att säga upp bekantskapen med en nära vän efter han käkade det i stugan i Borga utan att stänga min sovrumsdörr. Kräftor klarar jag inte heller av. Detta smaskande och sugande på en djurkropp liknar väl inte särskilt moget beteende? MEN det är det trevliga sällskapet som lockar mig. Finns ju klädnypor till näsan för att slippa lukt, öronproppar för att inte höra smasket och ögonbindel för att inte vara tvungen att se folket slita isär och tugga i sig ett stackars kokt djur.
Kom nu inte med några motargument att jag också brukar tugga i mig djur. Dom är utan skal och styckade utom mitt synfält.

Jag blir lika imponerad varje gång jag sitter här och skriver om min tillvaro. Lika imponerad måste alla andra bli och dom kan inte tänka annat än 'Vilket sjuukt spännande och händelserikt liv den här tjejen måste ha'

Over and out/
Sofie


Haha..

..skulle ju bara fattas att vi inte får komma in i landet då vi är på väg ;) Brudar, klicka på länken och läs artikeln!

http://www.vk.se/Article.jsp?article=212282


Afterwork

Äntligen tillbaka i sängen, jag älskar den här sängen. Ensamt men ack så härlig den är.
Har haft den lugnaste natten på jobbet någonsin, har knappt lyft rumpan en gång. Med tanke på att det är ca 70 pers som bor där är det faktiskt rätt så förvånande hur lugnt och stilla det kan vara. Hade absolut ingenting av värde att rapportera till dagpersonalen. Snackade lite strunt istället, typ om vädret.

Vi hade två 12-åringar som middagsgäster igår, vilket jädra surr! Kliver upp (lagomt pigg och på strålande humör självklart) och dom pratar som bara fnittriga tjejer i den där åldern kan göra och det känns som dom sitter på insidan av skallbenet. Den där åldern tror jag mina barn ska få lov att hoppa över. Fast i och för sig, dom är himla roliga ibland också.....typ efter kaffet.

Idag ska jag till polisen och hämta ett rykande färskt pass och sen vidare på nåt park-tält där det tydligen finns en massa saker att köpa. Kul för den som har lust! Jag ska däremot spana efter en födelsedagspresent till min fina far.

Naken-tv på svt2 inatt, jag blev så förvånad. Visste inte dom fick visa så mkt bröst och även kön på denna kanal.

Nu ska jag somna gott.

/Fi

Sovdags!



Å klockan är bara tio i tio och ja är trött som få. Men ska man upp halv fem varje morgon har man rätt att gå å lägga sig såhär tidigt! :) haha!
Jag bjuder på en låt innan ja somnar!

/T

Extreme Home Makeover

Det har ja inte tyckt om värst mycket, men nog fasen är det de enda program jag gråter till VARJE gång. Det tar som tag i mitt hjärta direkt och ja känner hur snälla dom är. Åhhh!
Tänk om folk kunde vara så snälla i verkligheten, alltså utan att vara med i tv.

En tanke till alla där ute som har det svårt!
Det löser sig i slutändan! :)


Jag längtar efter snön!

/T

Dagens låt..


Kramkalas..

..hela dagen! Jag måste ha varit en snäll fröken idag eftersom att jag fått mig kramar hela dagen lång från höger och vänster!


Är sjukt less på detta väder vilket resulterar i att min motivation till saker och ting är lika med noll! Orkar inte tvätta tvätthögen som är 25,5 meter hög, orkar inte raka mina ben som liknar en igenvuxen barrskog, orkar inte gå igenom och kolla så att jag har allting som jag behöver inför våran 3 månaders resa och jag orkar verkligen inte motionera! Däremot älskar jag att krypa ner i sängen klockan 19.00 och kika på teve tills ögonen storknar! Nemas problemas...!

Igår var det löning och idag shoppade jag! 1020 spänn fattigare på cirkus 5 minuter...och då kanske ni undrar vad jag har köpt för roligt?! Kläder, en ny klocka, nya skor, ny tele?! Neeee inte dirket. Apoteket var mitt shoppingställe idag och det som inhandlades var solkräm, bajspiller, malariatabletter (sjukt dyra!!), vätskeersättning och en fotfil...yeahhhhh!


Ne nu ska jag åka ner och hämta morsans cykel som jag lämnade av lathet på jobbet! Imorse öste regnet ner och jag tänkte vara lat och ta bilen. Tji fick jag, bilen var helt strömlös så jag fick hoppa på hojjen iaf! Blött och kallt var det, men lite motion fick jag ju iaf ;)

/Äm

"Meen vilket väder!"

En fras vi har upprepat ett antal gånger inatt. Samma fras utbytte vi med all dagpersonal vi mötte imorse. Eftersom regnet verkligen öser ner ute så skippar man alltså "God morgon" och "Hej" för att istället prata om vädret. För regn har vi aldrig vart med om förut eller? Vad är det med svenskar och det eviga samtalsämnet vädret? Är det för att vi älskar vädret? Jag är då snabb på att haka på dessa samtal. Men det är just för att jag älskar vårat väder. Regn, underbart när man får sitta inne under en stor filt med en kopp te, eller även ute med regnkläder på. Sol och värme, love it! Snö, snöstorm, ja..vem älskar inte snö? Kyla, JA! Så länge man slipper vara ute och frysa. Fascinerande är det iallafall att vi aldrig kan sluta prata om vädret, eller att vi kanske inte har något annat att samtala om.  

Fick ett paket på posten igår. Mitt fadderbarn hade gjort mig ett fint pärlarmband (igen). Det dåliga samvetet stack till och jag skickade ett brev till henne, det första nånsin. Alltså på 8 år kanske? Här sitter jag i Sverige och har det jävligt bra i jämförelse vad gäller pengar, mat, skolgång osv. Så sitter hon i en liten bergsby i Ecuador och gör smycken till mig, broderar tavlor och skriver brev. Jag skäms. Från och med efter jag vaknat ska jag bli en bättre människa.

Är lite hurvigt på Fagerlandsvägen så jag har krupit ner i t-shirt som luktar Thailand. Det luktar så gott.

Nu somnar jag.
/Soffan

zoo på golfbanan!

Alltså man skulle kunna tro att det är ett zoo på golfbanan. Idag såg ja ett rådjur och förr i nån vecka såg ja en bäver. Snart får vi se en älg, björn och räv. Haha!

Me like Johnny Depp!

/T

Barn på besök

När jag klev upp idag satt Hugo och Lovisa snällt i soffan och väntade på mig. Vi satt oss i en bil utan bensin och for och vaccinerade mig. Dyrt som fan. For hem och gjorde mjölkmakaroner (first time ever) och stekte köttbullar. Lite bus och mys sen for dom hem.

Nu sitter jag här ensam och spelar midas mahjong.

Lite kaffe och sen jobb.

/Fi

Onsdag..

..och halvlek! Alltid lika skönt att få säga dom orden! :)

Idag har jag varit "förskolefröken", full rulle med "bara" 62 barn i en och samma lokal! Imorgon och på fredag blir det samma titel och på måndag får vi se vad jag sysslar med..

Btw så fick jag igen mitt pass idag som har varit ute på en liten åktur och när jag öppnade det så hade jag en stor och fin klisterlapp som visar att jag har fått visum för 60x60 dgr!! :) Äntligen kan jag sova i någon ordning!


Puss mina vänner!




/Äm

Sofie

Vi kan ju utan tvekan konstatera att jag inte har nå vidare flyt just nu. Förutom allt strul med alla delar av resan (som visserligen kan bero på att jag är långsam) så breder sig detta ut i resten av mitt liv också. Jag har jobbat som ett svin, mer än vad jag egentligen får men gjorde det ändå med en enda tanke : PENGAR! Var så spänd nu när juli-lönen skulle komma så jag kunde inte sitta still när jag skulle öppna lönekuveret. Jaha, näe dom har glömt å ge mig betalt för 100 timmar!? Det är ganska många timmar på en månad.

Sen missade jag bussen från Östersund hem till Övik efter vi vart i Sälen. Fick lov att bjuda in mig själv till Oscar och Jocke för övernattning. Var ju iofs trevligt.

Sen fick min dator en trojan igår.

Sitter här och undrar vad som kommer hända imorrn?

Godnatt folket/
Sofie


Flickor.. flickor..

Alltså, nu är det så här va.
Jag skulle jättegärna deltaga under den kommande kräftskivan jag hört ryktas om, men a) jag jobbar, b) min bil mår inte bra, c) busstiderna passar inte mitt schema.
Därför har jag ett förslag....

Lördagen den 6 September vore väl en utmärkt lördag för festligheter (den enda lördagen i hela september jag kan vara ledig!) och sen har ni en sista helg kvar att spendera på valfritt sätt innan ni drar iväg på er stundande resa.
Så, varför inte ta ert lilla pick och pack och komma på besök? Och då har dessutom Coverclub/Schlagerklubben öppnat sina portar igen! :)


/a

Älskade..

..älskade Storjola! Så lugnt, så tyst och så fridfullt. Äntligen har jag fått tillbaka min lust och längtan att åka upp till Storjola igen. Efter våran älskade ängels bortgång tappade jag bort mig själv på vägen här i livet och kunde absolut inte tänka mig Storjola utan Mattis..! Han och jag uppe vid renbron, han fiskar och jag kastar sten i vattnet...inte många fiskar på den kroken ;) Minnena lever vidare och på något vis känns det som om jag kommer honom närmare när jag åker till stugan.. 









  

  









/Äm

  

Bilderna från helgen!











Sammanfattning! SKOJ SKOJ SKOJ SKOJ SKOJ SKOJ SKOJ!

/T

Tänkvärt

Var inte rädd för mörkret
ty ljuset vilar där.
Vi ser ju inga stjärnor
där intet mörker är.


I ljusa irisringen
du bär en mörk pupill,
ty mörkt är allt som ljuset
med bävan längtar till.


Var inte rädd för mörkret,
ty ljuset vilar där,
var inte rädd för mörkret,
som ljusets hjärta bär.


Erik Blomberg
ur diktsamlingen "JORDEN", 1920


Idag..

..har jag varit "mattant! Riktigt roligt :) Ungarna blev riktigt förvånad av att se mig i diskrummet då jag har varit på fritids hela sommaren. Ett barn nästan skrek ut över hela matsalen: Men Marie är du mattant? Jag visste inte att du var det?! Haha ibland kan faktiskt barn vara riktigt söta!

Helgen spenderades som sagt va nere i Sälen/Kläppen! Vi började våran bilresa vid åttatiden på fredag morgon, stannade i Östersund för att plocka upp Fofie + shoppa lite på coop. Sedan gasa vi på ner till Sveg där det blev stopp på både Dollar och Sibylla! Efter det gasa vi vidare till Sälen där vi först stannade och hälsade på en gammal jobbarkompis till mig som fått en liten bebis. Så det blev att syta lite innan vi åkte upp till Lindvallen för att dumpa av Fofie och sedan dra vidare till Kläppen :) Där tilldelades vi en stuga som vi delade med 3 andra brudar. Käka lite middag och sedan blev det soffan för att sedan krypa ner i sängen och slå igen våra blå!

Vaknade sjukt tidigt på lördag morgon så det blev soffan och teve innan vi skulle mötas upp och börja dagen som innehöll en massa aktiviteter (däribland en tipsrunda ner för slalombacken). Efter halva dagen blev det lunch och sedan mera aktiviteter. Solen sken och alla var på riktigt bra humör! Vid halv sex fick vi bege oss tillbaka till våra stugor för att duscha och göra oss snygga inför kvällen. 19.00 var det mingel och "fördrink" och efter det en ubergod middag! Sedan satt vi och surra och surra och vips så var klockan dags att hoppa på HC-bussen som skulle ta oss upp till Högfjället och HC! Efter ett stopp vid bankomaten i Sälen by och 4 varv i rondellen var det dags att återuppleva gamla minnen på HC! Mycket skaka rumpa och surr med gamla bekanta. Klockan 02.00 var det dags att stiga på HC-bussen igen och som vanligt så somnar man väldigt gott på den bussen! Så någon efterfest var det inte att tänka på :P Ett glas cola och popcorn sedan var det sängen som lockade.

Klockan 09.00 slog jag och Turner upp våra blå, resten av högen sov som några stockar! Vi började plocka ihop och städa undan och allt eftersom så vaknade resten av gänget. Strax efter efter elva hoppade vi in i bilen för att börja rulla hemåt. Först upp för fjället och hämta Fofie och sedan en pizza inne i Sälen by. Vägen hem var väldans lååång..

Helgen kan sammanfattas med två ord: sjukt kul!


Jo just ja, vi fick ju gå en tipspromenad ner för backen i lördags och jag kan ju lova att det känns i benen (speciellt i rumpan och vaderna)!!


/Äm


Outsiders!

Åter igen börjar ja kika på outsiders! Gu vilket bra program det är!
Mitt favvo! :)

Idag har ja så ont i vaderna att ja knappt kunnat gå när ja sutte stilla, men det är nog smällar man får ta när man har sådär roligt på annan ort! haha!

/T

hemkommen!

Hem kommen från Sälen nu och helgen var riktigt skoj!

Va väl allt ja ville meddela...bilder kommer senare, orkar inte lägga upp nu! :)

Ha en super kväll!
/T

Hejdå..

..hejdå Dorro! Hej hej Sälen!


Ska bli grymt roligt att åka ner till Sälen/Kläppen och se vad helgen erbjuder! Det vi vet om är iaf att vi har aktiviteter, logi plus mat gratis. Det är inte fy skam!


Ne nu börjar klockan ticka extra fort, dags att slänga i sig en filtallrik innan det är dags att hämta upp Turner!



Fofie, vi ringer när vi närmar oss Östersund!


Puss! 

Sticka sig själv?

Va äre för sätt? Min mamma tycker ja ska sticka mig själv nästa söndag? Hur tänkte hon där, inte kan ja sticka mig själv....näe usch å fy! Får ta in expert hjälp när ja ska bli stucken! :) Alltså det är vaccin som ska stickas in i mig! Haha

Idag hände det som inte får hända igen......

Bajs - Bråttom - Skog!

Fy Tina, men va gör man inte när nöden har sin lag?

/T

Jag..

..kan nästan inte sluta skratta! Bloggvärlden är nästan lika bra som alla humorprogram som går på teven! Vaknade man på fel sida av sängen är det bara att klicka in sig på någon av alla "modebloggare" och läsa deras inlägg för att sedan gå in under kommentarerna och få sig ett skratt.



Du är jättefin!

Söt outfit!

Supersöt!

Den där var extremt söt!

Du är lika fin som alltid!

Åh lovely!

Bla bla bla...samma kommentarer varje dag och självklart svarar bloggerskorna tillbaka i samma stuk: Åh tycker du? Tack snälla rara! Åh ni är ju för söta! Tack va ni är gulliga!


Tänk om den riktiga världen var lika pluttinuttig som bloggvärlden, då skulle vi inte ha några krig!


Jag säger bara orka hålla på! Men det bästa är ju att jag får mig ett skratt om dagen och det sägs ju att man lever längre om man skrattar ;)



/Hahahahahaaaaa!

Idag..

..ska jag bli klart med jobbet som jag håller på med på datorn och sedan blir det att packa inför morgondagen och helgens bravader!



Idag är jag glad, sådär glad så att det pirrar i hela kroppen! Att heta Marie alias Äm, M, MissMary är inte så tokigt alla dagar ;)


Bjuder på lite bilder som jag har liggande på datorn.

   


  
 
  


   
   


  
  
  



Ha en bra dag!


/Äm


Packar

Jopp håller på att packa väskan så jag kan åka till Östersund ikväll så Marie å Tina kan plocka upp mig där imorrn och sen fara mot Sälen! Roligt det ska bli!

Lite nervöst också.

Fick ett sms från två förvirrade själar som satt på flygplatsen i Bangkok påväg mot Phuket och Patong. Rekommenderade 'Beau Livage', 'Lasta Bal' och Peacehouse och att dom skulle hälsa från oss!

Strax in på stan och fixa passet.

Tjing/Sss

Dagens låt..

..får bli en repris. Den påminner så mycket om Sälen och min säsong 06-07 (vi lyssnade på den om och om och om igen). Och eftersom att jag ska åka ner till Sälen imorgon på en återträff så passar den ypperligt att ha som dagens låt! ;)








/Äm

I's raining men?

Eller näe, för det göre då fasen inte här....men hade vart lite coolt! :)



Vem är snyggast om inte JAG!


/T

....

Bror han sa: Att du aldrig lär dig då? Gör som jag, stanna hemma!

Nu har det straffat sig att man inte är snabb utan alldeles för långsam, och dessutom blind. Jag får helt enkelt spendera några extra dagar i Sthlm och fixa visum då och där på plats. Less jag blir på mig då.

Har iaf fått tag i sängplats i Östersund. Supersjysst!
Så imorrn blir det att fara in på stan och fixa pass, hem och packa och sen på bussen.

Nu ska jag sitta och sura ett tag då.

/Sofie


En Fi-favorit




Har städat flickrummet. Ska hämta Lilleman på dagis och även ett brev från Thailändska ambassaden (!) Antingen är dom sjukt snabba eller så har nåt blitt fel.........


/Sofie

Onsdag..

..och halvlek!

Idag fortsätter jag mitt arbete hemifrån, inte det roligaste jag gjort men det blir ju pengar! Hade tänkt att hinna med att besöka apoteket för att storshoppa inför resan (som närmar sig med STORA steg!). Och sen måste jag även besöka glasbanken och försöka packa ihop det jag ska ha med mig inför helgen då vi drar ner till Sälen för att gå på återträffen! Ska bli riktigt kul! :)


Ne nu är det dags att återgå till arbetet! Ha en bra dag mina vänner!


Bjuder på lite bilder från Thailand, Bali och Malaysia hösten 2007


   
   


  
  
  




/Äm


Tänkvärt.




Om du möter en människa utan leende - ge henne ditt.

-Jaså, du är ledig?

-Ja jag tar gärna ett glas vin tack.

Ett glas vin till maten blev snabbt...eeh jag vet inte längre hur många?! ;)

     

Det gick fort men det gick bra.

Sälen tröjan är psykologisk förberedelse. Godnatt

/sofie


Nu..

..är "lilleman" såld! Det känns faktiskt lite i hjärten...


Idag har jag jobbat hemifrån (hör va lyxigt det låter)! Suttit framför datorn och knapprat in en massa siffror..riktigt tråkigt!


Nee nu ska jag in i duschen och softa lite, imorgon blir det att kliva upp tidigt för att hinna klart med arbetet så att jag kan åka till Sälen på fredag! :)


/Äm

Nya upplevelser..

Tänkte jag skulle skriva några rader om min nerviga instruktörstimme.

Sjukt nervös så klev jag upp i morse och körde igång en maskin tvätt (hade det inte varit för dom där nedrans arbetskläderna hade jag inte behövt tvätta lika ofta!!!). Jag hade så ont i magen! För vadå? För att jag inte visste vad som väntade! Men det var ju inget att slösa energi på, herregud det var ju en bra timme!

Fick träffa en trevlig Umeåkille vid namn S som precis har flyttat tillbaka från Sthlm och han började med att fråga om jag varit i lokalerna tidigare osv. Sen tittar han mig i ögonen och säger snällt "Jag är också ny här, så vi får helt enkelt hjälpas åt". Med ny menas att han började jobba typ nyss, och att jag var hans första "klient". Hoho :)

Jag fick en genomgång av tänkbara maskiner och övningar som passar mig och jag måste säga att jag blev positivt överraskad. Att träna på gym har varit något av det tråkigaste jag vet!! Den där gräsliga lokalen i Dorro med dom taskiga maskinerna och hemska luften gör det ju inte direkt roligare men helt plötsligt öppnades en ny värld för mig. Maskinerna var riktigt fina, otroligt svårt att göra fel (och då undrar ni kanske hur svårt det är att göra fel med en träningsmaskin men man KAN göra fel och jag är inte så jädra smidig alla gånger...), lätta att använda. Och något som passar mina hemska muskler i ryggen och onda skuldror var stretching-maskinerna. Hur bra är inte det? Med ett knak och ett brak så hade jag sträckt ut i ryggen och oj så bra det kändes!
Provade också på att träna med pilatesboll och det måste jag säga var lite spännande. Jag är ju inte känd för att ha bra balans men med lite träning så kanske jag fixar det också.

Efter vi var färdiga med allt, fick jag ju ett fint papper med alla övningar och alla övningar var dessutom illustrerade, lovely! Inte svårare att skriva ut ett sånt från nätet men det känns ju lite speciellt när mitt namn står högst upp så sidan iaf. ;)

När jag var på väg till omklädningsrummet frågade han om jag tänkt träna mer, och det hade jag väl inte tänkt, men han ville ha lite hjälp med sin egen träning. Javisst tänkte väl jag, alltid lär jag mig något nytt!

Nu skulle vi träna mage med hjälp av en medicinboll, jobbigare än man kan tro minsann! Det gick över förväntan och mitt svarta träningslinne var helt plötsligt tvåfärgat med en stor cirkel på magen. Snyggt minsann. Andra övningen var med samma boll fast på en balansplatta. När det var dags för min tur så säger jag lite varnande att jag har väääldigt dålig balans och att min koordinationsförmåga har flytt fältet för flera år sen verkar han inte ta så allvarligt. Men helt plötsligt så vinglar jag till lite extra, slungar iväg bollen och vad gör han?! Jooo, han mister greppet om bollen och det betyder kort och gott att jag slängde den i nyllet på honom och träffade hans näsa. Jag ber ju självklart om ursäkt och kollar in hans ansiktsuttryck så jag vet om jag kan skratta eller om jag ska springa min väg! Jag säger skämtsamt att han är väl kanske van och hoppas att han ska säga något i stil med "Det har hänt flera gånger". Istället säger han att det är lugnt och att han faktiskt är van eftersom han spelat hockey i hela sitt liv. Aningen pinsamt kan jag erkänna och efter det så kände jag att det fick vara nog! Föga tröstande var väl att jag faktiskt varnade honom!
Är inte detta så typiskt mig?


Hur som haver så är jag nöjd med min introduktion och timme på gymmet och jag hoppas att jag finner mycket motivation efter vägen för idag känner jag mig peppad! Gäller bara att försöka hitta de tider som passar mig bäst, före eller efter jobbet. Jag får ju inte heller gå ut för hårt utan måste ju hitta någon takt som passar mig. Det är ju inte direkt så att man känner sin kropp längre.


Äntligen en ljusning i vårt fiasko-OS. Wissman gjorde en fin löpning precis! Fast det blir nog ingen medalj där heller, blir väl en femte plats eller så för honom. Men man kan ju alltid hoppas!
Snart bio!

/a

Lite nervig..

Det är lite lustigt att känna nervös inför en sån vardaglig sak... men jag kan inte låta bli.

Idag är dagen.


Det är med lite ångest jag ska ta tag i mitt tränande idag, jag har ju låtit så många ta del av mina planer för att jag den här gången inte ska ha möjlighet att smita. Tidigare har jag använt mig av "tysta planer" och då blir ett misslyckande bara mitt eget misslyckande, men nu får jag stå ut med skammen att alla vet att jag misslyckats. Så därför har jag värre magknip än på länge.


Ikväll blir det ett tröstande biobesök med Batman på tablån.


/a

Kameleonten Sofie

Tidigare idag beskrev jag mig själv som driftig, men nu går jag mer under namnet hurtbullan. Tog mig en liten springrunda på kvällskvisten. Å jag som mest inte gör nånting annat än ligger å sitter borde ju inte ha nån kondition alls, men jag kände mig som värsta maratonlöparn! Jag va grym!
När jag kom hem tänkte jag fortsätta i hälsans tecken med typ en frukt (aldrig mer detox) men hittade en dubbel japp istället.

Så vart det bestämt ikväll att det blir Sälen till helgen. Verkligen nödvändigt för min tjocka plånbok men kanske iallafall för själen.

ÄM! Vi måste bestämma vad du ska ta med för kläder till mig som jag kan låna ;)

Nu kom John Blund, love him!

/Soffan

Jag ger upp....

Idag eller nu här på kvällen skulla ja va snäll och hjälpa till att skruva ihop stolar och bord. Men jäklar va det inte gick som ja ville. Efter att ha satt ihop en halv stol så gåre inte längre, på nått vänster passar det inte, eller jo det passar men den vill inte gå ihop. Hammaren har kommit fram och det går fortfarande inte, vill juh inte förstöra stolen! Så ja gav upp.....vet personligen att ja kommer gå dit snart igen och prova....haha! :)

Cilla och Åsa sitter och kämpar nu!

Får se hur det går, måste juh så småningom ta och sova....upp klockan kvart i fem och vet ni vad, det är bara 3 dagar kvar av denna veckas jobb! jippi! :D

/T

Sofie är..

..idag en person som man skulle kunna beskriva som driftig.
Japp, har ju som tidigare sagt fixat reseförsäkring OCH lämnat in kameran som pajade i Thailand....i slutet av april.
Jag är ju inte snabb men nu är det gjort. Har jag lite tur så är den fixad tills vi åker igen.

Jag planerar dessutom att ta tag i stöket som har attackerat mitt rum och dessutom tvätta några maskiner tvätt eftersom troslådan är som tom.

/Ssss

Strul.

Ja nu är det alltså fjärde gången de avbokar min tid för att vaccinera mig för att vaccinet fortfarande inte har kommit. FJÄRDE GÅNGEN. Wtf?! Det har kommit bort på vägen och dom förstår ingenting. Nu håller vi tummarna för onsdag.

RInger folksam för att teckna reseförsäkringen, verkar gå bra så säger Maj-Lis i luren...
- Hm, tekniskt fel.

Men åååh.

Det löste sig iaf till slut.
Verkar som det ska va lite struligt det här. Biljetterna, ett jädra strul. Vaccinet, strul. Försäkring, strul.
Kan ju inte annat än gå bra från å med nu då?!

/Sofie

Dagens låt..


Tecken på mognad...

Ni vet att jag och Lovisa tidigare insåg att jag börjar få moderliga känslor, att den biologiska klockan på nåt vis har tagit fart? Nu har jag fått ännu fler bevis på att detta kanske är sant. Jag håller på att bli vuxen. Spänn fast er, nu ska ni få höra.
Satt igårnatt som vanligt på jobbet. Först ringer Äm, men jag kan inte svara utan skickar ett sms å säger just detta. I samma sekund får jag ett sting genom maggropen. Tänk om det har hänt henne nåt? Att hon hade en chans att ringa å jag tröck upptaget? Skickar snabbt ett till (eftersom jag fortfarande jobbar å ogärna sitter i telefon!?) sms och ber henne svara FORT! Inget svar. HInner föreställa mig en massa otäcka saker. Sen äntligen skickar hon mig ett meddelande och säger allt är lugnt. Jag andas ut. Efter nån timmer återupprepas detta skräckdrama när kusinen ringer. Jag trycker upptaget, skickar ett sms. INGET SVAR TILLBAKA! Samma skräckscenarier spelas upp på min näthinna. Tack vare facebook vet jag nu att han är okej.
Vad beror nu detta på? Jo klart jag oroar mig för mina barn.
Sen för att inte glömma när jag var på affärn med brorsonen och en farbror säger till honom "Säg åt mamma att du ska få åka i korgen". Jag suger i mig att detta och känner mig riktigt stolt och nämner aldrig att jag bara är hans faster. Vad är det som händer?
Inte nog med det. Mor och far firar 40-årig bröllopsdag idag. GRATTIS! Helt fantastiskt jue. Kom fram till att det vill ju jag också vara med om, därmed måste jag ju gifta mig snart. Jag måste hitta nån att gifta mig med så jag  kan fira rubinbröllop.

Förstår ni? Alla dessa små tecken. Det är nästan läskigt.

Men som Äm och jag kom fram till idag. Steg 1 är att skaffa sig en lägenhet SJÄLV och försöka klara sig på egen hand och bli självständig på något vis. Har hittills aldrig bott alena. Kan ju kanske vara en idé att börja i rätt ände.


Näe nu ska jag ta och jobba lite, eller alltså läsa min bok. Sen städning, för som den mogna och ansvarsfulla kvinna jag är vill jag ha rent och snyggt omkring mig.

Godnatt folket.
/Sofie

Scarred!

Fyra filmer och godis och cola har det blitt idag!

Nyss kika vi på nått som hette Scarred på MTV och ja säger då det, det värsta ja vet är att se när folk bryter saker så benpiporna sticker ut m.m.....det är något som får mig att spy! Å det är precis det va detta program handlar om. Usch!
Men dum som man är så måste man ju ändå kika.....

Nu blire sängen och sen upp tidigt imorrn bitti för att fara å jobba, ännu en jobb vecka! Blä!

/T

Äm..

..har varit väldigt osynlig på sista tiden och det skyller hon på att hon känner sig utarbetad! Inte för att hon har jobbat mer än någon annan utan för att hon har haft att göra med en del bråkiga barn. Nu är det iaf slut med det!

Igår jobbade jag som personlig ass. i Vingelmina. Började dagen klockan 12.00 och slutade 12,5 timme senare klockan 00.30. En lång arbetsdag men en väldigt trevlig sådan (fick äran att vara med på ett jättefint bröllop med god mat, trevliga gäster och bra musik) :) På väg hem så var jag i mina egna tankar och körde stereon på högsta volym samtidigt som jag tog ton! Väl framme vid industriområdet ser jag ett rött lyse som far fram och tillbaka, SHIT POLISEN!! Bromsen i botten! Första tanken som kom upp var hur fort körde jag egentligen?! Och min andra tanke var att nu har det hänt en trafikolycka! Men det var ingendera, en helt vanlig alkoholkontroll sådär 01.43 på industriområdet i Dorotea! Och vet ni vad?! Jag klarade att blåsa tills det slutade att pipa på första försöket!! Polisen var rätt impad (eller var det jag själv som var det?!).

Idag lade jag och Turner ut våran "lilleman" till försäljning och på dom stackars timmarna som annonsen har varit ute har det redan ringt 3 st! Bra jobbat tycker jag..men peppar, peppar...dom har ju inte sett han än. Men jag tycker iaf att han är en riktig läckerbit!


So long my friends!

/Äm

Gårdagens outfit!



Tina i klänning är inte varje dag man ser! :)

Här kommer mer bilder från helgen. Kan bara säga att vi hade det riktigt trevligt! Bilderna säger allt!
  
   
  
  
  


Tack alla för en trevlig helg!
/T

Wow en sån pudding....

...jag såg igår klockan tolv. Ni skulle vart här! :) Med andra ord såg ja Ashton Kutcher, helt totalt levande i vårat vardagsrum, helt otroligt att han kom på besök sådär sent! :) haha! Med andra ord såg vi film, men ändå! Drömma kan man juh göra! Thihi!

Idag bjuder ja på en bild!


Tänk på solen! :)

/T

Inte för trött för att blogga.

Jag är så pass trött att jag stoppar en annan familjemedlems tandborste i munnen. Helt obegripligt med tanke på att jag aldrig skulle få för mig att köpa en sån ful en som jag borstade gaddarna med nyss. Jag anser nämligen att tandborsten är en del av inredningen, den ska va snygg.

Jobbet började så fantastiskt bra igår, fick ju då roligaste smset på länge av kusinen. Vidarebefodrade det snabbt till mina singelvänner. Fick deras förvånande (läs desperata) svar på typ 3 sekunder. Och jag skrattade så mycket att min arbetskamrat trodde jag va tokig. Inte kunde jag sköta städningen ordentligt heller (svårt att skura när man själv ligger ner och vrider sig av gapskratt). Men min kväll var i varje fall räddad!
Pssst jag älskar er! :D

Jag har haft den där bubblande skrattiga känslan resten av natten. Ända till jag kom och skulle lämna rapport till dagpersonalen. Så nära ett psykbryt/nervöst sammanbrott/total kollaps har jag då aldrig varit. Jag vart tamefan avbruten i var och vartannat ord. Var totalt omöjligt att få nånting sagt, allra minst en hel mening. Den här människan tjata i mun på mig så jag tänkte, nej jag kommer aldrig komma härifrån. Gaaaaaaaaaaalen! Jag blir gaaalen på folk som avbryter KONSTANT! Vad är problemet?! GAH! Ba låt mig tala till punkt likxom? Nej inte en chans tänkte hon. Jag var inte alls långt ifrån att bli otrevlig. Om jag nu hade blivit det hade hon ju fått skylla sig själv, vad förväntar man sig kl 7 på morron när Fisen jobbat hela natten och inte på nåt vis kan sluta tänka på sängen och sen beter hon sig så. Nej vet ni vad.

Kråkorna springer på taket och i mina öron låter det mer som en elefanthjord.

Jag har förälskat mig i Danko Jones. Snacka om att greppa efter halmstrån.

/Fofie


Fyttihelvete!

Idag när ja kom ut från lgh:n och ska ta mig upp på cykeln så är den borta! (kl 5:15) Som vanligt börjar ja tänka att shit, ja kanske inte tog hem cykeln igår m.m......Men det hade ja juh och ja den har blitt snodd. Ok skickar iväg ett mess och får skjuts tillslut, så ja beger mig mot sjukhuset för att träffa skjutsen där.

Sen när ja jobbar och står där och trimmar lite så flyger det upp en sten, rakt på näsan. Det börjar så klart blöda och det kommer tårar i ögonen. För på nått vänster så gör det så förbaskat ont! haha

Inte nog med det så när ja trimmar senare, efter fika så lägger ja ifrån mig trimmern och när ja väl är sådär på huk, så vad hittar ja inte....jo HALLON! Självklart måste man ta några.....å vips när ja står sådär nerhukad och plockar dom små goa hallonen så dimpar det ner en boll....EN HALV METER IFRÅN MIG! O my god! Men hallona va goda iaf!

Så där såg min dag ut.
Nu är det bokat resan ner till arlanda...-phu- en sak mindre att tänka på!

Men man får se det såhär....Ny dag imorrn med nya möjligheter! :)
/T


Hej å hå...

Jag har varit så duktig (nja, bara lite). Jag har städat kyl och frys.. frostat av och torkat och slängt gammal mat! Det blev jättetomt. Har också fixat lite käk och ska faktiskt till att baka lite nu tror jag. Har "sista" veckan av frosseri (säger nog det varje vecka skulle jag tro) och hade en liten sockerkaks-längtan.

Vet ni vad jag har gjort? Jag har bokat en instruktörstimme på gymmet, shit pommes säger jag bara. Nu finns det ingen återvändo! Instruktörstimme tänker ni!? Varför då? Jo, ni förstår, jag ska börja träna på ett gym som är betydligt större och med avsevärt fler moderna maskiner än de stackars maskinerna i hallen i Dorro. Och inte nog med det så hjälper dom en att utforma ett träningsprogram också. Jag kan behöva det, med tanke på att det var typ 5 år sen jag aktivt tränade (och då var det ju inte mycket styrketräning inblandat...!). Och tro nu inte att jag kostar på mig detta för att jag är värd det, utan för att det faktiskt är gratis ;) Ingick i årskortet som jag inte har nyttjat särskilt flitigt.

Den här hösten vill jag blir piggare, starkare och lite mer energisk! Och kanske lite sundare också ;)
Hoppas nu bara att jag inte faller platt som en pannkaka.. Men jag menar, nu när mina flickor åker på semester i tre månader så måste ju jag sysselsätta mig med någonting..


Nu undrar jag bara hur jag ska hitta motivationen, men det kanske kommer när man väl har börjat..


/a

Onödigt..

Suck!
Tina väckte mig i morse, lätt slumrande, med ett sms om att min cykel är stulen. Kul! Jävla cykelstad!
Varför ids man sno en rågammal, ful mountainbike som dessutom är låst, när det finns så många andra att sno?
Det sitter ett stort fult klistermärke på den som avslöjar att den är stöldmärkt.. Orka? Det finns ju inget värde i den men den är ju ett behagligt färdmedel. Nåja, polisanmält är det iaf. Så ser ni en blå mountainbike av märket DBS, Cybertrack, med styrhorn, pakethållare och ett orange klistermärke där det står "Rossön Sport & Järn" och ett vitt/blått öga med "Stöldmärkt" så vet ni ju vem som rår om den.

(Vilken himla tur att jag har en cykel till....)

Annars är jag hemskt tyst numera, vet inte vad som hänt men jag kommer tillbaka ska ni se.
Jag har jobbat och jobbat, surat över att inte fått ta del av sommaren och vips så skulle jag ha semester en vecka till och vet ni vad som hände då? Joo, det ska jag berätta för er. Det REGNADE varenda dag. Och då var det alla sorters regn, duggregn, hällregn, spöregn, åskoväder-regn, osv osv. Och kallt har det blivit. Så jag ställer mig frågan varje morgon - Har det redan blivit höst?

Idag drar jag mig för att börja med städningen.. och jag måste också frosta av min frys. Ganska så tråkigt. Jag tittar på tv, läser och sitter här istället. Betydligt enklare, det behöver man ingen motivation till. Tappade iofs lite humör efter cykelstölden men det är ju inte så mycket att göra åt det. Det är ju ganska väntat i en stad som Umeå men så jävla onödigt!


Och jag konstaterade en sak i lördags, med Tinas medhåll.. Ni vet den gamla, dryga vitsen om att "Killar är som dass"? Den stämmer! Iaf de senaste åren.. (Dom kanske säger samma om mig, vad vet jag..)
Killar är som dass. Antingen är dom upptagna eller fulla med skit.
Konstigt nog verkar jag bara träffa dom som är både och.



/a

Glömde bara säga....

att på min nya ryggsäck så kan man knäppa lös topplocket och använda det som, hör och häpna, EN MIDJEVÄSKA!
Hahahahahahaha kunde ju inte låta bli att köpa den liksom.


 




Over and out/ Fofie

Sitter och skrattar i min ensamhet




Med vänlig hälsning/ Fisen

Jag köpt ryggsäck!

Haha nu har jag köpt en ryggsäck! 2 killar har mejlat på bilen! Jag går på detox! Oh shit det händer mycket nu!

Var i Gånsvik med mor några dagar nu när jag va ledig. Blev lite vinhets och en vandring till Slåttdalsskrevan. Mycket intressant då jag hade en tysktalande privatguide och två österrikare med. Jag förstår inte tyska.

Men  lite fina bilder har jag!

            

      


Grannen.


/Fi


Nu..

..börjar det närma sig!

Helgen har spenderats uppe i fjället tillsammans med familjen och moster med familj. Vädret var soligt och det blev utflykter båda dagarna (lördagen vandra vi upp till Storvikens lappläger och på söndagen blev det lite korvgrillning vid Sannarn)!! Jag älskar fjällvärlden och allt vad den har att erbjuda ;)


Nu är det snart slut på denna måndag och det innebär att det är bara 4 dagar kvar till helg...eller 5 eftersom att jag ska till Vingelmina och jobba på lördag!



Nej nu ska jag hänga upp sista tvätten, duscha och sen slänga mig i sängen för att sova bort min skallebank!


I sikte: Återträffen i Kläppen den 22-24/8!


Kramkalas till alla mina vänner!

/Äm

Fasters lillkille.

I torsdags for alla i familjen Kornsjö utom minstingen till Hemavan på bröllop. Jag blev barnvakt. Har vart full rulle sen dess :)

Igår var han iaf goast när han först plockade blommor åt faster och kom in med. Sen räddade han faster från ett monster som kom krypande på golvet (tog ett papper och mosade det och spolade sen ner det i toaletten). Hon blev så stolt så hon höll på att spricka. Senare blev faster lite arg för hon tyckte han va bråkig och inte lyssnade, då satt i soffan med en godispåse, tar upp en chokladpeng och säger: "Men titta, på den här står det superfaster på!" Jaha, då var man ju körd. Sen satt vi där och såg på Råttatouille och han matade faster med godis och pussar. Mysigare kan man väl ändå inte ha.

Nu ska vi ta en vila.

/Fi

I'm going to...

....write on english today. You see I have to practice.

At 7 this morning I woke up and at 8 I started to work. I was climbing up on my green clipper and drove away. After 3 hour I was finish. Then I got home to annso and ate waffle. That was really good. :)

Soon I will take my bagage and move on to Anna and Cilla. This week I'm going to sleep at there apartment. Got dame I want to stop moving so much. I want my own place! But it have to wait a long time, or at least 4 month.

Ok so my english is not that good but I had to try....so this is the result of it. not to bad either. haha!

Bye bye....I will write soon!

hava a nice day in the rain or sun! :)
/T

När regnet öser ner....

....kan man värma sig med en gnutta Björn Gustafsson!


working nine to five

-nynnar-

Jobbar helgen, fast det är inte så länge varje dag, men det är drygt å kliva upp tidigt, man måste juh som klippa innan alla golfare kommer!  :) Men inte deppar man ihop för det, man får sova sen när man är ledig eller något! :) haha!

Idag blir det en lugn dag för mig, kanske film och degning, på sett å vis hoppas ja det börjar regna för då kan man inte göra så mycket, då känns det bättre å ligga inne å kika på film! hihi...

Till alla er där ute....Ha en super helg, för det ska ja ha!

/T

Man hinner inte....

....läsa klart boken om man somnar hela tiden när man läser!?
-Det lyckas jag jämt med, hinner typ läsa ett kapitel och sen blir ja så trött så somnar jag!

Igår fick ja mina SKATTEPENGAR......Tack för dom!
-Fick även en glatt samtal av en gammal vän

Idag skulle ja bara köpa lite sockerärtor och ett kollegevblock....hmmm, kom hem med två linnen och ett par byx/shorts och lite godis såklart....beach 2008 here I come...haha med mina bilringar! :) Mohahaha!

Nu ska ja sova...trött juh!
/T

minns blomfesten..

tittar på filmerna sen blomfesten...hahah det är himla roligt!

nån som vill se? Dom finns på fagerlandsvägen, tveka inte att komma förbi å hälsa på.

/Fi

Plattare? Vält?

Imorse när vi åkte till jobbet körde vi förbi vägarbete, å då körde dom en sån där långsam asfaltplattare. Då tänkte vi -shit, det där måste va drygare än våra klippare på jobbet som går sakta! :)
Vips så kom vi inte på vad den där saken hette, men tänk att ja messade några kompisar och vips så kom svaret som en skenande kohord. Den kallas en VÄLT! Så för dom som inte visste det så heter dom så!
haha!

Ingen nytt mer än att ja har införskaffat mig en ny ryggsäck nu! -yes- Bara 2000kr fattigare! Kul

/T

Luleå Kalaset!

Min helg innehöll mycket skoj! Va i Luleå och hälsade på min Bror och självklart blev det fest! :)



Säger bara en sak......jiiiihhaaa!

Tack alla för helgen. Super skoj verkligen! Såg både Millincolin och Lars Winnerbäck. Grymt va det!
Nu är det bara att ladda om till den 22-24 aug då jag och Äm åker till Sälen på Återträff! :)

Gonatt folket!
/T

Halsont..

..och snudd på feber. Inte va jag hade räknat med :( Har tagit mig en värktablett och nu är det en varm dusch som står på tur och sedan sängen! Har verkligen inte råd med att vara sjuk!!

Helgen har varit lugn med en massa tårta! Igår var det min kära mor som fyllde år och idag var det Solan :)



Nee nu orkar jag inte sitta här mera...dumma små virusgubbar som härjar i min kropp!!


/Äm

Nattblogg

Försökte skriva ett inlägg förut men det blev inte så lyckat, det blev liksom error.

Hursomhelst sitter jag nu på jobbet och är lite småbusig och bloggar mohaha. Kan tänka mig hur spännande ni tycker det är å läsa detta inlägg....

Var mest bara det jag ville ha sagt.

Over and out/
nattvakten

Jobb och jobb..

Den här lilla historien hittade jag på jobbet...

När ditt jobb känns tungt & trögt och du är på gränsen till depression och inget går som det borde på jobbbet, gör då detta:

När du åker från jobbet, stanna till vid ett apotek & köp en stjärttermometer av märket "Johnson & Johnson".
Öppna förpackningen & läs bruksanvisningen, där kommer du att finna meningen:
"Varje termometer har testats personligen i vår fabrik".

Blunda nu & upprepa med hög röst mins fem gånger; Jag är glad att inte jobba på kvalitetskontrollen på Johnson & Johnson. Jag är glad att inte jobba på.....



Jag är glad att inte jobba på kvalitetskontrollen på Johnson & Johnson... :P


Jag är hemskt trött och hemskt omotiverad också, men det är bara en dag kvar att jobba sen väntar en veckas semester igen. Blir 5 dagar i storstaden och träffa familjen! Härliga tider!
Nu blir det snart en sväng på stan för att ta några kalla. Det ska bli gott!

/a

Nattens roligaste

Tidigt imorse när vi sedvanligt satt på jobbet och fikade och läste morgontidningen fick jag mig ett gott skratt. Blodinbella och Nils ger stiltips till killar och tjejer i Övik. HA HA. Nu ska jag kanske lägga till att humörn är väl inte på nån fantastiskt hög nivå den här tiden på dygnet, men ganska roligt. Här är några utdrag:

Stiltips till Övikskillar:

Skippa de taggia frisyrerna. Släng gelén och tryck ner håret.
Undvik halsband. Köp istället en snygg, enkel klassisk klocka.
Undvik de kortärmade skjortorna med tryck på ryggen.
Byt ut jeansshortsen som ofta slutar 3/4 ner på benen.

Stiltips till Övikstjejer:

Sluta med leggins. De är inte snygga.
Våga bära högklackat.
Kör mer klassiska frisyrer. Spara ut eller ha kort.

Ok, nu till det roliga. Efter dess små riktlinjer typ "ha inte", "är inte snyggt", så lägger de till lite diplomatiskt "Fall inte för grupptrycket, våga vara dig själv och våga sticka ut" 

Menar dom då va dig själv, välj de kläder du gillar och trivs i så länge du följer dessa tips....
Ööööööööh. SHIT!
Behöver jag säga att jag är inte nåt stort fan av modebloggar. Annat är det med va vi sysslar med här hoho.


Hursomhelst har jag läst en bra bok också (ingen ironi, den är BRA)
Ge mig en dag till - Mitch Albom.
Mycket mycket bra, tips tips.

Nu har jag druckit upp kaffet och ska ta mig en tur till svägerskan.

Tjing/
Fi


Helgens låt..


Tänkvärt.


Leave the past in the past gonna find the future..

Rea på tjockTV!

För några veckor sedan satt vi borta hos grannen och surrade då vi kom på tal om platt teven som kommit in i alla hem. Men då sa grannfrun att hon hade då ingen platt teve utan hon hade en TJOCK teve. Vi skrattade gott åt ordet tjock teve eftersom att ingen av oss hade använt det ordet tidigare. Så för någon dag sedan var min kära mor ute och gick och tog då rundan förbi våran elbutik här i Dorotea och i skyltfönstret stod det en skylt: Rea på tjocktv! Hahaha! Använder man verkligen ordet tjocktv till våra gamla teveapparater?!

/Äm

Semester

Hade lite semester igår (nej, ej betald och bara en natt) och så härligt! Bror ringde och frågade om jag vill komma ut till ön och det gjorde jag. Soligt och fint väder när jag for men sen drog jag som vanligt med mig moln och oväder. När värsta åskan hade lagt sig hoppa vi (Hugo, Lovisa, Kalle, Bror och jag) i båten och for till Gullvik och badade och där var det verkligen kortgrunt! Parkerade båten i strandkanten. Mina skinkor är idag blåa efter färden dit för det var rätt vågigt och studsigt (typ longboat i thailand-studsigt).

Har cyklat en mil idag *applåd*

Lovisa och jag konstaterade förresten igår att jag är redo att bli förälder. Detta efter att jag som hysteriskt spindelrädd först rensar dasset från spindlar så hon kan sätta sig där, och sen står i blixtrar och dunder (inte en favoritsyssla heller) utanför står och väntar beredd att rädda henne ifall en spindel ändå skulle hoppa upp i rumpen på henne. Precis vad min mamma hade gjort för mig, eller jag menar fortfarande gör. Jag har sannerligen mognat på senaste tiden.

                                               


Nä nu är det dags å ta sig i kragen och koka ett ägg och gå på jobbet.

Kram på er/
Fi

All..

..min energi är som bortblåst! Imorse var det precis som om jag hade ramlat ner i en grop och inte kunde ta mig upp igen. Så om någon har lite energi till övers så kan ni alltid skicka över den till mig!


Trevlig helg mina vänner..


/Äm 

RSS 2.0