Vita månaden nedlagd.

Vaknade klockan 15.30 idag med avsikt att kliva upp kl 12. Nu är det kväll och jag har hunnit med mycket på dessa få timmar. Tog mig en enormt påfrestande cykeltur till Kornsjö, detta tyder alltså på hur fantastiskt otränad jag är. På denna lilla tripp lyckades jag snirkla min tunika runt sadeln och så gott som spräcka den och tappa en knapp på kuppen. Detta märkte jag inte förrän jag kom till Kornsjö.
Där bjöds det även ikväll på grillat. Ikväll kyckling och qinoua, fantastiskt gott! Till efterätt blev det en tur på mini-fyrhjulingen. Jag och Hugo på samma lilla fordon och som jag skrattade! Upp och ner på lägdan. Hugo fick köra lite och då blev det gas i botten eller ingen gas alls, då skrattade jag bara ännu mer.

Sen fick jag äran att skjutsa hem far i svägerskans Fiat 850, jag kände mig coolast i världen. Jag låtsades att det var min pärla! När jag sen står vid stoppplikten ser jag en liten vit knapp ligga på backen, min knapp! Så jag hoppade ut och sen kunde jag alltså sy tillbaka den! :)
Sen tillbaka till Kornsjö för att se Shrek 3, jag skrattade som vanligt mest av alla. Detta för att jag har godast humor av alla, så det så.

Som tilltugg blev det ett glas rött. Där sprack alltså min vita månad. Men för att snirkla mig ur detta och ha något att skylla på så var det i rent medicinskt syfte jag gick med på att ta ett glas. Till exempel så innehåller rött vin resveratrol som minskar risken för fettlever (iofs icke alkoholrelaterad fettlever, men ändå!) Det sägs ha en skyddande effekt mot hjärtinfarkt. Inte nog med det! Italienska forskare menar att det ökar lusten Det har ju inte jag då någon nytta av men...ja..

Jag sitter iaf hemma nu eftersom familjen Valan somnade nånstans i mitten av filmen. Trevligt sällskap. Snällt var ändå att dom ringde nu och undrade vars jag var...

Vad jag nu ska skulle skylla mitt andra glas vin på vet jag inte...kanske den härliga känslan som börjar sprida sig runt om i kroppen.

Hej hej.

/Sofie


Dagens låt..


Keep on Dreaming


Solen skiner...

....och jag är ledig!
Eller blev ledig nu, gick där å jobbade i 2 ½ timme utan vatten så tillslut såg ja vatten flaskor överallt. Då tog ja mitt förnuft till fånga och gick till bilen, drack vatten och sen for ja hem! :) haha! Så tokigt!

Nu ska ja iaf ut å gå en sväng i solen, för det är juh UNDERBART väder ute! weehooo!

Annso och Marie....nu få ni lov å ha lika skoj ikväll för mig med..:) haha! Kul men samtal inatt, eller klockan va juh bara tolv...haha! men skoj va det!

/T

Premiärbloggar!

Nu har jag väntat länge nog - och jag vet inte varför, men här är jag!
Jag har inte haft så mycket att skriva, mest skönt att läsa tycker jag.

Idag kan jag nog känna en släng av bakfylla men den är minimal. Väntar på att solen ska titta fram på uteplatsen så jag kan få uppleva solen och inte bara höra om den. Jag jobbar ALLTID då det är fint väder.
Igår var vi på kalas hos söderkisen Sven-Göran (eller Nils, vilket man själv föredrar) och jag förstår inte var tiden försvann! Men vi var ute länge. Det var folk överallt! Men vi måste ha missat den storslagna Fysikgrändfesten för jag såg då inget som vi såg för 4 år sen då vi var här. Jag såg inga soffor som brann och inga sönderslagna lägenheter. Det som jag såg mest var ju poliser med gula västar.


Nej vet ni! Jag måste måste faktiskt säga att jag känner mig otroligt kränkt och förbisedd! Marie vägrar berätta vad planerna är för Dorro-helgen och jag tycker att det är taskigt! "Du ska bara infinna dig". Jo tack! Tänk om jag inte vill infinna mig då!! Otroligt okamratligt av er! Skäms! Jag kanske ska tänka om det här med att blogga med er, ni har ju hemligheter för mig!!

Nåja, jag kan ju fundera på det ett tag, det är ju faktiskt ingen brådska. ;)







/a

OJ..

..min plan på att ha en vit månad sprack igår. Men om man blir bjuden på grillning av självaste Sven-Göran så kan man ju inte tacka NEJ! Så efter att Annso slutat jobba drog vi och shoppade loss på glasbanken sedan trampade vi allt va vi kunde till Rullstensgatan. Väl framme (helt genomblöta i svett)  fick vi ett varmt välkomnande av Sven-Göran. Och gissa om ölen smakade bra? :) Hamnade på fysikgränd där det var en hel del människor, ännu fler poliser och en hel polishelikopter som surrade runt runt runt i luften. Efter 6 öl har nöden ingen lag så vi var tvungen att leta upp en buske att kissa i. Vi gick och gick och gick och tillslut tycktes vi ha hittat den perfekta. Väl nere på huk upptäcker vi att den var inte så tät som vi tyckte utan mitt i busken var det ett STORT hål. Jaja det var ju bara att  fortsätta..

..efter kisseriet så blev vi kvar där - jag, Annso och Sven-Göran. Vi pratade om allt mellan himmel och jord! Magen började kurra så Sven-Göran bjussa oss på en taxi hem till han för lite fika samtidigt som han spela lite på gitarren. Mätta och belåtna tog vi våra cyklar hemåt. Och Turner, jag har återupptaget vårat pantletande! Hitttade säkert 1 miljon burkar men av någon konstig anledning fick jag bara med mig typ 10?! Men tio burkar är iaf fler än noll!

Jag glömde svänga men inte Annso, så jag försökte mig på att bromsa (men kom ihåg att reaktionsförmågan inte är den bästa när man har intagit alkoholhaltiga drycker) för att inte krocka med Annso vilket resulterade i att jag vurpa med cykeln. Haha! Precis som Shy när han vurpa med vespan och hans jeans höll men hans knän fick sig skrubbsår så blev det för mig med! Mina svarta strumpisar höll men jag fick mig ett skrubbsår på vänster knä!!

Ne nu orkar jag inte skriva mer. M vill ha mat! M vill ha cola!

/M

Lika som bär

image30

Sven-Göran?

image32

Lasse-Kongo?

Eller vad tror ni?
Dom bör ju vara släkt (vi fick höra av en källa att det skulle vara svågrar men dom är ju rätt lika så det skulle väl vara buksvågrar isf! ;) )

/a - som premiärbloggar

Jag är beroende...

Hjälp mig ur denna beroendefas....jag har fastnat för Spindelharpan....kan sitta i flera timmar och bara försöka göra så den går ut. Idag lyckades jag 2 gånger och det gör juh så man bara vill spela mer å mer. Skulle egentligen ut å jobba för en halvtimme sen men ja fastnade. Shit, undra om det finns nån stödgrupp eller något?! :)

Nu blir det jobb!
Tjing
/T

Innan jobbet!

Eftersom Sofie skriver efter jobbet kan ja lägga in ett litet inlägg innan jobbet! :)

Blir till att jobba idag, har ändå inget annat för mig på en helg som denna, så varför inte jobba lite OCH få motion samtidigt, då slår man juh som ihop två saker i en :) Frukosten är redan äten så nu sitter ja och samlar kraft kan man säga. Eller vilar ner maten så ja kan gå å göra nummer 2 så ja slipper göra det i skogen, inte lika skoj! :) haha!

Peace out!

/T

Morningblogg.

Nu försöker jag mig på att vara lite internationell, imorrn blir det dansk rubrik.

Medan Äm ser på Uppdrag Granskning ser jag på en dokumentär om strypsex. Hm. Strypsex som leder till döden, vad är vitsen med det? Jag känner mig inte visare, klokare eller mer vetande på något vis efter denna show. Jag har bara lite svårt att stänga mun och sluta gapa. 

Igår bjöds det på grillat, massa surr och en chokladpuss i Kornsjö. Självklart hann vi med lite Guitar Hero innan jag plikttroget traskade iväg till jobbet. Bror envisades med att påpeka att han varje omgång hade dubbelt så mycket poäng som jag. Grannen påstod sen att jag såg fånig ut där jag stog. Jag känner själv att jag ser ut som en riktig rockstjärna. Är det avundsjuka från hans sida eller dålig självinsikt från min...?

Gårdagen verkade iallafall gå i alkoholens tecken. En del fyllesamtal och sms. Alltid roligt.

Nu måste jag skynda mig somna så jag kan vakna för jag har blivit lovad skvaller! Mohahaha. 
Inte för att jag bryr mig om sånt alltså. Men ska hon proppa på mig så kan jag inte va så oförskämd och inte lyssna. Jag är ju en god vän. 

Och du svägerskan, om du läser detta! Jag känner på mig att idag är en sån dag jag vill umgås med just DIG!

Natt natt/Fi

Äntligen....

...fick jag mig mitt grillat. Dock blev det ingen kyckling men det blev kött iaf! Och en MASSA grönsaker.
Men gu så gott det va så nu sitter ja i matdvala (mättnadsdvala) och funderar på om ja ska ut å gå snart eller ej, fast man måste väl vila en timme efter maten!?

/T

Lite..

..att göra?! Då kan jag rekomendera betapet som finns här på nätet! Är precis som Alfapet fast i internetform :) Jag skulle bara pröva det för att Turner sa att det var sjukt roligt. Jo tjena, jag blev fast (läs beroende)!

/M

Igår..

..hade jag för en gång skull svårt att sova, så jag låg och flippa mellan olika kanaler och hamnade på ettan där det var uppdrag granskning som handlade om Stieg Larsson - Striden om millenniummiljonerna. Och jag måste erkänna att jag blev helt fast! Uppdrag granskning är nog ett av mina favoritprogram då det gäller dokumänterer och andra samhällsprogram.

Iaf så handlade det om Stieg Larssons anhöriga som slåss om hans miljoner och rätten til den outgivna boken. Jag satt (eller låg) bara och skakade på huvudet! Så sorgligt att pappan och brodern inte kommer sams med Stieg Larssons sambo och tvärtom. Nu sitter dom och bråkar om pengar och en outgiven bok och verkar helt ha glömt av hur Stieg Larsson var som person. Det fick mig att tänka till lite och en sak är säker och det är att jag aldrig ska bli girig och dessutom ska ett testamente finnas så att det aldrig behöver bli sådana här konflikter. Inte för att jag har några miljoner, men iaf! ;)


/M

BOKAT!

HAHAHAHAHA Ja nu är det bokat! Underbart!

Nu ska jag ta mig en promenix till Kornsjö för att grilla och sällskapa gott.
Sen jobbet.

/Sofie

Luktar illa!

Jag har slagit världesrekord i att lukta illa. Har haft samma kläder i en vecka nu och gått å svettats och allt sånt i dom när ja jobbar. Tro på fasen att ja höll nästan på att svimma, så illa luktade dom! :) Nu ligger dom i tvätten! -phu-
Å inte nog med att ja stank, jag hade världens fotsvett. Skulle kunna tömma ur minst en liten vatten/svett ur stövlarna. Men skönt äre å komma hem! :) haha!

Nu har vi bokat resan.....GU SÅ GÖTT!

så nu äre bara att jobba å spara pengar! haha! jippi! -yes- Jag är lyckligast i världen.....haha!

/T

Halvlek.

Jag trodde jag var pigg men jag måste sova en stund till. Ringer ni mig? Jag är så trött så jag ser dubbelt, må sova en stund till om jag ska orka inatt. Ring när ni är redo så kliver jag upp då! :P

Jag bjuder på en låt så länge.

Dagens låt..


God..

..morgon allihopa!

Det är fredag, solen lyser ute och jag är ledig..det kan inte bli bättre :)


Idag ska det även bokas resa till älskade Thailand. Så brudar, när du Tina har slutat jobba och du Sofie har vaknat kan ni väl höra av er så bokar vi "tillsammans" (samma, samma men olika som våran polare skulle sagt). Vore ju lite tokigt om vi bokade med tre olika bolag och hamnade på tre olika flygplan -haha! 

Sitter och halvgluttar på våra bästa år samtidigt som jag sitter vid datorn, jag säger bara ojojoj. Hur och framförallt när kommer denna serie att ta slut?! Och det blir bara värre och värre för varje år som man råkar på att se ett avsnitt!

Dags att käka lite frulle innan man tar sig ett skutt ut i solen :)

/M 

Efterjobbetblogg.

Ja då sitter jag här igen efter jobbet och bloggar. Huvudet är inte sig likt, det är blankt. Nu är jag helt säker på att det hände någonting häromdagen när jag stöp i backen. På jobbet var jag mer förvirrad än allihopa tillsammans på demensboendet. Jag envisades hela natten med att en viss tant bodde på ett rum där en annan tant bodde. Det vart ju inte lättare för dom här stackars tanterna heller eftersom dom blev omdöpta i 85-års ålder.

Jag..eller vi..har ju klurat länge på vad vi egentligen är riktigt duktiga på. Jag har fortfarande inte kommit på en enda sak. Däremot kommer jag på massor av saker jag är grymt dålig på. En grej är till exempel att sluta snusa. En dag utan snus var inge roligt. Så jag kom på den briljanta idén att köpa nikotinfritt. Det smakade skit och jag vill inte ha mer av det. Men efter att jag suttit ett tag och stirrat elakt på dosan tänke jag att jag ska ge den en chans. Men nej, det går inte. Då kom nästa idé, bortförklaring eller taktik (kalla det vad ni vill). Det kan ju aldrig vara hälsosamt att sluta så där tvärt. Nej jag köper mini. Jag köpte alltså en dosa mini för att uthärda natten och liksom trappa ner.  Vad gör jag då?! Jo då tar jag två åt gången! Jag är inte klok. Plan B är nu att jag ska börja röka istället för då har jag ju åtminstone lyckats sluta snusa......

Idag bokar vi alltså resan! Jag är så uppspelt så jag tror inte jag kommer kunna sova! Jo då nu lurar jag mig själv, jag kommer somna gott!
Sitter iaf å snackar med Vanessa, ja å det gör ju inte att man längtar mindre!

Sov gott med er.

Kram/Kommunalarbetarn

Om..

..Annso´s soffa inte redan är infisen så kan jag ju lova att den blir det nu och det är ju tur att Turner inte är här för då hade det blivit hål i den!

Idag har jag njutit av solen, fyndat 2 par nya brillor, jobbat och alldeles nyss lekt en sjukt rolig muffinslek med Annso som heter "gissa-vilken-godisbit-det-är-i-muffinsen?"! Man kunde välja mellan daim, center, dumle + att man kunde få bär på köpet. Var ganska klurigt, men jag tror att jag fick en daim och en center. Men om jag fick rätt det får vi aldrig veta eftersom att innehållet ligger i min mage!


Neeee nu ska jag lägga mig och glo på teve och njuta av ledigheten fram tills på söndag då det är dags att tjäna pengar igen!


/M


Blåslagen

Efter mycket tjat och övertalning fick jag igår med mamma och pappa på en liten promenad ner till hamnen. Solen sken och det var jättehärligt nere vid vattnet. Påvägen tillbaka till villvagnen ville pappa visa vad roligt vår granne hade gjort i trollstugan. Han hade ordnat en liten äventyrsbana där för sina barnbarn. Sina små barnbarn alltså. Pappa utmanar mig på balansgång på en lång och vinglig bräda. Denna brädas specialitet är att vingla ju mer du själv vinglar. Rätt så roligt faktiskt. Hursomhelst har vi ju konstaterat att åksjukt folk har bra balans så jag var ju snabbt på denna utmaning. Gick halvbra första gången, men föll ner. Andra gången jag skulle upp igen blev mor lite orolig. Men pappa han säger: Vad kan hända? Hon landar ju på backen.

Mm..mycket riktigt. Jag halkar av brädan. Ramlar som en hjälplös blåval och landar på den bräda (som står på högkant om ni inte förstått det) och slår inte bara halvihjäl mig på ett lår utan på båda. Gjorde inte ett endaste försök att försöka rädda mig själv utan jag föll handlöst! Jag är glad att jag överlevde men ont har jag! Blåa lår har jag och jag känner mig gammal. När jag låg där, eller hängde där över brädan kändes det som jag var sju år igen och jag ville bara att mamma skulle lyfta mig och hon skulle trösta mig när jag grät. Så ont gjorde det. Men ingen lyfte upp mig och inte grinade jag heller. Däremot skrattade både jag och pappa så tårarna sprutade (i mitt fall var skrattet en täckmantel).

Misstänker också att jag slog i huvudet i det brutala fallet för idag när vi for hem från stugan glömde jag ta med mig ena foten när jag stängde bildörren, så nu är den också blå.

/Sofie


Jag dreglar.

Vad man dreglar när man vilar så här mitt på dan! Underligt fenomen det där. Värsta dregelgänget var ju ändå på stranden, den ena värre än den andra.
Anledningen till att jag legat och vilat (och dreglat) är att jag fick äran att ut å jobba inatt och imorrnatt. Jag hade tänkt mig en sväng till Umeå imorrn men det blir alltså ingenting av. Istället är jag hemma och tjänar pengar och förblir också ofriserad till på tisdag.

Gånsvik var lika härligt som alltid! Nånting fascinerande är att jag alltid blir så sanslöst trött när jag kommer dit! Det är som att kroppen ställer in sig på något tillstånd liknande halvdvala så fort jag sätter min fot i stugan. Det är ju inte direkt särskilt fördelaktigt om ärendet är att kanske städa och fixa lite. Jajja, värre saker händer väl.

Jag har smygshoppat. Handlat mig lite saker i allra största hemlighet. Det är bara något litet och det var rea. Ha! Nu ska jag hoppa på cykeln och hämta det, spännande!

Jag vart typ bjuden på bröllop idag! :D

/Sofie

Jag längtar....






....tills jag får frossa i KRÄFTOR!

 
image29


/T

Jag..

..är djupt förälskad i solglasögon!  Jag vill ha alla former och färger - gula,  gröna, bruna, röda, vita, blåa, svarta etc. Jag kan helt enkelt inte få nog..

image28



/M


Torsdag..

..och en dag närmare helg! Jag har precis som Turner hört att det ska bli riktigt varmt till helgen! Och som pricken över i:et är jag ledig ;)


Idag ska jag ut och njuta av solen innan jag börjar jobba klockan16.00! Måste ju försöka hålla brännan vid liv nu när man för en gång skull har fått sig en lagom till sommaren! Så här kan jag inte sitta längre, ha en bra dag allihopen!

/M

Dagens låt..


God Morgon....

....Världen! :)

Ny dag idag och ja ska snart dra mig till Barnmorskan, eller klockan tio och sen blire jobb igen för hela slanten! :)

Solen skiner och fåglarna kvittrar.....såg även på vädret att det skulle bli ap varmt till helgen. Över 20 garder! Är det inte för härligt! haha!

Dagens citat:
Ta inte livet så allvarligt, du kommer aldrig ur det levande!

/
T

Min..

..dag i bilder.


  


Puss och gonatt!

/M

Studiebesök..

..på Turners jobb! Skog, skog, björnsbajs, murklor och mera skog!


  
  
 

Förövrigt så påpekade ett barn på dagis att jag INTE hade "vuxenstövlar" utan "barnstövlar"!

/M

Jag höll på kissa på mig...

...idag när ja skrattade som bara den åt va ja gjorde! :)

Jag hade haft min lunch och tänkte att ja skulle ta 16 st kassetter med mig när ja gick, så ja packade på mesen (som en ryggsäck fast man har plant på den) Sen började ja traska och vips så kommer det upp en pinne som fäller mig så ja faller raklång frammåt med mesen på ryggen och kassetterna bara flög! Snacka om att det såg skoj ut. Min första reaktion är juh förstås att ja blir arg, men vips så tänkte ja lämna skiten å fara hem. Men gubben på min vänstra axel sa....TINA pengar! :)
Så ja packade på mesen igen och vandrade vidare. Så nu sitter ja här ny duschad och skrattar åt va som hänt mig! :) haha! Tänk om nån filmat...då hade det lugnt vunne pengarna på det där "Funiest home videos"

OBS: Va ej till tandläkaren, mådde illa och ville inte spy på självaste Mr. Tandläkare! Men den 11 Juni ska ja dit igen! :)

/T

Att tänka på..

"Dream as if you´ll live forever, live as if you´ll die today"


James Dean


Bjuder..

..på några mysiga midsommarbilder i väntan på midsommar ;)

  
  



/M



 

Dagens låt..


Sjukt..

..trött i kroppen! Igår blev det ett långt pass, började 13.00 och slutade inte fören 03.00. Finkjol och röd matta. Men idag är jag trött och tack och lov så börjar jag inte fören 18.00 och jobbar bara 4 h. Då hinner jag nog bli människa tills dess.


Ska fika lite morgonfika/lunch och sedan ska jag nog sätta mig ute i solen och mysa!


Ha en bra dag allihopa!

/M

Helt skakig....

När ja vakna imorse kändes det som ja inte hade ätit på flera dagar...ja kallsvettades och mådde illa och va super hungrig. Gick vanklande ner för trappen, in till köket och började fixa iordning frukost. Har aldrig i hela mitt liv ätit så mycket frulle som ja gjorde i morse. Men nu börjar blodsockret komma tillbaka och ja känner mig piggare, men inte riktigt ok, men piggare! :) haha!

Snart tandläkaren...tror ja måste gå å borsta tänderna!

/T

Ordning och reda efterlyses!

Jag har på väldigt kort tid lyckats skapa ett stök och oreda omkring mig som jag trodde var närmast omöjligt! Hur ofta jag än städar och hur jag än försöker hålla ordning så är det som att kläderna kastar sig ur byrån och ner på golvet. Det ligger påsar, väskor, lådor och till och med ett täcke här på golvet nedanför mig (jag har flytt upp i sängen). Jag måste numera på ett väldigt akrobatiskt sätt hoppa sick sack mellan allt bråte och jag gissar att det inte är länge kvar innan jag får gräva mig för att komma in och ut ur rummet.
Om det är någon som har några tips på hur detta ska undvikas i framtiden så tar jag tacksamt emot! Jag vill däremot inte ha någon kritik eller höra några glåpord som "stökmaja" eller liknande.

Imorrn bär det av till Gånsvik och stugan, nej jag menar villavagnen, och jag får helt enkelt chansa på en klädhög och packa ner och hoppas att jag fick med det jag behövde.

Over and out/
Sofie

Tandläkar skräck!

Det kan man ha även fast man är gammal! Jag har en lindrig form av det.....hatar att gå dit, men det är ok, inte så att ja gråter eller kallsvettas. Men imorrn är det min tur att besöka dom där knasiga tandläkarna. Hade tydligen vart på en kontroll förra året som visade att ja hade hål och imorrn ska detta hål lagas, även då ville dom dra ut min visdomstand. Men det får dom inte göra, ja är väl inte gjord på pengar heller?! :P haha!

Så imorrn får ja sovmorgon, klockan nio ska ja vara hos tandläkaren. Så blir bara att jobba eftermiddagen! Har ja tur hinner ja sätta en 20st.....eller 30st....men inte 40st....:P haha! eller vem vet?!

Jag längtar till fredag.....då ska vi äta grillat! -mumms- Som ja väntat.....och det bästa av allt är att på lördag får ja äta godis med! :) haha! Så barnsligt skoj det är att längta efter små ting....det är det som gör att dagarna går fort!

Nu blire tv:n.....å sen sängen fast först en frukt och en kopp te tror ja...!

Gonatt!
/T

ANNSO!

Är du ledig Doroteadagarna?

Jobbarhelger.

Eller jag menar såklart ledighelger! Så vi kan planera lite skojigheter!

Jag jobbar alltså INTE helgerna:

v. 27 (eller iofs, vakar ut fredagmorron och sen på igen söndagkväll)
v.28
v.29
v.32
v.35

Såååå nu vet ni!

Tjing.


/Arbetarn Fi


ja.

Det där med inläggsrekord verkar ju skita eftersom jag har haft så fullt upp idag. Annars blir det väl till att ligga i ikväll..
Men då ska det dammsugas och packas. Har försökt nästla mig ur det där med dammsugningen, för inte ska man väl vara inomhus när solen skiner ute å då spelar det väl ingen roll att damråttorna förökar sig som aldrig förr...?

Hursomhelst mina vänner har jag fått mitt schema så nu må vi planera!
Å min fråga är...när är Dorotea-dagarna och allt annat viktigt i sommar? Ge mig datum så jag vet! :P

Nu ska jag skjutsa fadern in till staden.

/Sofie


Nu ska ni få höra....

....jag såg en ÄLG idag....:) En älg ko för att va exakt. Skulle upp å hämta mer plant och där kom ja i min/Maries lilla blå räser och vips när ja kör där i 50 på grusväg kommer det en älg.....:) Sån tur skulle ja ändå vända, men shit va fin hon va -mumms- :) haha

Å igår såg ja en räv. Undra va ja ska få se imorrn, får ja se en björn då säger ja upp mig och far hem! :) haha

Annars då?
-Jo det är juh såhär att man blir tokig av att gå själv i skogen, ja skulle ge mig själv en femma om man kunde spela in alla mina tankar! :) hahaha! Tur ja kan roa mig själv! :) hihihihi.

Näe vet ni vad, nu ska ja diska och va snäll och sen blir det nog middag sen vid 17:00 och efter det blir det till att jobba lite igen. Min far skulle visa mig ett nytt hygge (omarkberett) Weeee......

Bara för att göra alla avis så kan ja säga att ja kommer tjäna storkosing på detta jobb! :D

/T

Dagens låt..


Bjuder..

..även på en bild!

image9
Kanske den coolaste baren jag sett?! - Patong -08


/M

Ny..

dag, nya tag!

Igår fick jag mig en promenad utan dess like! Runt hela stan = över 1 mil! Men jag ska inte klaga, för det är inte illa pinkat att få motion samtidigt som man jobbar ;) Och idag blir det långdag, börjar klockan 13.00 för att sedan jobba hela dagen, hela kvällen och hela natten! För ikväll ska jag få gå på bal igen, spännande!


Ne dags att hoppa in i duschen och käka lite frulle!


Ha en underbar dag!
/M

Jao.

Verkar som att minnet blir sämre dessto senare klockan slår. I förra inlägget tänkte jag spela en låt för er men jag kom visst på andra tankar.

Jag spelar den nu istället.


/Trött men glad Sofie

Bloggberoende.

Jag har tagit detta ett steg längre. Numera ska jag inte bara blogga efter jag slutat jobba (dvs innan ni börjat jobba) . Nu när jag ändå inte har nåt särskilt vettigt för mig om dagarna tänkte jag slå världsrekord i antal blogginlägg om dagen.

Antagligen kommer fantasin sina mot slutet av dagen men det kan ni väl ha lite överseende med. Att inläggen blir mindre och mindre intressanta är inte väsentligt. Min linje är alltså kvantitet före kvalitet!

/Monkey

Glömde!

Glömde berätta en sak!
Idag drabbades jag av nåt som aldrig hänt förut. Jag fick dödsångest! Hallå!?
Jo i mina öron sjöng Ziggy "a lifetime isn't enough to love you and a lifetime isn't enough to live".
Å med det grep paniken tag i mig. Tiden går så fort! Vi fyller snart 25 år, vips så är man 80 bast å då är det med all säkerhet inte långt kvar. Det har gått över nu men ändå.
Imorrn ska jag inte vara slö, imorrn ska jag leva livet :P

Skönt å lätta hjärtat.

/S

Whaaaaat uppp?

Oj ni vilken kreativ dag jag har haft idag! Jag bara sprudlar av kreativitet och fantasi! Å vilken energi sen! Ja det är så man inte ens kan tro att det är sant! Kan inte sitta still, kan inte tysta tankarna som sprudlar inom mig.

Eller inte.

När solen har lyst har jag legat i solstolen och läst. När solen valt att gå i moln har jag förflyttat mig till soffan och fortsatt läst. Efter dagens första blogginlägg tog slöheten tag i mig och vägrade släppa. Vi kan helt enkelt sammanfatta dagen med två ledord:

Ryggläge
Bok

Nu är jag faktiskt inte helt ärlig, jag har skjutsat Lovisa till nånstansiskogenmellankläppeochjunsele.


Otroligt!

Idag lyckades jag med att få sena drag i tån. Försök springa runt där på hygget och sträcka ut tån samtidigt! :)

Jag tänkte på det att när solen skiner så blir man så mycket gladare, men varför då? Det finns juh inget dåligt väder, utan bara dåliga kläder. Så från och med nu ska ja försöka vakna med ett leende även när det regnar och är mulet. Alltid på G ska ja vara. :)

Idag va en bra dag på hygget annars. Lite tungt där på slutet, men satte så jag va nöjd och fick fara hem kvart över tre istället för fyra. Iofs så äre juh jag själv som bestämmer mina tider, men ska försöka hålla ut till det sista eller sätta så många som ja måste sätta för att nå dagens mål! :)

Imorrn är en ny dag och jag kommer dagdrömma mig bort till en plats där man kan ha sitt liv i en magväska! :)

Gonatt alla där ute!

/T

Dagens låt..

Minnen från Sälen då vi var hela gänget samlade - Kimpan, Tina, Annso, Sara, Sofie och Marie!




Kärlek.

Jag är kär. Bländad av hans skönhet, så vacker! Hans hår är ännu vackrare och hans ögon...
Så om jag fick bestämma skulle Jonas Hassen Khemiri bli mina blivande barns far. Skönt att ha äntligrn tagit ett beslut.

/FI

Lista.

Vad jag gör idag... 

  • Jag skrattar när jag tänker på hur roliga dom var på Freedom House.
  • Jag upprörs över Burmas regim som vägrar ta emot humanitär hjälp.
  • Jag tittar på väderprognosen som visar en STOR sol på torsdag och då blir jag glad!
  • Jag inser hur lyckligt lottad jag är som har en sån klok svägerska.
  • Jag läser Musselstranden.
  • Jag snusar.
  • Jag drömmer om ett jobb på När och Fjärran med Tobbe och Dogge. 





Jag glömde visst en punkt.....

  • Jag ser på Skilda Världar...öööh...ööhöhöhö...

    När jag nu läser den här listan så tycker jag faktiskt att jag har en rätt trevlig förmiddag här i soffan. Vi måste lära oss att uppskatta det lilla!

/Fi


Saknar.

Blev en sån kväll då jag tänker extra mycket på dom som inte är här med oss längre.
Dom som vi saknar. Tänder ett ljus.

      

       

Nu bär det av....

..till sängen, inge långt här inte! :) några meter bara för att kika lite på tv och sen sova.

Imorrn blire jobb för hela slanten och även kanske lite på kvällen, så det är lugnt sofie att du inte kommer för då kan jag å far min jobba! :) hihi....

Pengar, pengar, pengar....det sägs att man måste ha sånt för att leva. Tänk om "Politikerna" skulle kunna få lite lägre löner och ge pengarna som blir över till de som verkligen behöver det. Typ dom fattiga och dom som inte har någon mat. Varför ska staten suga pengar ur oss?

Jag ska flytta till ett land där ja endast behöver min magväska och mina flippisar :)

gonatt!

/T

To you my fliend!

Ziggy Marley - Friend

I wanna thank you for the things you've done
I wanna thank you for your generosity
and I'll never be alone, that's because, that's because you are my friend
that's because, that's because you are my friend

Been through thick and thin together
through the ups and downs, yet we still remain
and I can talk to you forever

( Chorus )

Before I met you, I was real low, now everyone know
now that I know you hey I'm real high
I wanna thank you for the day and nights
I wanna thank you for the breath of life
without you I'd be lost

( Chorus )

Just as long, just as long as you're my friend
just as long, just as long as you're my friend
that's because you are my friend, you are my friend


Tanken var ju då att jag skulle även lägga in låten...men hitta bara helt störda videos. Men ja ni kan ju lyssna på låten iaf ;)

/Fis

visste ni att....

....det bara är 114 dagar kvar! :)

Idag lyssnar jag på Looptroop Rockers....och snart ska ja väl sätta mig och se en film. Finns inte så mycket att göra en kväll som denna. Typ kika på film och sova! Borsta tänderna ska ja då göra!

You got to be true to yourself....hmm....

/T

Jag vann!!

I mitt horoskop stod det att jag skulle spela på hästar och det gjorde jag! På V75 fick jag 5 rätt och 22 kr och på V65 fick jag 5 rätt men tyvärr så var det fler som fick det så det gav ingen utdelning. Men 22 kr är väl inte illa pinkat ;) Men så prickade min pappa in 6 rätt på V65 och snäll som han va så fick jag vinsten! OCh gissa vart den ska gå? Jo direkt ner i sparbössan!

/M

Idag....

...drömmer jag mig bort till varmare breddgrader och längtar tills vi är där igen. Sitter å kikar på va man ska göra när man kommer till Chang Mai, va är viktigt att se och det va juh rätt spännande! :)

Jobbat idag har ja med gjort, tänk att ja lyckades dra mig ut. -tur- annars kommer det bli tungt! 31st varje dag måste ja sätta för att hinna. Så mitt mål är att sätta 40st så länge ja kan varje dag! :) Får se hur det går!

Haha....Nu blire lite tv....sen får man se vad som händer!

/T

Dagens låt..


Jag..

..glömde ju det viktigaste i mitt inlägg! Allas våran Kimpan ringde ju igår och jag ska hälsa så mycket till er alla från han, Rebecka och lilla Malte!! :)

/M

Morsdag..

..hela dagen! Grattis alla mammor! Pappa håller på att göra tårtan och jag ska strax skriva kortet, sen är det bara att invänta brorsan!

Gårdagen spenderades i Vilhelmina, min lilla kusin som inte är så liten längre fyller 9 år idag så vi passade på att gratta han igår. Efter det åkte vi hem och jag åt årets första grillat, underbart gott! Och som vanligt tror ju jag att det ska ta slut på maten så jag öser på och det hela slutar med att jag inte orkar äta upp..
Vid sjutiden kunde varken jag eller Tina hålla oss längre så vi cyklade ner på mackarna för att inhandla karra. Där mötte vi även upp T som vi sedan åkte hem till för att kika på Perreli. Fast innan slutet hejade vi på alla andra. Fulla i magarna och nöjda åkte vi hem, så var ännu en lördagskväll till sitt slut!


Idag ska jag njuta av ledigheten för i veckan blir det jobb och sen vettetusan när man blir ledig. Men det blir ju pengar ;)



/M

Sol ute....

....sol inne och sol i sinne....:)



Annars kan man juh elda för att få upp värmen! :)

/T


Välkommen till nya bloggen Sofie!

Tack! Jag känner mig varmt välkommen och det ska bli ett sant nöje att blogga här! Det ska bloggas om det mesta och ingenting. Intressant och ointressant....men främst om...mmm...törs jag säga det?! Nej det gör jag inte.

Men nu må jag iaf berätta. Var ju som jag sagt flera gånger på konfirmation igår. Den började kl 16, vad är det för urknasig tid för en konfirmation?! Och orgelspelet skulle ni ha hört! Jag förstår varför Lovisa blev livrädd på våran konfirmation och grinade och skrek hejvilt. Orgeln var helt galen och spelade nåt som närmast liknande musik ur den värsta skräckfilmen. Riktigt otäckt.

Efter detta for vi iaf till Vik och åt go mat och fikade ännu godare. Hugo han hade riktig fest. Han stod där och tittade på buffébordet och frågade uppspelt sin mamma: "Får man ta vad man vill?!" Hon svarar vänligt: "ja det får man".
Då hugger han en sockerbit och springer därifrån! Haha

Efter jag hamnat i paltkoma inte bara en eller två utan åtminstone TRE gånger åker jag på jobbet för att jobba natten. Vanligtvis vill man ju gärna sova lite på kvällen innan man ska vaka men det hade jag ju inte tid med när det var fest och detta straffade sig ganska snabbt. Klockan 23 hade jag så gott som gäspat käken ur led, tårarna sprutade och min kropp ville lägga sig i fosterställning. Nu kanske man kan tänka sig att det så småningom gick över, men nej. Det övergick istället i ett svettande, huttrande och illamående tillstånd som gjorde att jag satt beredd med huvvet i toan ett antal gånger. Andra andningen har jag nu, kl 7.30,  kommit in i. Nu när jag sitter hemma i sängen och borde inte vilja göra annat än att sova. Men just nu springer tankarna ikapp upp i huvet. Dessutom skiner solen ute å va fan ska man göra inne å sova då?!?!? Finns inget bra svar på den frågan.

OH! En sak till. Dom där fina t-shirtsen jag köpte till Dennis som jag trodde skulle vara åtta storlekar för stora, passade precis perfekt! Ungen som var lika lång som mig när jag träffade honom i julas är nu ett huvud längre! Dessutom tyckte han dom var skitcoola och han tyckte att jag skulle åka ner och köpa fler. Då ville jag ju säga: JA DET KAN JAG GÖRA FÖR JAG SKA SNART NER IGEN! Men då hade jag ju genast avslöjat mina planer som är top secret för mina föräldrar. Jag undrar om jag kommer tordas säga nåt till dom överhuvudtaget. Kanske skickar ett vykort istället. Vykort är ju roliga.

Nämen allvarligt. Gå å lägg mig.

Vi hörs!

Å förresten, bra initiativ hörrni! Bloggen är ju min enda kommunikation med omvärlden! (dvs er två)

Tjo.
/Fisen


Björn..

..Gustafsson är ju för söt och jag älskar Frankrikes bidrag! Peace out :)


 

/M

Då va....

....denna dag slut och dags att sova! :)

Jobba imorrn ska ja tametusan göra....så Gonatt Världen så ses vi imorrn eller idag fast om några 8 timmar :)

puss och kram

/T

Då..

..kör vi så det röker! Utsidan kanske inte är den snyggaste men det är väl innehållet som räknas?


Puss!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0