What happens in this little girls life....

haha, det ni...jo thailand thailand thailand!

www.resedagboken.se


Fallen.

Ligger här i min soffa som en död sill, fallen hjälte, utblåst ljus, platt som en pannkaka..
Jag har under septembers hittills 28 dagar, varit ledig totalt 3, jobbat 10-16 timmar varje dag,
Vi har under en längre tid förberett för och nu äntligen haft invigning för VÄRLDENS STÖRSTA IS-butik. Det är rätt häftigt.
Det har varit sjukt. Helt sjukt. Massor med folk, massor med bök och massor av allt. Tyvärr har mycket energi gått åt till att vara irriterad. Vet inte vad som hänt med dagens kunder. Hej å hå. Det är så tråkigt när man inser att majoriteten av kunderna är sura, bittra, snåla och anser att jag får betalt för att städa upp det dom slänger på golvet. Det får mig att undra, har det alltid varit såhär?

Jag hoppas verkligen att det är jag som är övertrött och jättekänslig just nu, för hur ska jag orka med mitt jobb om folk verkligen beter sig så här HELA dagarna. Jag har ju tyckt att det har varit roligt att gå till jobbet, men kunderna betedde sig så här även i somras. Det har iofs slagit mig att det kanske är jag som är för väluppfostrad, har för mycket respekt för människor som sköter sitt jobb och inte gärna vill försvåra eller dryga ut deras arbete.

När du befinner dig i en butik, tex en klädaffär, slänger du då kläder på golvet bara för att? Om du tar ett plagg i händerna, hänger du då tillbaka det helt fel i ren jävulskap eller lathet? Om du råkar riva ner ett plagg på golvet, låtsas du inte om det och låter det ligga kvar? (Vem vet, det kanske blir smutsigt och någon kan få köpa det rabatterat!)

Om du är i en matvarubutik och du har tagit en vara och lagt i din korg men sedan ser samma vara av annat fabrikat och till bättre pris, går du tillbaka med varan därifrån du tog den?

Jag erkänner! Det händer någon gång ibland, tex då jag har en tid att passa eller dyl, inte hinner gå tillbaka med en vara, eller då jag helt enkelt glömmer bort var jag tog varan ifrån och därför placerar den fel. MEN! Till 97% försöker jag återställa varan därifrån jag tog den, jag försöker också då det gäller plagg, hänga i möjligaste mån, så som det hängde/låg vikt innan jag tog det. Om jag är osäker och ser personal i närheten så frågar jag oftast var den hängde eller om dom kanske skulle kunna ta den. Men jag är aldrig medvetet jävlig.

Medvetet jävliga. Det är så jag upplever att många har varit den sista tiden, men som sagt, det kanske är jag som är övertrött och känslig. Men jag ber er tänka till en gång extra nästa gång du besöker en butik. Personalen är till för att hjälpa mig, inte för att städa upp efter mig. Har jag verkligen inte tid att ta tillbaka varan på rätt ställe? Och är det så svårt att istället för att säga "Hörru!" använda sig av "Ursäkta mig".

Nåja. Nu ska jag borsta tänderna och gå och lägga mig. Jag är trött, grinig och inte alls på humör att jobba två dagar till innan det blir en ledig dag. (Och nej, jag är inte alls avundsjuk på de tre semestrande gringosarna..!)


Kramar!
/a

Uppdatering...

..och massa bilder i resedagboken!

www.resedagboken.se
Anvandarnamn: wezone


Ojojoj! Vi har flyget over tradtopparna och halsar pa kvinnorna i bergen med langa nackkar och tojda oron! Imorgon ska vi bestiga 300 trappsteg och sedan ta taget vidare nerat landet..


See ya!
Mary, Turner and Fofie


Vi ar i Chiang Mai

Ja, kara vanner, familj och alla andra som ar nyfiken pa hur vi har det sa kan jag kort och gott meddela att det vi har ju det alldeles utmarkt! Vi tog oss till Chiang Mai utan att Tina hoppade av i fortid en enda gang. Med var forra tagtur i farskt minne tog vi ju inte med oss matsack eftersom det serverades bade middag och fika fran Bangkok till Phitsanoluk. Denna gang fick vi en liten kaka. Sa efter 7 timmars resa var vi uuutsvultna! (frukosten kakade vi kl 10) Da skulle vi ocksa hitta nanstans att bo. Detta gick iaf smartfritt fram och vi svalt inte ihjal.

Ikvall blir det thaiboxning och imorrn kommer varat adrenalin na oanade hojder!

A pa tal om Thai-Elvis, han var ju inte bara en exakt kopia utan han hade dessutom en helt fenomenal rost! Han skulle garanterat ta sig till dom 10000 basta i nan Karaoketavling ingen vet existerar.

Lovisa: Det var ratt coolt faktiskt a klappa tigrarna mohaha ;) Saknar dig ocksa!

Kram till allihopen!

Vi tog..

..taget norrut och hamnade i Phitsanulok, Tina hoppar ur tuk-tuken for tidigt och munkarna ropar efter oss. Denna resa har bara pagatt i 4 dagar och redan har det hant en massa saker som jag inte kan sluta skratta at! Som sagt vill ni veta mera och se bilder (har ej laddat upp nagra an, men det kommer) sa far ni ga in pa resedagboken och soka pa wezone. Dar finns vi :)

Ajmsofine du maste ju blogga lite sa att vi vet vad som hander hemma!! :)

Ne nu ska jag lasa aftonbladet och sen blir det rummet och lite vila innan middag och sista middagen har i denna stad. Imorgon tar vi taget vidare uppat!

See ya!

Marie

Soffan ocksa i Bangkok

Har faktiskt hunnit med en del pa denna korta tid i denna skitiga stad. Sprang till exempel pa en fran Salen idag! Sa mycket folk men anda lyckas man traffa pa nan man kanner.

Det far vara allt for nu.
Vi mar bra och har det bra!
Kram till alla
/Sofie

Bangkok..

..here we are!

Kom fram i lordags morse och det tog inte manga minuter innan vi var pa sprang i denna stora stad! Bat pa kanalen, Thailandska pannkakor, en promenad som jag aldrig trodde skulle ta slut, tuk tuk och middag..vips sa var denna dag over!
Klev upp tidigt imorse for att kaka frulle och ta vara pa dagen! Planen var att hinna med bade flytadande marknan och tiger templet. Men efter en hel del spring fram och tillbaka for att hitta nagon vettig chaffis sa blev det bara tiger templet! Det var coolt att klappa tigrarna men nagon tiopoangare var det inte!
Nu ska vi strax bege oss ivag ut for en liten shoppingrunda (den stora tar vi da vi atervander i december innan vi aker hem, for fasen va mycket det finns om man vill ha!!) och efter det china town och middag!

Imorgon ar det en ny dag och dags for oss att saga hej da till Bangkok och hej till norra Thailand. Vars varat forsta stop blir ar annu inte bestamt. Men Chiang Mai ar varat mal iaf!

Ne nu orkar jag inte knappra mer har!
Men lamna garna ett litet fotavtryck och beratta vad som hander och sker hemma!

Pussar och kramar!

Marie

Hola Hola....

....or is it Sawadika I'm going to say? :) Everything is very good here in Thailand and we are having the blast! hihi Tomorrow we are taking the train up to Chiang Mai, or not the hole way, just the half way! :) Today we were at the tiger temple and I think it was ok, and I don't belive the tigers have been eating drugs, they were just sleepy :) I will never belive! So don't say anything about that to me! :) Now we are going out and shop I think...and then we are taking a tuk-tuk to china town and have some dinner! :) Have a good day! Peace to everyone! /t

Ungkarlslya.

Jag jobbar och jobbar och jobbar och inser till min förskräckelse att min lägenhet förvandlas till en ungkarlslya. Jag hinner inte städa, inte diska, inte hålla ordning, inte tvätta och faktiskt knappt äta. Knaprar knäckebröd och dricker proviva som allsidig kost.

Hjälp sökes.

/a

Hej IGEN..

..tiden går fruktansvärt sakta just nu! Sofie skickade vi iväg för 3,5 timme sedan. Så nu är frågan, hur tråkigt har inte Sofie det där hon sitter helt ensam i Finland, om vi två (me and Turner) inte lyckas slå ihjäl tiden på något roligt vis?! Fast å andra sidan så kanske hon har fått sig några roliga finsktalande kompisar?!


Tina läser just nu en bok som heter GE ALDRIG UPP skriven av Michael Alonzo. Och i hans förord fanns några fina rader som jag gärna vill dela med mig av:
Får jag ge dig ett gott råd i livet? Vad som än händer, vad du än möter för motgångar, hur du än misslyckas, hur du än tycker att livet övergivit dig: GE ALDRIG UPP! Även om ödet bestämt sig för att krossa sig, kan du inte förlora så länge du inte ger upp. Fortsätt kämpa. Livet är vackert.

Man får sig verkligen en tankeställare av dessa ord!


Yeah..3 timmar kvar att vänta innan planet lyfter! Fy fasen detta inlägg kan ju bli långt..om det inte vore för att jag snart blir utloggad från denna dator.

Ne om man ska snurra runt lite i Taxfreen för att försöka slå ihjäl lite tid!

Hej då, hej då!

/Äm

Magen..

..skriker efter frukost!


Ett duntäcke, 3 kuddar och en säng hade inte varit så tokigt just nu! 11,5 timme kvar innan flyget lyfter, kan ju som säga att det känns aningen drygt!

Hej då, hej då!


/Äm


Flygplanspruttig!

Det är vad jag är. Ni vet när man ska åka flygplan så blir man sådär bubblig i magen och man bara vill prutta hela tiden! (kom ihåg att fisarna inte luktar så då äre väl lugnt?) Sån är jag just nu och ja skäms inte över det! Mohahaha!

Nu väntas frukost men dock så öppnas det inte förrän kl sju och det luktar redan nybakat, kan man bli hungrigare då? Det bara droppas från munnen! -dreggla-

/T

Imorrn.

Imorrn är det bara att stiga upp med den tidiga tuppen för att ta sig till Arlanda. Har gått omkring i tron att vi ska börja våran resa tillsammans alla tre därifrån men ICKET! Jag flyger kl 10.30 till Helsingfors medan Marie och Tina flyger kl 16.30. Får se vad jag ska hitta på för nåt att roa mig med dessa timmar i ensamhet.
Ingen resfeber. Känns lite konstigt att inte ha det, känns som ingenting alls. Väl på flygplatsen kanske man börjar förstå. Slog mig idag att från och med imorrn är det flaskvatten som gäller 3 månader framöver. Inget duntäcke. Livet i en ryggsäck. Svettig konstant. Meen så blir det ju också en massa sol, underbar mat och människor, en massa upplevelser så kranvattnet kan jag väl klara mig utan.

Har haft det urmysigt hos Linda och förstår inte varför vi inte träffas oftare. Middag och en klunk (eller fler) vin med Malin igår, lovely!

Men nu vidare.

Godnatt mina vänner.

Kram Sofie


en timme kvar....

....innan bussen går! :)



Äger inte min mor och far världens sötaste hund? -Cheeva är namnet! Söt hund!

Det känns inte verkligt att vi är påväg igen, men det kommer krypandes sakta skulle ja tro! :) hihi. Nu ska ja ner med väskan och sen säga hej då! ;)

Ha det super där ute och så hör ja av mig snart igen!

Puss å Kram till ALLA!
/t

Då..

..är det bara 4,5 h kvar tills vi påbörjar våran resa ner mot Stockholmo! Det känns lite pirripirr i magen just nu! Men konstigt vore det ju annat?!

Jag har nog inte så mycket mer att skriva för stunden. Kan visa min garderob för dom närmsta 3 månaderna! Och en ledsen katt som inte vill att Äm ska åka..






Min lilla groda, färdigpackad och klar för resan!

/Äm

Men. Men.. men.

Men men men men.. hur ska jag klara mig då?
Jag får jobba och jobba..
Jag tror att det var så jag klarade 3 månader förra gången. :)

Vi hörs imorron innan flyget går! Idag jobbar jag som sagt 10-24.

/a

Uppe med tuppen!

För här skall det packas och laddas musik och fixa kameran och packas och ätas lunch och det är så mycket som ska göras! :) haha!

Men först blire frukost med ägg och mackor och the voice på tv:n :) Gamla minnen från Sälen får man juh då!

tjing
/t

Metallica....

....The day that never comes!
-Bra låt!

Imorrn blir det till att packa allt, sitt liv i 3 månader! En resväska! Så länge ja har min ipod, hörlurar, pengar, tandborsten och såklart passet och biljetten så äre lugnt! :)

3 month away, funny! I promise I will try to write here as often I can! :)

Puss å kram

/t

Tracy Chapman..

..är en av mina favoriter då det gäller musik och då föll det ganska naturligt att Anna Bergendahl blev en av mina favoriter i Idol! Så nu blir det till att följa Idol via nätet på andra sedan jordklotet! ;)



Dan före..

..dan före dopparedan! Tiden bara springer iväg. Imorgon klockan 17.40 kliver vi på bussen som tar oss till Östersund där vi byter till tåg och vips så är vi nere i Stockholmo.

Så nu kan det ju kanske bli lite dött här på bloggen, Annso får hålla den i liv så gott det går (hon jobbar just nu arslet av sig). Annars får ni mer än gärna följa oss via resedagboken! Och om ni ändå är där så kan ni ju gärna lämna ett litet avtryck i gästboken (typ hålla oss uppdaterade om vad som händer och sker här hemma).


http://www.resdagboken.se/Default.aspx?documentId=3&userId=182067


Nu ska jag fortsätta kika på VAKNA! med The Voice som är mitt favoritprogram på mornarna. Musik blandat med snack = sömnmedel!


See ya!
/Äm

där sprack den!

Hade världens blåsa på fingret, ja lova den va minst en cm lång och en halv cm bred....å nu har den spruckigt och jäklar va ont det gör....bajs! Å inge plåster har ja, jag måste verkligen plåstra om det om det inte ska bli infekterat, får göra det imorrn på jobbet! :) haha! Så tokigt!

/T

Paltfest..

..paltfest hela dan!

Ikväll blev vi bjuden hem till mormor på palt för att vi hjälpte hon att flytta in på samhället för några helger sen! Och gissa om det va gott?!

Annars så har dagen varit lång och seg. Känns inte som om jag gör något annat än att vänta in torsdagen och avresan ner till Stockholmo!

Imorgon blir det iag till att packa det sista och stänga igen väskan efter det blir det att säga "vi-ses-snart-igen" till lite personer här och där och efter det nån timmes jobb för min kära mor!




God natt världen!

/Äm

Sista måltiden...

.....i Umeå för detta år. Eller middagen! :)

Min kära vän Äm sa idag att ja måste juh tänka på va ja äter dom sista gångerna nu i sverige, å gissa vad det blev? 2st mackor med pricki korv och avokado och så en kopp välling! Finemang middag. Hoppas på en godare middag imorrn. Typ kanske spagetti och köttfärssås.

Fatta att imorrn jobbar jag min sista dag för detta år på golfbanan. Känns trist, men när man tänker på va man ska få göra i de närmaste 3 månaderna så gör det ABSOLUT inget. Tillbaks till Umeå kommer jag, känner att det är här ja hör hemma. Lägenhets sökning kommer det bli hela tiden ja är borta och är det nån av er som hittar en så hojta gärna till! :)

nu ska det ätas!
/T

Jag har blivit med..

..lägenhet! Tack vare en uppmärksam moster och hennes käre makes syster så har jag nu någonstans att börja mitt "nya" liv när jag kommer hem. Umeå och närmare bestämt Haga! Det pirrar i hela mig ;)


Nu måste jag ta på mig mina hörlurar och skaka lite rumpa!!


/Äm

Kan ni knäcka denna gåta?

Jag fyllde 22 år igår. Nästa år fyller jag 24 år. När fyller jag år?

Rapport från Sofie

Fredag: En dag som börjar med en hel del stress. Är för trött att stressa men när dom ringer från Knut Selins är det bara att ringa svägerskan som ändå ska in till stan, kasta ner grejorna i ryggsäcken (alltså mitt liv för 3 mån) och svettig och stressad (läs arg)  men framförallt glad att kameran kommit. Vi åker in i hiskeli fart och hämtar min för fjärde gången trasiga kameran. Batterilucka trasig, batteri borta, linskydd ihopklibbad av punch och suddiga bilder. Och vad händer? JAG FÅR DEN GRATIS! Antagligen för att dom tappat bort den på service. Sjysst med ny kamera så kommer jag på att jag har minneskortet hemma. Bara för svägerskan att köra 2 mil söder igen. Letar som själva fan hemma men hittar det inte, då kikar hon i kameran å där sitter det. Verkar som dom hittade åt den iaf.
Efter stress, kramande och tårar sätter jag mig på bussen mot Sundsvall och Emil.
Har en trevlig kväll hos Emil, ser film men köper inget gott för vi ska ju ändå på bio på lördag....öööh.

Lördag: Emil och Sofie trötta. Släpar iväg oss på affärn för att handla mat. Å himmel så gott vi gjorde! Lax, pressad potatis, sallad och vitlöksbröd. En orgasm i smakupplevelse.
Sedan åtminstone en vecka tillbaka hade vi bestämt att vi skulle på bio. Men inte hade vi bråttom. Bestämmer oss för att ta senast möjliga buss ner på stan (under viss protest från min sida). Den går kl 20.41 och bion börjar 21.15. Väl ute på busshållplatsen visar det sig att DET ÄR LÖRDAG?! Bussen går fyra minuter i nio, fuck. Jajja, vi får springa så vi får andnöd. Väl där delar vi upp oss. Emil köper biljetter å jag dricka och popcorn. Klockan är efter bion har börjat. Emil ringer mig, jag får komma å lösa ut mig. Tillbaks till popcornkön. STRESS! Vi får platser längst fram, men lite nackspärr skadar ingen. Skrattar oss genom hela filmen som var så sjuuukt rolig. Get smart med Steve Carrell (min stora idol). Dricker cola utan smakessens och äter popcorn utan salt. Tänker ta bussen hem men vi missar ju den med 2 min och vägrar stå och frysa i en timme till nästa buss så vi tar en uppfriskande promenad på 50 min mitt i natten.
Kokar kaffe och ser mer film.

Söndag: Säger hej då till Emil och hoppar på Y-buss. Hon framför sitter å dricker och hon bredvid sitter och sms:ar på DNs kontaktannonser. Alltid spännande att åka buss. Lyckas ta rätt tunnelbana och hamnar hos Linda i Kista. Vi äter gott, hyr film och surrar. Mys att va här!

Idag: Uppe med den tidiga tuppen och far på en sunkig källare i en Thailändsk Ambassad för att söka visum. Gick nästan felfritt, hade bara glömt att ta ut kontanter att ha med men det gick ju att ordna. Hoppas nu bara att det går vägen och att jag får mitt visum. Traskade på stan, såg en kändis, lunchade och myste på. Kanske är hit man ska flytta? Hem till Linda och såg en skräckis som hackade men fick med oss nån slags handling åtminstone. Sprang som nå tokar till bussen som vi missade för att sen hinna med en annan. Vid bussbyte skriker Linda "nu kutar du som aldrig förr mot den blåå bussen!!" Det gjorde jag och vi hann. Har varit på hennes jobb ikväll. Sen kom vi hem och satt och skrattade åt en massa tokiga youtube-klipp.

Imorgon: Sovmorgon, promenad, SPA-dag och eventuellt vin i skumbadet.

Godnatt kära vänner!

/Sofie i storstan

Måndag..

..och jag slår upp mina blå klockan sex! Någonting är galet?! Trött klockan 21.00 och pigg klockan 06.00?! Tog mig en tur till Hoting och hälsade på min farfar som berättade att han hade tagit sovmorgon idag (men när jag pratade med farmor så tar han tydligen ofta sovmorgon eftersom att han är vaken till närmare tolvslaget varje kväll...hmm..borde det inte vara jag som är uppe länge om kvällarna och han som lägger sig tidigt?! Jaja hur som haver så drog jag vidare till verkstan och hälsade på resten av gänget innan jag återvände hem igen. Middag och sedan blev det en promenad tillsammans med min kära mor runt byn med en liten paus hos mormor ;) Och nu ligger jag i sängen och kikar på ett av mina favoritprogram Outsiders!


Gonatt världen!


/Äm

MVG i svenska?

Tror fasen inte det!

Idag sa jag en mening som fick dom på jobbet att fundera hur bra ja är på svenska egentligen!! :)
Chefen frågade mig när bussen gick och jag svarar:
-kvart eller halv över....
Då skrattar dom glatt och frågar hur bra ja va i svenska.....!

Haha jag vet att ja har mina egna små talsaker för mig, men ja är glad för det. Kan juh inte prata som alla andra, hur hade det då gått? haha!

2 Dagar kvar av arbete! :) -yes-

/t

Min..

..helg spenderades uppe i Storjola tillsammans med min familj och halva släktet Olofsson, mycket trevligt!

Far, morbor och ingift morbror samt småkusiner och min bror var ute i skogen och jagade älg medans mor och moster storstädade hela huset och jag tillsammans med min lilla kusin E drog raggen i Borgafjäll, letade stenar och sov! Sedan har vi ätit och druckit gott, spelat yatzy och tittat på teve! Det finns bara ett ord för denna helg och det är underbart!

Kvällen har spenderas tillsammans med min kära mor, vi gick och såg på mamma mia och jag ser bara oss brudar framför mig! Verkligen en film man blir glad av!



   
   
   
   


/Äm

IBK Dalen - Falun

De va ja å kikade på idag, vilken match.....Damerna alltså! :)
Jämn och bra å Falun tyckte ja personligen va lite bättre men tyvärr så vann dom inte. Men en grym match och skön å gå å kika på en söndag när man ändå bara annars sitter hemma å degar! :) hahaha!

/T

HAHAHAHAHA



                              1960                                                                   1964

                                             Jag ser ut som min mamma!!




                              1966                                                                    1968
 
                                                Jag är rätt snygg i page.. :)




                             1972                                                                    1978

                                                                                                    Foxy Brown!




                              1984                                                                  1990
Ooooh! I like it.. Det glada 80-talet..




 
                               1994                                                                   1996

Det ljuva 90-talet?

Jag är så ARG!

Idag eller ikväll gick ja efter REX på en öl runda med fyra killar. Och sen när vi gick hem sa ena killen som oxå skulle på Mariehem att han tyckte ja va osäker på mig själv. Då frågar ja såklart varför och då säger han, ja men du är väl lesbisk. För tydligen enligt han kan man inte umgås med fyra killar utan att ragga på en....ÖH! nähä.....men va fan......vadå jag har mycket killkompisar. FUCK!

Snälla säg att ja inte är det för ja är inte det, inge fel å vara det om man är det men ja är inte det och vill inte höra det. Då sa ja..................äre för att ja har rakat av mig håret. Då sa han inget mer, men ja lova det är därför! Buhu........

Ja vill ha långt hår!!!!!!

fuck off, today I am angry!
/t

lyssnade på P3...

...i Torsdags och då snacka dom om att Martina åt mackor och glass till middag. Just idag sitter ja å äter ROSTADE mackor med mese och leverpastej, finns det nå godare? NÄE! ja tror fasen inte det. haha!

Dricker vin till gör ja med, knasigt? -JA, men verkligen gott ändå!

Sista helgen i Umeå ska spenderas med Anna och Cilla och fest. En hel kul kväll ska det bli! haha! jippi....synd att annso ligger hemma och är sjuk, annars hade hon vart här, även synd att Robert skulle jobba imorrn. Å dom andra tre tokarna ja tyck om är som i fjälls eller i Sundsvall eller i Dorotea. Men däremot är ja glad ändå! haha! man blir väl det av lite vin? hmmm....



snart där igen....åååååå så långt hår vill ja ha igen....kommer väl! -håller tummarna-

/t

Human Tetris



So much FUN! -hahahaha-

Regression.

Lördagmorgon och jag gjorde som Tina och slog upp mina gröna 07.29. Hostandes, kraxandes och däbb i näban.


Jag har upptäckt en sak om mig själv!  Jag är på väg tillbaka till barndomen.
Dessa veckor då jag har varit mindre frisk har jag kommit på mig själv att göra saker som var typiskt för mig när jag var liten - vid frukostbordet.

  • Dricka te med tonvis med honung i. Jag dricker inte ofta te på morgonen, händer kanske 10-15 gånger på ett år numera. Nu när jag varit sjuk - varje dag!
  • Äta hårdbröd med smör, messmör och ost på. Och dessutom doppa mackan i teet. (Den blir så härligt seg då! Och mesen smakar ljuuvligt!) Och när brödet är för brett för koppen så måste man gnaga runt det så det blir smalare. :)
  • Dricka (fullkorns)välling och doppa tidigare nämna hårdbrödmacka i koppen. Mese och välling smakar bra ihop!
  • Äta skorpor med smör, mese och ost på. (Smöret är jätteviktigt i dessa lägen!)

Det är ju rätt kul att inse att jag gör saker som jag inte har gjort (åtminstone inte mer än sällsynt ofta) på kanske de senaste 10-15 åren iaf.




Snart dags för jobb nu.

/a

When you feeling blue.....

....listen to this song!



It make me feel good!
/t

kl 07:38....

....slog tina upp sina blå och tro på fasen att hon va pigg som en lärka! :)

Igår såg ja å anna på film men tro fasen båda somna i soffan kl tio....då äre nått fel!? haha! Tokigt är allt ja säger. Så man kan juh säga att hade ja fare på inflyttningsfest hos Mikaela hade ja somna hos henne kl tio. Haha....! Om hon skulle råka läsa här så vill ja säga ett STORT grattis till hon i efterskott! Hoppas du hade en super duper födelsedag! Massa kramar från mig!

btw, så äre fest här ikväll så måste nog ta å packa ihop mina saker så dom inte försvinner i fyllans tider! haha!

Nu blire frukost och tv:n.

puss å kram
/t

Fredag....

....och vem är egentligen stålmannen?!

Kl är halv tio snart och gissa vem som typ håller på att sova?! JO tina...tokigt tokigt!

/t

En..

..liten känsla av tomhet kom krypande vid matbordet. Det går inte att beskriva med ord. Jag känner mig inte ensam, inte ledsen och absolut inte olycklig. Känslor är något konstigt och alldeles för svårt att förstå sig på!


Nu drar jag till fjälls! Och om precis exakt en vecka sitter vi på planet på väg bort, bort, bort härifrån!


Puss mina vänner!


/Äm


Ögongodis!

Listan över alla mina "jag-vill-ha-kläder" kan göras lång. Munkjackor och tischor kan man aldrig få för många av!

   
The incredible hulk sugar t-shirt


Bilder: www.zoovillage.com

/Äm

Dagens låt..


Tänkvärt..

"Det är inte viktigt hur länge vi lever - utan hur."

Philip James Bailey


Vid..

..denna tidpunkt nästa torsdag har förmodligen jag och Turner precis klivit på tåget i Östersund som ska ta oss ner till Arlanda där vi möter upp Fi på fredag för att sedan kliva på planet ner till Thailand och nya äventyr! Själv så har jag inte riktigt fattat att det är så nära!! Har jag inte jobbat så har jag varit nere i Sälen, i Umeå eller uppe i fjället! Tiden har verkligen bara sprungit iväg. Det var ju alldeles precis igår som vi bokade resan..eller?! Shit ibland kan jag tycka att det är lite skrämmande att tiden går så fort och det känns som om man inte har någon aning om vars den har tagit vägen? Men å andra sidan så tycker jag det är skönt. Jag vill leva mitt liv som om varje dag är den sista och jag har mer än gärna mycket fart och fläkt runt omkring mig! Damerna som jag jobbar tillsammans med påminner mig varje dag om att jag ska passa på att leva livet medan jag är ung och frisk och dom tycker verkligen att jag gör "rätt " i som är ute och reser och ser mig om här i världen! Dom orden stärker och dom orden gör att jag vill se och uppleva mer :)


Imorgon efter jobbet blir det hem och packa lilla väskan och sedan blir det Storjola! Ska bli skönt att få åka dit och säga "hej då" eller som jag hellre säger " vi ses snart igen"!


Dags att hoppa in i duschen! So long, my friends!




/Äm


Dagens låt..


Nu börjas det.....

....min otur.
Igår va ja på OnOff och köpte ett usb minne så ja kan hä över bilderna där. Men tro på fasen att när ja skulle betala så hade ja inte legget med mig, näe för det låg juh i jackan från helgen. Det va ok. Men sen idag när ja ska på ica å handla å så tänker ja att ja men där behöver ja juh inte ha legget med mig, för ja betalar juh med kort och kod. NÄE för just idag så har dom nå fel så man måste skriva på det OCH visa leg. Fuck....det där händer fasen bara mig. Men tur som det va så va det en ung tjej i kassan som sa ok....så ja fick handla ändå! :)

Nu blire matlagning vilket innebär att ja ska värma på lite Ärtsoppa....-mumms-

Only 7 days left! jipppi :D

ps....ja drömde världens dröm inatt.....or not.....jag drömde ja hångla med Snoop Dogg, självaste Snoop....varför drömde ja om han? Kanske ja är hemligt kär i han...hmmm en tankeställare!

/T


Vidare Sofie-rapport.

Getingsticket gör fortfarande ont. Smärtan har nu spridit sig ner längs hela benet.

Jag sitter här å frågar mig själv vem det är som försöker göra min tillvaro lite småjävlig hela tiden. Lämnade ju in kameran på service. Med tanke på att jag har lämnat in kameran tre gånger tidigare har jag konstaterat att dom kanske har världens snabbaste service. Så i måndags började jag fundera på varför kameran inte kommit tillbaka efter 3 veckor. Jag ringer till Knut Selins och dom har inte hört något. Dagen efter ringer Oscar upp och berättar att han pratat med Ricoh. Dom på service har slarvat bort min kamera! VA?! Okej, jag förstår att detta kan hända, vi är inte mer än människor. Trots det händer det ju förvånansvärt sällan, men när det händer så händer det ju mig. Jag skrattar bara för det är så typiskt. Nu skickar dom en ny kamera men vi får väl se om den kommer idag annars hinner jag ju inte få den innan jag reser neröver.

Slarvat bort min kamera...pff.

/Sofie

Rejält uppvaknande.

Jag ligger och sover som allra bäst efter att jag har jobbat min sista natt. Klockan är 12 och jag ska sova flera timmar till. AAAJ! Jag vaknar av att en geting sticker mig i låret! Den lilla otäckingen har letat sig under inte bara ett, men två täcken och sätter sin elaka gadd i mig! Vad är det för sätt?! En puss på kinden, en smekning i pannan eller ett mjukt "Sooofie, daaags å vakna" hade varit godtagbart, men det här?! Jag kommer vara sur resten av dagen.

Sista natten på jobbet firades med gubbor å gummor som for å ramla och en hel massa slem.

/Sofie

Ledig dag..

(läs: hemma och är sjuk)

Jag har varit überkrasslig och förkyld sen helgen, och före helgen hade jag feber i typ 3 dagar. Nu är jag lagomt snorig och full i bihålorna och har en trevlig hosta. Och nu tittar jag på Days of our lives.

När ska dom sluta upp med alla dumheter? Kopierade städer på öar som inte går att hitta, tonåringar som kidnappar och håller den dom är ohälsosamt besatta av fången och föredetta par som sårar och gör varandra svartsjuka genom att hångla med deras värsta rival. Bla bla bla. Men hallå? Och det värsta är, det tar aldrig slut!



/a

Bilder..

..som gör mig glad. Sommarfesten säsong 05/06










Det var en gång för länge sen..


Italien -06..

..kommer du ihåg Sofie? :)

   


   












  






/Äm


Särskilt smart?

Fick en länk på mailen och kunde inte låta bli att göra testet.




Frågan är då, hur smart man är egentligen..
Brukar komma på mig själv, flera gånger, att inte vara särskilt klyftig. Nåja.


/a

Nåt lugnande, tack!

Fick en rejäl släng av resfeber i kväll! Jag frågar mamma om nåt lugnande men hon tycker inte det är nån bra idé med tanke på att jag ska iväg å jobba snart.
Vet egentligen inte varför magen är som en torktumlare, jag skakar och det snurrar i knoppen. Jag kan inte sätta fingret på vad jag är orolig för. Klart jag kommer sakna mor, far, bror, svägerska, barnen kornsjö och vänner, men så länge är vi ju faktiskt inte borta, men väldigt långt borta.  

Väskan är så gott som färdigpackad. Nu jobbar jag två nätter och sen på fredag tar jag sista sprutan för att sen sätta mig på bussen till Sundsvall för att hälsa på kusinen. Sen på söndag vidare mot Stockholm och Linda. Må hope det går bra att fixa visumet bara.

Kaffe kanske gör susen?

/Sofie

Yesterday....

...was a fine day. I saw 2 snakes. And the great thing was that I stop for it and he wiggle from the road and then I was driving again! :) And today I saw 2 dead birds, not that funny but one of the bird I had to take out to the wood because it was in the way.

jiiiihooo soon we will go for a trip! :)

have a nice night!
/t

Sofie goes blond

Det sägs att vill man vara fin får man lida sägs det, detsamma gäller visst blonda slingor......
Vet inte om svägerskan var ovanligt hårdhänt eller om det är meningen att hårbotten ska smärta så nästan gråt framkallas. Men skämt å sido, det blev fint och jag är så glad att hon hjälpte mig för det finns inte en chans att jag skulle klarat det på egen hand.
 

Ser ni va blont?! ;)

Inte nog med det har jag klippt mig billigt idag. Var bara rena turen att jag fick en elev. Uppförsbacken börjar planas ut.

Bara 3 dagar kvar tills väskan ska ha packats färdigt och jag börjar min färd söderut. STRESS!

Godnatt/
Sofie


När..

..hösten står för dörren och mörkret kommer smygandes får jag ångest. Ångest över att sommaren har passerat i 110 km/h, ångest över att vi går mot mörkare tider och ångest över att veta att det är en hel vinter innan jag får gå barfota igen. MEN å andra sidan så får jag oxå en längtan. En längtan efter att få krypa ner i soffan under en filt och tända 100 ljus, en längtan efter december och allt vad denna månad har att erbjuda och en längtan efter denna vita, kalla och underbara snö! Och just denna höst har jag många bollar i luften. Först ut är en 3 månaders resa tillsammans med Sofie och Turner, sedan är det att hitta sig en lägenhet i Umeå och samtidigt ett jobb..!


Helgen spenderades som sagt va i Umeå tillsammans med mina underbara vänner (Fofie du saknades)! Shopping och utgång och en snorförkyld MissMary. Men jäklar va trevligt vi har haft det! Och jag längtar sjukt mycket till januari och början på något nytt. Sälen kommer att saknas men någon gång måste man sluta säsonga och ta tag i sitt liv. Vem vet, någon gång kanske man återvänder till Sälen..men då för att stanna året runt!

Ne om jag ska in i duschen och sedan krypa ner till kojs! Helgens bravader har hunnit ikapp mig!


Gonatt!
/Äm




Dagens låt..


dreads = gone....

Idag mår ja sämre. Ångest över att ha tagit bort mina kära dreads. Men va ska man göra, JO vänja sig! Det kommer bli bra, de växer juh ut iaf :) Haha, men dom på jobbet säger att ja passar i det och alla vänner med så ja får väl hoppas att det stämmer! haha!

Här får ni lite bilder på hur kvällen va i lördags!







På dessa bilder har Annso, Marie, Robert, Anna, Sara, Malin och jag befunnit oss på!
En galen kväll som va helt super skoj!
Synd att inte Soffan kunde vara med, men det tar vi igen en annan gång! :)

Ha en trevlig kväll......nu äre bara 11 dagar kvar!
/t

Natt med skratt

Åååhåå va jag har skrattat inatt! Mitt i all skit har vi fnittrat som småflickor så tårarna sprutat. Så här bubbligt skrattig. Var inte långt ifrån en skrattattack när jag lämnade rapport imorse men jag klarade av och behärska mig, ändå tills jag klev utanför rapportrummet, då brast det. Kan ha att göra med att jag är så trött så jag ser dubbelt, men lika härligt är det ändå.

Nu en liten tupplur.

/Sofie

Lika som bär


nu är det nära...

...tills håret ryker......!

Lördag..

..morgon och jag vaknar klockan 05.59! Men lyckades somna om och fick iaf sova två timmar till :)


Nu ska vi hoppa i kläderna för att sedan bege oss ner till stan och sätta sprätt på lite pengar!!



Puss!





Normala? Nää inte det minsta! Men jag kan ju lova er att jag aldrig har tråkigt tillsammans med dessa brudar ;)


Nej jag övar inte frisim, jag o Fofie kör lite breakdance på Renmarkstorget!





/Äm

Tinas morgon låt!


pensionärs varning...

....eller bara jävligt morgon pigg?

Idag är det lördag och vad vill man inte göra på en lördag? Jo sova länge. Men Tina här hon vaknar kl åtta och kan inte somna om eller något sånt. Kliver upp sätter mig i köket och kollar ut på det fina vädret och tänker (men gu va skönt att ja klev upp nu, en sån fin dag det kommer bli, va mycket ja kommer hinna med) Är det då pensionärs varning på mig eller är jag bara väldans morgon pigg?


(solen påväg ner)

Godmorgon världen!
/t

Vad gör man?

Låt oss rent hypotetiskt säga att man har någon omrking sig som man blir irriterad på. Kanske en arbetskamrat eller egentligen vem som helst, fast inte nån nära vän eller familjemedlem. En som man har en ganska ytlig relation till, till exempel sån som man har på jobbet. Man (tex jag)  blir irriterad över något dumt personen gör. Tiger. Det händer igen. Man kniper. Upprepas. Inte ett ljud. När ska man egentligen säga till att man tycker att det blir fel? Inte första gången, då kan man lätt framstå som en gnällkärring. Men när?! Svårt. Jag (man) är rädd att en bomb kommer släppas snart å då blir det ju helt åt fanders. Men det här är ju bara rent hypotetiskt alltså. 

Man eller jag ska ju inte somna tjurig så nu ska tankarna gå till soliga stränder, gosiga brorsbarn, snötäckta fjäll, nykokt kaffe, frostiga höstmornar, skratt med vänner, choklad som smälter i munnen,  mjuk säng.....Zzzzz


/Sofisen


Mamma mia!

Var och såg Mamma Mia ikväll och jag ger den 5 Tinor av 6 :)

Värd att rekomendera! Eller va man nu säger. Gå och se den redan idag! :)
Nu blire sängen!
/T

Husmors rapport.

Har lagat lunch till mig och fara (tunnbröd med skagenröra), bakat ett äppelkaka (läs käkat smet) och skurat toaletten. Jag är fan huslig.
Har hämtat mitt nya körkort och köpt linser för hutlösa pengar.

Mando Diao - Ochrasy


Då ska jag väl sova en stund så jag orkar jobba inatt.
/Såffan.

Usch..

..jag luktar som en bloddpudding och jag känner mig som en blodpudding! Och kan det kanske bero på att jag stått och stekt typ 20000000 blodpuddingar?! Jag som älskar bloddpudding fick just en kväljning av bara ordet blodpudding!


Duschen nästa, packning, bolaget och sedan Umeå!


Hej då Dorotea, hej Umeå!

/Äm

Dagens låt..


Vaken och ledig

Det underbara med att bara vara ledig en natt är att det är meningslöst att försöka vända på dygnet, man ska ju liks ut nästa dag. Så nu sitter jag här pigg som en mört och klockan är snart 2. Mitt enda sällskap gick å sov så nu är det jag å tvn.

Jag längtar efter rutin! Fast mest längtar jag till den 19e och följande tre månader (som knappast kommer innefatta rutin förutom sol, mat och öl förstås)

Jag tror jag tar mig en bok och kryper ner under duntäcket.

Natti natt.
/S

Imorgon..

..blir det jobb på matan och efter det hem och packa och sedan vidare till Umeå. Helgen kommer att tillbringas med goda vänner (dock kommer vi att sakna Fofie) och tillsammans ska vi göra en massa skojigheter! Jag längtar!



Annars så börjar jag verkligen bli nervös då det gäller våran resa! Läste på aftonbladet att nu har två personer blivit skjutna på gatan.. Jaja ibland blir det ju inte alltid som man tänkt sig och kanske hamnar vi på Bali istället eller varför inte i grannlandet Norge?!



Nix om man ska kissa och gå och lägga sig så att man orkar med morgondagen?! Puss och gonatt mina kära vänner!
 










/Äm

Ibland blir man kär!

Å jag är kär i gruppen Nomy just nu!

Dom är fasen bra! -go strong-

Nomy - Cocaine

/T

Ibland blir man kär!

Å jag är kär i gruppen Nomy just nu!

Dom är fasen bra! -go strong-

Nomy - Cocaine

/T

Shutter....

...tror ja filmen hette som jag å Robert såg idag. En japansk/thailändsk eller kinesisk film, en rysare! Den va faktist bra, ja är lite emot filmer när man inte fattar va dom säger, men denna va bra, jag Tina skvatt till allt för många gånger! haha!

Å mitt i filmen kom jag på ett ord som vi skulle böja, men nu kom ja inte på det...tror det va skraj, skvatt, eller nått åt det hållet, men på nått vänster så gick de inte å böja, å det går de juh med dom här två...:P tokigt!

Annars idag har ja kört traktor i typ sådär 2km/h....inte undra på att man håller på att somna! :D haha!

Nu blire sängen. Gonatt!
/T

Jag..

..hatar tumörer och cancer och allt vad som har att göra med denna sjukdom! Just nu känns det som om det är  vanligare att få cancer än att får en vanlig förkylning...


Idag är ingen bra dag!



/Äm

Dagens låt..


Det dåliga humöret...

...har tagit ett fast grepp om mig. Försökte skaka av mig det men det vill bara stanna. Nu är jag less på strul! Lite flyt efterlyses!

/Sssofie

Tänkvärt.

Älska mig mest när jag förtjänare det minst, ty då behöver jag det bäst.

Då..

..var det halvlek igen! Dagen har varit otroligt lång och vädret har ju inte gjort det bättre!

Jag som trodde att jag skulle få mig en efterlängtad sovmorgon imorgon, men tji fick jag! Jobb, jobb och mera jobb! Så nu är jag uppbokad fram till och med den 14 september och sen är det ju inte många dagar kvar till dagen med stort D. Som ni säkert alla vet så är det ju oroligt i Thailand och just nu får vi ta tagen som den kommer och följa med på nyheterna och kika på UD:s hemsida om vad som händer och sker. Vem vet, rätt va det är så blir vi hemma eller så får vi väl bara boka om och dra någon annanstans?!
 
Jaja nu ska jag försöka mig till att ta tag i mitt liv och fixa det som fixas skall! Sedan blir det smörgåstårta och kladdkaka tills jag spricker och efter det en promenad för att lätta samvetet lite ;)


Och vad är det jag ser, håller himlen på att spricka upp lite lätt?


/Äm

Jag vill tillägna....

...morgon dagen till våran allra bästaste ÄM! :)

Imorrn, alltså den 3 sep, blir du lika gammal som oss alla andra, dock ligger vi före än! haha!
Ha en super bra dag min vän!

(tänkte ladda upp en bild på födelsedagsbarnet,
 men det gick inte som ja ville så det blev inge bild)


/t

Jag..

..känner en längtan efter:

..att få packa mina saker som kommer att vara mitt allt i 3 månader framöver.
..att få sitta på Rasta Pub & Peacehouse.
..att få dansa barfota i sanden på Phi phi.
..att få ta in alla nya intryck och upplevelser.
..att få titta på solnedgången.
..att få komma hem lagomt till jul och äta all god mat som julen har att erbjuda.
..att få fira nyår tillsammans med mina underbara vänner.
..att få flytta till en alldeles egen lägenhet.
..att få glida fram på snön en solig vinterdag..!


  

Dagarna går som fortare då man har någonting att längta efter!


/Äm


Två..

..dagar kvar sedan är det min tur att fylla 24 och BARA ha 6 år kvar tills jag är trettio! Fast jag hörde idag av ett barn att man kunde fylla tjugoelva så då är det ju faktiskt 7 år kvar till trettio ;)

Idag blev jag superglad då jag kom hem och kollade posten, ett brev innehållande en jättefin present samt ett handskrivet brev! Det värmer i hjärtat..



Annars har nedräkningen inför vad som komma skall..3 månader på resande fot! Vacciner har tagits, visum införskaffats, och väskan har plockats fram. Om exakt 19 dagar är det dags för att kliva på planet som ska ta oss med på nya äventyr! Om ni är sugen på att följa med oss på våran resa får ni mer än gärna göra det genom denna länk:
http://www.resdagboken.se/Default.aspx?documentId=3&userId=182067&section=undefined



It´s time to sleep!






/Äm


Måndag



Tokigt att man kan se ut sådär efter en helkväll ute! :)

/T

You..

..got a fast car
I want a ticket to anywhere
Maybe we make a deal
Maybe together we can get somewhere
Anyplace is better
Starting from zero
Got nothing to lose
Maybe we'll make something
Me
Myself
I got nothing to prove



Tracy Chapman - Fast Car

Vem har tid att sova?

Inte jag! Listan är lång på vad som ska göras idag. Egentligen hade jag tänkt att rada upp den här men det skulle ta för lång tid. När jag tänker efter så är det egentligen ganska mycket utfyllnad som att äta, fika, toabesök, borsta tänderna m.m men det är än dock saker som ska göras och som tar tid.
Jag får nog lov att göra ett schema om det här ska gå ihop (för det har jag ju tid med?)

Men idag fyller iallafall fisfasterns gumsilumsa år! 12 år! STORT GRATTIS!

Dags att sussa en pytteliten stund.

/Sofie

RSS 2.0