this was a nice....

...weekend!

Sol, Värme, Brännboll, Grill, Vin och Cider, Sol, Massa Skratt.
Säger inget mer!


/T

Värt att höra..



/Fi

Två bilder.

Dålig kvalitet men iallafall:


En 12 år gammal dread.


Jag i en fantastisk hemmasydd overall.

/Sofie

Idag..

..är ingen vanliga dag, för det är våra älskade mammors dag!!












Bjuder på en låt, kvällen i ära och allt!



Theory of a deadman - No suprise

/t

Bara..

..fyra ynka timmar kvar tills jag får göra "helg". Är ledig en hel dag innan det är dags för mig att jobba igen. Och den dagen kommer att gå åt till att tvätta, tvätta och tvätta! Så här mycket tvätt har jag aldrig haft!!

Gårdagen var en mycket bra dag! Efter jobbet cyklade jag hem och svischade om för att sedan cykla till Annso och laga mat lagomt tills hon kom hem från jobbet. Vi delade på en flarra vin och sen blev det deeptalk! Poppade massa musik och drack likör 43 - lovely! När klockan slog sådär lagomt mycket så hoppade vi på hojjarna för att rulla ner mot kajen, hade turen att få köpa varsin biljett för hundra spänn styck istället för hundrafemtio, det kallar jag flyt! Minglade runt inne på öltältet och stötte på en och annan kändis och när klockan passerat midnatt så var det dags för älskade Björnan att riva av några låtar! Vips så var klockan två och det var slut på det roliga och dags att rulla hemåt.

Imorse ringde Turner och väckte mig - toka!! Klev upp för lite frulle och sedan var det bara att bege sig till jobbet. Känns inte allt för roligt att sitta inomhus en dag som denna. Men, men det blir ju pengar iaf!!

Ne nu ska jag återgå till jobbet.

So long my friends!!

/Äm

Brännbollsyran...

...den gick som planerat! :) Klev upp vid sju imorse efter en sjukt trevlig kväll igår, men massa alkohol och spel. skoj skoj!

Vi började med första matchen genom att bli utbrända två gånger....hur kunde det bli så?! haha!
Sen tog vi tag oss i andra matchen och blev utbrända åter igen två gånger, men vi tog fler lyror.
Tredje och sista matchen tog vi och blev utbrända en gång igen.....varför hä sönder ett mönster?! :)
det roliga va att nästan varje gång vi blev utbränd så va det jag som va kvar sist och skulle försöka slå in oss, tror ni det gick? ha näe skulle inte tro det!
Men skoj va det. Många skratt och konditions träning!

Nu blire mer sol och mer alkohol och sen blire en sjukt skoj kväll ikväll som väntar! :D haha!

puss
/t

En stor dag!

Inte nog med att det är den rökfria dagen idag så har Redbull kommit till Norge! Hör och häpna, nu har dom lov att sälja denna energidryck här! Vegard och Ole var alledeles spralliga och hade köpt var sin. Detta var ett fenomen att se. Whaat, det har vi ju sålt länge i Sverige?
Vegard fick knappt i sig sin.

Till detta hade jag bakat sockerkaka. Ole: Alltså menar du nu sockertårt?

Har andats mer än hostat idag, framsteg!

/Sofie

Hinner ett till..

..vill bara uppdatera er gällande min förkylning som är det mest intressanta i mitt liv just nu (förutom att jag har nytt jobb i en ny stad med massa nya människor)

Nu har öronen slagit lock. Har hört talas om att det händer folk med förkylning men det är första gången det händer mig! Det innebär att den här bacillhärden har antagit oanade proportioner.
Kan inte riktigt försonas med att bara höra vad som försigår inuti mitt huvud istället för utanför. I huvudet händer ju inte så mycket eftersom det är fyllt med snor. Locket släpper lite när jag har huvudet upp och ner, detta gör också att snoret rinner ut, men så går det ju inte att sova.

Den som inte visste bättre skulle tro att jag hakat upp mig lite på mig själv och min förkylning. Pff.

/Fi

ett inlägg till av Fi

Känner mig så eländig efter att jag varit så gnällFiig här. Nog för att det faktiskt är synd om mig men nog om den saken.

Ville bara påpeka vilket skönt ställe jag bor på. Det är en enda stor hang-out dagarna i ända när man inte är på jobb eller skola som för dom flesta här. Vi är en tapper skara som sitter i köket och dricker kaffe och surrar när vi är hemma. Det är rikitgt trevligt. Man ser folk gå på morronen när man sitter och äter frukost,
 vi sitter där och surrar,
dom kommer hem vid lunch,
vi sitter kvar och surrar, d
om byter om och sticker på träning,
vi däremot kokar mer kaffe och surrar vidare,
dom kommer hem från träning och vi sitter kvar.
Middag...kvällsfika....vi rör inte arslet. Så kan en heldag här i kollektivet se ut. Ibland tar vi oss ut på taket om det är soligt. Kanske tar en sväng på Bumpen (Det är vad man i vardagsspråk kallar bunnpris hoho), å sen tillbaka till köksbordet och forstätter likadant. Så jäla gött!

Men nu har jag bestämt mig att när jag fått första lönen (om jag hinner få skattekortet så jag slipper 50% skatt) ska jag köpa mig ett träningskort på sats. Hur otäckt jag än tycker det är med gym ska jag ta mig i kragen. För inte kommer jag ta mig en löprunda ut i skogen även fast det är det jag kanske helst vill.

Jajja, tror nog att det här var sista inlägget för ikväll.

Kram/Sofie

Well, hello..!

Hej!
Jag har inte försvunnit, lämnat planeten eller grävt ner mig i en grop. Jag har bara dåligt med inspiration!

Resan till Mallis var en bra resa. Det var fint väder, bra mat (nästan överallt), småkallt i både poolen och havet. Allt som allt var vi 18 tappra släktingar som, hör och häpna, höll sams under 7 dagar. Helt otroligt! Vi hade det bra, kort sagt. Och för er som undrar, nej, inget flirtande för min del. Det var lågsäsong, bara massa bleka, feta, engelsmän som satt och ugglade på deras pubar. Vi kunde inte ens få några att släppa loss på den värsta karaoke-syltan ever..

Det blev dock ett stort minus efter resan...... eller plus blev det väl egentligen. All träning under året har varit förgäves.. tillbaka till ruta ett. Det blev nog lite för många öl under veckan och det måsta åtgärdas snarast. Fast jag har faktiskt blivit lovad en "vilovecka" av min kloka dam på jobbet, jag behöver tydligen en vecka för återställning först.

Jag har haft 3 riktiga bajsdagar. Bara massa strulpellar på jobbet och massor av jobb att hämta upp, så blir det alltid när man varit borta. Ingen som riktigt fixar biffen tydligen. Skönt att jag hade en ledig dag idag! Tyvärr så har dagen bara svischat förbi. I jakten på nya blomkrukor och gardiner innan fönsterputsningen så försvann halva dagen. Och efter fönsterputsningen skulle gardinerna fållas. Och efter fållningen av gardinerna skulle blommorna planteras om - och!! jag hade glömt köpa innerkrukor. Som tur var skulle jag ju åka och handla lite med Märy, så då skulle det ju lösa sig ändå. Eller inte.

Efter en runda på Coop, Willys, ett stängt Plantagen, lilla Coop, OKQ8 Haga, ICA Berghem så lessnade vi totalt och åkte på ICA Kvantum. Precis som på ICA Maxi så har dom allt, lite mindre yta men massor av roliga varor.. Och där var dom! Mina nya innerkrukor! (Sen att dom inte riktigt passade till de nya blomkrukorna var ju en miss, men rötterna till blommorna är nöjda iaf!)

Nu är det dags att göra sig redo för ett tidigt sänggående, jag hade visst förträngt att det var dags för clinic imorron. Bajs.. Ingen mening att tro att man ska bli utsövd den här veckan..



/a

Börjar bli riktigt less!

Det här hostandet börjar ta på mitt psyke! Inte nog med att det gör ont i lungor, revben, hals och huvud varje gång jag hostar (dvs konstant) börjar det påverka mig psykiskt också. Jag känner att jag håller på att bli tokig! Jag hostar ju tamefan dygnet runt! GAH! Å imorrn ska jag va frisk och jobba, hur i hela?!

Åsså saknar jag min mamma. Hon skulle säga, men fy så du hostar lilla gumman. Ska jag värma lite honungsvatten? Tur Vegard är här, han säger...-Vill du ha lite pepparmint te? Eller en ciggarett kanske?
Fortfarande så snäll fastän jag hostar vägg i vägg nätterna i ända.

Marie, så smärta vi va när vi va i Italien! Det var tider det.

/Fi

 

My Dinner...

...is not ok.

Jag äter:
- Ärtsoppa (va lite kvar så va tvungen att äta upp det)
- Svamp
- Ett Ägg med Kaviar
- Feta ost och soltorkade tomater

Det kan juh inte mer än va gott, men kan man verkligen äta det tillsammans?!

/t

En liten kul sak..

förutom all hosta och snor alltså.

Dom här videorna jag hittade med Tiamat från Polen på youtube alltså. Skrev till killen som lagt upp dom. Jätteroligt för han sa att det var en ära att känna P-A lillasyster även fast det bara virituellt. Jajja det var en liten parantes, vart som stolt ;)

Hur som helst frågade jag honom hur jag kunde få tag i dom själv. Han var snabb att svara å sa att jag kunde ladda ner dom ditt å datt men om jag inte kunde det skulle han bränna dom på en DVD och skicka, och nu är dom påväg från Österrike hem till Bjästa. Coolt! :)

/Fisen

Fy..

..va dålig jag har varit på att blogga! Men jag skyller på mitt nya jobb! Först 3 veckors utbildning vilket innebar en massa pluggning kvällstid och sedan var det dags för första arbetsveckan som snabbt blev andra..
Det är mycket man ska kunna och man lär sig något nytt var dag! Just nu trivs jag som fisken i vattnet med både mina arbetskamrater samt mina arbetsuppgifter!
Nästa fredag är det "inflyttningsfest" för hela bygget. Det skall bjudas på både mat och dryck och sedan blir det utgång för dom som vill..mycket trevligt!! :)


Helgen som var hade jag finbesök av Tessan & Alex :) Fredagen bjöd på födelsedagskalas med tårta & grogg och på lördagen jobbade jag hela dagen för att sedan cykla hem till Annso där det var tacos och härliga fruktdrinkar på menyn! En runda ölspel och sedan drog vi på stan där det var sjukt mycket folk!
Söndagen var jag lite halvseg men när Annso lockade med fribiljetter till badet i Holmsund så var det bara att rycka upp sig och packa badkläderna. Badet bjöd på en äventyrsbada, bubbelpool, bastu och rutschekanor! Väl hemma kände jag mig som en slagen hjälte och somnade på 2 röda!!


Nee nu ska jag in i duschen och sedan krypa ner under täcket för att slutligen somna till teven!

Oj glömde ju helt bort att detta inlägg är tillägnad Turner som undrar vars jag tagit vägen här på bloggen?! ;)





/Äm

Idag va det måndag...

...fast Onsdag. Ni vet att på måndagar så brukar det gå lite dåligt sådär. Å det gjorde det idag för mig. Jag lyckades....
1. Tappa agregaten på klipparen (men lyckades själv sätta dit dom igen)
2. Köra fast i LERA! (lyckades ta mig ur med hjälp av björkris)
3. Väldigt nära på att köra ner i en damm.
4. Ramla å slå mig rätt rejält.

nummer 4 måste jag berätta om, för det va rätt komiskt! Idag har det blåst VÄLDIGT mycket och vi har som dukar över Greenerna just, å just en sån hade flugit iväg och vi va tvungen att hä tillbaka den. Men kan berätta att det är grymt svårt när man har blåst (orkan nästan). Men jag lyckades iaf ställa mig på en av sidorna medans mina kollegor kämpar på med den andra. VIPS så kommer det en kast vind och vart tror ni duken tar vägen? Jo den försvann rakt under fötterna mina och jag svingades upp i luften en bra bit (kanske så där en 3 dm) och sen låg jag där på ryggen skrattandes och tyckte det va sjukt roligt! :) hahahahaha!

Det var min dag i lite små detalj!

/t

En natt i hostans tecken.

Min förkylning accelerade avsevärt under gårdagen. Å jag har hostat mycket i mina dar men det här trodde jag inte var möjligt. I 4 timmar låg jag och hostade nonstop. Det var ju nog så jobbigt, men jag tyckte rätt så synd om mina grannar också och var lite rädd att dom skulle komma och dräpa mig. Men jag lever.

Sjukt trist å va sjuk.

/Sofie

Ett skratt förlänger livet.....


Solvakt, regn ute.

Fy fabian vilken natt! Igårkväll small det till och jag blev dyngförkyld. Har nästan snurrat sönder sängen inatt i hopp om att försöka få lite luft nånstans. Kändes inte nå kul med tanke att jag skulle på jobb idag. Klev upp och smällde i mig en treo comp, ringer jobbet som säger att jag inte behöver komma. WOHO! Då kan jag se till å bli frisk tills imorrn istället. Yes.


No god day today!

Vaknade vid fyra tiden och kallsvettades och att det rann saliv ur munnen. Hade inget val, fick gå upp och kexa lite. Somnar om och kliver upp halv sex och tänker att bara ja får i mig nått i magen så blir det bra. Äter en tallrik fil och känns lite bättre. Ställer mig upp och känner att, det här går inte. Ringer min chef och ber om att få va hemma en dag så återkommer jag imorrn. Det fick ja, men nu är juh frågan va ja fått för nått? hmm...Mår ännu inte bra, kallsvettas och känner mig oerhört svimmig.....så det blir film och ta det lugnt hela dagen......så man kan jobba imorrn!

Det va grymt längesen ja va sjuk och helt spysjuka, men ja, nångång måste juh vara den första igen!

Ha en bra dag....

/T

Tack!

Alltid roligt att få en eloge ju ;)

Sen jag vaknade imorse (kl 12) har jag bara längtat tills jag får gå och sova igen. Efter den där sushin och ölen på Inger Beates jobb fortsatte vi att öla. Tobias anslöt sig. Ölade mer. Såg en bland de vackraste skapelser på denna jord igår kväll. Ölade lite till. Blev inte sent eller värst full men vart ju öl under så lång tid. TRÖTTSAMT!

Har fått massa solvakter den här veckan också, blir bra.

Kram Godnatt
/Sofie

Tänkvärt!

En del har tusen skäl till varför de inte kan göra vad de vill göra, när allt de behöver är ett enda skäl till varför de kan.

Jag vill ge...

...en ELOGE! (stavas det så?)
Den ska gå till Sofie som är en grymt aktiv bloggare i våran blogg.....vart håller vi andra hus nu då?! :) haha!
Tokigt tokigt

Vill egentligen bara berätta att det gått en björn på mitt jobb (STOR HANE), men då tänkte jag att det är juh bättre att det är en hane än en hona som råka ha barn dessutom. Men med min tur så kommer jag nog inte se den, har ja inte sett en björn på mina 7 år som plantör så tror ja risken är liten att ja ser den nu med. Men peppar peppar......

Busskort ska inhandlas härnest!

/T


Glömde ju..

..skriva om det sjukaste som hände igår mitt i värsta ruschen. LINSEN HOPPAR UR ÖGAT! Mitt i en bång bestämmer sig min lins att den inte vill vara med längre och den sticker. Fångar upp den med mina sjukt äckliga och smutsiga fingrar (öl och pengakladdiga) och springer ner för att försöka stoppa in den igen. Går inte, det känns som nån hällt ren sprit i ögat, tårarna sprutar och jag har inte längre någon ögonvita, bara en ögonröda. Det är bara att bita i det sura äpplet och springa runt blind på ena ögat. Det är inte jätelätt kan jag lova, springer in i allt på min blinda sida. Jag blir yr och illamående men det var som inte läge att sticka hem och byta till glasögon. Inte nog med det så bestämmer linsen på mitt högeröga att vika sig dubbel! Så nu är jag blind på båda ögona. Kämpar på i 2,5 h timme men sen funkar det inte längre. Får lov att springa hem och hämta glasögon (springa blind på kullersten är ingen hit), jag snubblar mer än en gång om vi säger så men hem kom jag. Springer tillbaka till jobbet med glasögon på näsan och synen som den ska. Sjukt.

Nu ska jag och Inger-Beate iväg och käka sushi. Premiär för mig! Jag är nervös och skithungrig!

/Sofie

En sån kväll!

Efter jobbet igår (fredag) så blev det en hetsig öl på Bruk Bar och med hetsig menar jag hetsig då vi var från jobbet kl 1.56 och dom stänger kl 2. Blev lite efterfest, som dom ALLTID har i det här landet, hos chefen. Kom hem kl 6.30 men det var ju ingen fara för jag började ju inte jobba förrän kl 18. Supertrött idag men tänkte vila en timme där innan jag skulle på jobb. I och med att jag lägger huvet på kudden ringer dom och frågar om jag kan komma in tidigare.

Strålande sol, konsert på torget = sjuuukt mycket att göra!
Inte nog med att vi slog alla tidigare säljrekord så sålde vi för 90.000 mer än vad vi hade satsat på. Det är sjuka mängder öl.

Har precis kommit hem, två efterjobbetöl och en massa dricks, gött!

Det är alldeles ljust ute, himlen är rosa och imorrn tänker jag inte jobba!

Godnatt
Fi

Ackord är ett bra.....

....konstigt ord när det handlar om att klippa gräs.
Min chef sa idag till mig, Tina du klipper på ackord nu! Så ja skulle klippa blå slinga sen fick jag gå hem, å det va juh snällt, men han visste juh att det skulle ta 3 timmar eller mer ändå, så fick iaf sluta en timme tidigare! :) haha!

Ikväll ska vi iväg å fira Ponta...det kom å bli skoj!
Nu duschen!

Hej!
/t

...

Sitter fortfarande här och förundras över filmerna på bror. Där jag kan se han stå och spela, han rör på sig och han är han! För en liten stund är han med mig, levande. Den stunden får jag vara glad och tacksam för.

På dom är han med ganska mycket för den som vill se.

http://www.youtube.com/watch?v=OX5cEF9lVYk&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=t6XHV645mis&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=iDZgUPVp-Fo&feature=related

/Sofie

Min bror...

Dra fram till det har gått ca 3.30 min.....lyssna på vad dom säger...


Lycklig!

Jag har hittat P-A på youtube!

Har gråtit så jag mått illa och det värker i kroppen men nu när jag har lugnat ner mig så inser jag hur coolt det är å hur glad jag är som kan sitta å se han på film, när han gör det han älskade!

/Sofie

2 dagar jobbad och 2....

...gånger har min maskin gått sönder....har jag otur då?! :) haha!

Men inte är ja bitter för det! Lika bra det händer mig nu i början än i mitten av säsongen då man kan få lite panik för att det går sönder och det ska klippas! :) haha!

Akon - Keep you much longer

Jag har fått nått knäpp och lyssnar nu rätt mycket på Akon och Sean Kingston!

/t

Är det..

..redan kväll?!

Började dagen med en rejäl sovmorgon (klockan åtta slog jag upp mina blå)!! Efter det låg jag kvar i sängen och tittade på sista timmen av Vakna.


Kastade i mig lite mat och hoppade i kläderna för att traska ner till stan och glutta lite i affärerna och vad händer precis innan jag ska gå?! Jo jag lyckas krascha min sminkspegel, pang! Jaha, då har man lyckas få 7 års olycka på nacken..som om jag inte har nog med olycka?!

Knallar iaf ut i det fina vädret och det är alldeles lovely! Inga stormiga vindar och folk som skuttar runt i tischor med glassen i högsta hugg!

Efter att sett mig mätt på alla kläder (okej jag syndade och köpte mig 3 billiga HM-tischor då jag är i nöd av allt vad överdelar heter) traskade jag hemåt igen. Käkade lite lunch och intog soffläge. Mycket dumt då jag vet hur det brukar sluta. Sakta men säkert började ögonen att åka igen och vips så vara jag på Färjan som Håkan jobbar på. Den gick iland och jag hoppade av på en vit härlig sandstrand med klarblått vatten...jag var i Thailand!! Gick runt och kikade lite och kom fram till en stad som visade sig vara Sthlm, hur gick det här till?! Jaja nu var jag ju nere i huvudstaden och kanske skulle jag ta och hoppa på tunnelbanan till systeryster. Men någonting hände efter vägen och som ett trolleri var jag i Dorro och hälsade på en människa som jag absolut inte har någonting att göra med. Fick lunch och kika runt i huset...och sakta men säkert började jag lämna min resande dröm och komma tillbaka till verkligheten! Tittade på klockan och fick mig en chock då hon var 17.30!! Haha :)

Nu då? Tanken var ju att vid den här tiden skulle jag sitta i soffan och vara mäkta stolt över mig själv efter att ha städat lägenheten så att den var skinande blank (får ju besök till helgen). Och nu känns det ju inte allt för lockande..men, men det är väl bara att gilla läget och göra ett ryck?!?



Oj vilket långt inlägg och då har jag inte ens tagit med om vad jag har sysslat med den senaste tiden då mitt bloggande har legat på is. Men en snabb sumering av det kan jag dra. Har iaf gått en 3 veckors utbildning där jag fattade 1/3 del av innehållet. Huvudet var som en överkokt grönsak om kvällarna och för det mesta tänkta jag: hur f*n ska jag klara det här?! I fredags slutade iaf utbildningen och jag klarade alla prov vilket var en stor lättnad! Vi är 20 personer som gått denna utbildning så på kvällen hade vi en rejäl hemmafest för att fira att utbildningen var avklarad och att på måndag skulle allvaret börja!! Vi sjöng och vi dansade, kan inget annat säga än att jag är glad att jag träffat dessa människor! Grymt härligt gäng! Måndagen kom iaf och klockan 8.15 satt jag sjukt nervös och redo för att ta mitt första samtal :) Jag överlevde dagen och kan ju säga att den slutade bättre än vad den började!! Jobbade även gårdagen och jag hade turen vid min sida (som försvann idag :S) och fick bara bra samtal som jag kunde lösa..!

Lördagen spenderade jag tillsammans med Turner, Sara och Mia i solen på stan (dock stormade det iskalla vindar). Till middag lagade jag och Turner kyckling med cashewnötter, vilket var mumsfillibaba! Och sen var tanken att vi skulle spela brännboll på marihemsängarna..det gick ju sisådär. Men det var iaf trevligt att träffa Erika, Elin och Jonas! Cyklade till godishuset innan vi slutligen vandrade 7 trappor upp till Anna där vi proppade i oss godis, dipp och grönsaker och delade ut väldigt låga poäng till typ alla bidragen (förutom till Norge) i Eurovision song contest!

Ne nu orkar jag inte skriva en rad till, det är ju ändå ingen som orkar läsa..haha! ;)


Puss!

/Äm

Ledig dag....bull...

Ja min lediga dag sket sig, fick sms 8.15 imorse av Tone så det blev jobb idag och imorrn. Men så gött! Strålande sol och jag var på lika strålande humör eftersom jag fick jobba ute. Å med dom ingridienserna gick det sen fantastiskt bra tycker jag (förutom lite akrobatik och två glas kraschade).

När jag slutat och ätit mig mätt kom Joachim och hämtade mig så for vi hem till han och lyssnade på musik och såg film. En bra norsk film.
En bra dag.

Kram godnatt/Fi

Det är BRA konstigt....

....att ja far på jobbet vid tjugo i sju och kommer hem halv sex....å ändå jobbar ja bara 8 timmar som alla andra! :) haha!

/t

Norges nationaldag!

Var alltså igår. Det var alldeles underbart väder, strålande sol hela dagen! Folk i massor precis överallt! Jag började inte jobba förrän kl 16 så efter en del möda hittade jag åt kusinerna för att äta glass (precis som man ska på 17emaj) och såg på tåget. Mycket trevligt men också mycket ont i fötterna.

 



Sen när jag kom på jobb var det kaos. Nytt säljrekord, folk som jobbat i flera år var grinfärdiga, var folk överallt! Helt galet. Glad att jag jobbade kväll för det lugnade ner sig så småningom.

Lördagkväll spenderade jag med Charlotte och Joachim. Vi var på gospelkonsert å jag ryser när jag tänker på det. Mäktigt. Dom var så sjukt duktiga.

Ikväll har jag och I??-Beate bakat kaka. Vi blev så chokladsugna så vi slängde ihop nåt med choklad och jordnötsmör, känns ungefär som jag ätit en sten. Inte så värst god blev den heller. Men hon är himla rolig.

Så fantasilöst skrivande det här blir. Men ni är iaf lite uppdaterade.

Kram på er!
/Fisen


 



FINALLY!

Äntligen har jag fått mig min TV! :) haha nu kan bara va hemma å dega....haha....jippi!

Men komer juh självklart att umgås med er alla ändå, men lägger bara upp det efter tv:n...haha! :P

Hoppas Annso har det gött utomlands....hoppas det och att solen lyser och att du blir super duper brun!

/t

Min norska dag idag.

Tänkte berätta om min dag här i Norges land. Försökte hitta till skatteetaten, där jag alltså skulle skaffa ett D-nummer så jag får skattekort och kan skaffa norskt bankonto. Kollar upp på nätet vars det ligger, för jag minns absolut inte vars det var sen jag och Tobbe var där. Vägbeskrivningen var simpel så jag hoppar på hojen och cyklar dit, väl på rätt adress ligger ingen skatteetat. Hm, skumt. Frågar en herre efter vägen och han förklarar vars jag ska, åt ett helt annat håll. Skumt. Jag påbörjar mitt cyklande och letande igen och då plötsligt känner jag igen mig! Å cyklar i motsatt riktning vad herren hade sagt åt mig och hittar till slut fram! Jag är lite som en gps egentligen, ett geni när det kommer till lokalsinnet.......

Skulle fråga efter en dam vid namn Björg som jag träffade sist men hon var såklart på lunch. Får hoppas hoppas att den andra damen gav mina papper till Björg så allt blir rätt! Jag litar inte riktigt på folk.

Sen fick jag fara på jobb kl 13 och där var det full rulle vill jag lova! Strålande väder = kaos på jobbet. Tycker det är lite jobbigt att komma in sådär mitt på dan, mitt i ruschen. Då fattar man ju ingenting. Men jag tycker ändå jag klarade upp det ganska bra, men sjukt mkt spring och folk. Måste ändå säga det är roligare att hyra ut skidor, då har man en gäst i taget åtminstone.

Slutar jobb och går in på Rema 1000 som har nyöppnat precis där jag bor. Köper middag, vilket jag inte har behövt göra sen jag kom egentligen då mamma har lagat mat som räcker hela sommaren. Men just idag var jag sugen på tortellini, smörstekta champinjoner med tomat och lök som sen geggas ihop med keso. MUMS!

Träffade den andra utlänningen som bor här i kollektivet, Howie tror jag att han presenterade sig som. Han är från Kina. Men jag är lite mer exotisk säger dom.

Sen har jag vart hos Tobbe och dippat grönsaker och sett film. En mycket trevlig kväll alltså.

Sen kommer jag hem och då händer nåt mystiskt! Jag står på toaletten och borstar tänderna i godan ro, med dörren öppen. Då kommer två tjejer till in som jag knappt träffat och börjar borsta tillsammans med mig. Jag blev så förvånad, känns inte som vi klivit över den gränsen att vi är på toaletten samtidigt. Vi måste åtminstone har kanske typ varit fulla tillsammans innan nå sånt händer, eller delat hemligheter...eller åtminstone vill jag veta vad dom heter som står och borstar tänderna med mig! Jajja inget ont emot dom, nu har vi iallafall nått dit så nu är ingenting konstigt mer. Visst?

Dags å sussa, solvakt imorrn igen. Men får förhoppningsvis sluta i tid så jag kan gå på gospelkonsert med kusinerna! Tycker det ska bli skitskoj! :)

Kram å puss/Fisen

Reggae!

Vill ni höra på bra reggae musik?
gå in på www.rootsrockreggae.com

Puss

Tina ska med få börja jobba....

...och det känns super duper skönt, även fast det kanske bara blir en dag nästa vecka. :)
På tisdag ska ja få fara ut till holmsund och jobba...börjar halv åtta, så jag har juh till och med sovmorgon. Kan det bli bättre?! :) haha! Det kändes så skönt när han sa det idag när ja ringde....jipppppiiii.....

Idag köpte jag en klocka...hör å häpna. JAG som aldrig använder klocka.....haha!

/t

Världshistorisk händelse á la Sofie!

Har ju solvakt den här veckan, det betyder alltså att jag ska ringa in på jobbet en timme innan jag "börjar" för att se om jag ska jobba under dagen. Idag ringde dom mig en timme tiiidigare än vad jag skulle börja och sa att jag behövdes nuu. Jag hade alltså precis klivit ur duschen (blöt, naken och hungrig), slängde mig i kläderna och for på jobbet. Planen var att äta där men istället satt jag på damrummet längre än planerat och hann alltså inte äta. Kliver av jobbet kl 20.15 och HAR DÅ INTE ÄTIT PÅ HELA DAGEN! Ni som känner mig vet att sånt inte händer om jag så är magsjuk. Jag äter. Jag måste äta för att klara tänka, stå på benen, ligga i sängen osv. MEN idag har jag jobbat som ett tog, dragit in en massa dricks som jag slarvat bort, utan en endaste matbit i magen. Ja......det här är så stort för mig så jag finner inga ord.

När jag väl slutat får jag för mig att köpa en ceasarsallad. En sallad! Som att det är nå mat?!  Men jag var så sugen på parmesan. Efter jag slängt i mig den på typ 0.4 sek så är jag såklart fortfarande hungrig och sugen på ost så jag beställer in en osttallrik och en öl. Jädrigt gött ska jag säga er mina vänner!

Ville bara gå hem och sova men det ville ingen annan jag skulle göra så jag följde snällt med på Bruk Bar, tog en öl till och cyklade hem. Tycker det är sjukt läskigt att cykla i en trafikerad stad berusad (på 2 öl..eller va det 3). Men hemma är jag och dessutom välbehållen.

Solvakt kl 13 imorrn också, men upp med tuppen ska jag och gå på skatteetaten så jag slipper betala 50% i skatt.

GOD NATT
Fi


You spin my head.....

....right round......bra låt!

Städdag har det vart idag, inte för att jag har mycket att städa egentligen. Men rent blev det, eller golvet blev renare! :) haha!
Fortfarande utan tv och I don't like it! Hur kan man bo utan tv? ja jag vet inte...det funkar juh men ja blir tokig ändå....bajs vill ja bara skrika!

Längtar till hösten då jag ska tända på mina poisar...oj oj kommer jag brinna upp, det är frågan!? :) Men det tror ja inte, man får ha en hink eller 40 hinkar med vatten eller stå nära en sjö, det går med.



Denna bild är just nu med i en tävling, vinner jag så får jag en resa till
Thailand! :)

/T

Tjipp tjillevipp!!

För er som totalt har missat att jag faktiskt åkter på semester på fredagkväll runt 21.30 så tänkte jag att jag skulle berätta det igen!

ÄNTLIGEN! Jag ska åka till sol och bad! En vecka med nästan hela tjocka släkten. Och jag hoppas, hoppas, hoppas på bra väder. Har sett lite ostadigt ut men det är bara att hålla tummarna.

Jag ska för den som vill veta lite mer, åka till Palma Nova, Mallorca! ;)

   


/aaaa

WOHO!

Jobbet är mitt! Jag skötte mig och tydligen bra! :) Jädrar va jag ska jobba nu, KUL! :)

/Fi

Tänkvärt...

Man kan inte välja när och hur man ska dö.
Det enda man kan bestämma är hur man ska leva!



Vuxen poäng!

Det fick jag idag, beställde lite el jag....oj oj att man inte kan sånt. Men eftersom ja itne kan så mycket så tog ja det billigaste och det som såg bra ut. Va fasen måste juh vara bra. Fast det märks juh...haha! :)

Idag har jag lärt mig ett nytt tricks på mina poiar....sjukt skoj, nu vill ja bara tända på dom! -mumms-

/T

Booring!

Today I have booring. Don't know what to do....!

Så jag tänkte ja skulle skriva lite här. Mina dagar är grymt intressanta, kliver upp, startar datorn, äter frulle, går ut och går (om vädret tilllåter) sitter vid datorn, väntar på att nån ska komma hem från jobb som man kan umgås med.

Allt ja vill just nu är att dom ringer och säger att ja får börja jobba typ imorrn. Men det kommer nog inte hända, men kanske om man håller sina tummar hårt och länge! :)





Jag säger bara KÄRLEK!

peace and love /t

Snart så..

Om precis en vecka, så sitter jag vid den här tidpunkten på Umeås flygplats i väntan på att få boarda planet.. Äntligen! Semestern kan inte komma mer lägligt. Blä! Jag är en bitter människa..


Det började ju för två veckor sen.. ni vet, den där obligatoriska funderaren man får när man har träffat någon ett tag, i mitt fall tre månader. Vad händer nu, ska vi eller ska vi inte satsa på det här? Det slutade som ni vet, med att den här någon "inte vet om han tror på det" och föreslår en, som det så fint kallas, paus. För det första, vadå paus? Alla vet att en paus är ett finare ord för avslut (men absolut inte bättre, snarare mer förvirrande) och för det andra, varför ska jag ödlsa mer av MIN tid på någon som uppenbarligen inte tror på förhållandet och som dessutom verkar tycka att hans tid är mer dyrbar än min eftersom han kan spilla min tid på, det som i slutändan blir, absolut ingenting. Men, I've been down this road before, och rycker upp mig och skakar av mig bitterheten. Jag var ju garderad och är därför inte heartbroken och det är ju faktiskt så att jag börjar lära mig vem jag är och vet också därför att även i detta fallet så är det inte jag som förlorar på det. Hur det än må vara så är det ju trist och jag förstår inte hur man inte kan njuta av något som känns tryggt och bekvämt! Men vi tycker ju inte alla lika och kan inte heller rå för våra känslor. Det är bara att börja om..

När bitterheten för detta börjar lägga sig så visar det sig att jag har mycket sämre ekonomi denna månad än jag räknat med och minns återigen den där dumma, onödiga fartsyndarboten som jag fick i min hand. Så nu är jag bitter över det. Bara därför har jag tagit på mig att jobba extra denna helgen, så att det nästa månad ska jämna ut sig. Men det är ju NU jag behöver pengarna, inte nästa månad. Nu ska jag ju till Mallis och efter en vecka med (förhoppningsvis) sol och bad ska jag dessutom köpa hem sommarens ranson av starkdryckerna så att det blir en fin sommar med daiquris och liknande. Men det blir svårt med någon ynka hundralapp på kontot.

När jag då slår bort bitterheten för pengarna och faktiskt inser att jag ska till sol och värme med nära och kära så kommer chefen med sommarschemat idag...
Han har tagit sig friheten att byta min helger från och med i juni, och varför han har gjort det får jag inget bra svar på men det är bara att gilla läget. Detta resulterar i att hela min sommarplanering är som bortblåst. Jag får jobba midsommarsöndagen IGEN och då blir det återigen bökigt med eventuella festligheter på annan ort. Jag jobbar helgen då det är Rallycross EM i Höljes/Gatufesten i Sundsvall och kan därför skippa alla planer på dom festligheterna och tredje krocken är ju då det är Åsele Marknad, men det verkar jag kunna lösa ganska smidigt ändå. Och inte nog med det så blir min semester 31, 32 och 33 istället för önskade 30, 31, 32, det är ju inte hela världen eftersom jag (dumt nog) sa att jag i värsta fall kunde vara flexibel, med tanke på att ALLA ville ha semester v 30, och ni känner ju mig... Hur som haver så förväntade jag mig ändå en diskussion, framför allt när det gäller bytet av helgerna.

Så i eftermiddag och nu ikväll har jag varit upprörd, sur och bitter över det med sommaren och det ska jag fortsätta med resten av kvällen. Jag ska också se hockeymatchen och hoppas på att vi faktiskt vinner semin och tar oss till final men nu leder Kanada med 1-0 så vi får väl se! Än är det 2 perioder kvar. Kan hända att det blir sängen innan matchen är slut, var uppe med tuppen för att köra spinning 7.15 imorse så jag känner att jag har gjort mitt idag.. och det bästa för humöret och huvudvärken vore nog att hoppa i säng - och inte nog med det så har min allergi slagit till nu ocskå. Snörvel och blä.. och den värsta säsongen har inte ens börjat.. gräääääs!

Over and out.
Kommer med nya, friska tag en annan dag.

/tjorven

Hemma hos mig!

Tänkte jag skulle bjuda på ett litet hemmahosmig-inlägg. Väntar förresten spänt på ett från både Marie och Tina.


Mitt enkla men funktionella kontor . Sovrum. Sover där. 
          
Min fantastiskt randiga matta som är till för att täcka alla äckliga fläckar på heltäckningsmattan.

Vardagsrummet dårå.                    Skönhetshörna/skafferi

Så nu vet ni hur jag bor. Här jag bor gratis eftersom människan som jag ska skriva på kontrakt för inte går att få tag i. Så går det dåligt för mig är det väl bara att packa ihop och dra.

Nu ska jag ta och se mig en film. Har anammat det thailändska levernet, dvs där slappande och sovande hör till en stor del av vardagen (då man inte jobbar och dricker öl/whiskey). Igår sov jag mer eller mindre hela dagen och så gott som lika slappt blir det idag. Man ska uppskatta att inte göra någonting alls!

Kram/Fi
                             

Ännu en dag....

...i Tinas arbetslösa liv.
Idag tog ja taxi Jerry och for hem till Dorotea, gu va skoj det va å va här hemma då? -NOT-
Men kan väl passa på att hämta lite saker, typ duk och mattor! :)

Annars i mitt liv händer det inte så mycket. Drömmer mig bort om palmer och vatten och en paraplydrink och att jag va oberoende av pengar! Men den dagen kommer väl en annan gång! haha!

Näe nu är det juh för tusan lunch tid! MAT!

Tjipp Tjipp

Dagens låt!



Vad tänker ni på när ni hör denna låt?
/t

Regnet....

...det bara öser ner! Eller egentligen vet ja inte, för när ja kikar ut så ser ja bara massa dis...så då antar jag att det regnar! Hmm.....
Idag kommer det bli en givande dag, eller inte. Ska gå ner till Annso och hämta min cykel, fara på Willys och köpa hårfärg, planera vad ja måste ta med mig från mor och far eftersom jag åker hem imorrn.

Lära in ett nytt fireshow trick såklart! :)

Gå på toaletten nu så hinner inte skriva mer!

/T

welcome....

....to this page! :)

Today I was out and I buy 1 bed and 1 table for like 1000 swedish krona!

Så ikväll ska ja få sova i en säng.....JIPPPI! å just ja jag köpte mig en mus med......

Nu ska ja hopp i sänga....natti natti
/t

Party party!


hej hopp!

Vi bor ju härute på Tiller i husvagn hos nå bekanta åt min tante och onkel. Igår satt vi vid brasan och snacka...och skratta och SKRATTA! Tårarna sprutade och jag har sån träningsvärk i magen idag! Härligt det är när man träffar såna människor! Längesen jag skratta så mycket, högt och länge ;)

Idag var jag och skulle skaffa mig ett d-nummer och skattekort. Gick ju inte för först måste jag ha ett anställnignsbevis. Ska börja provjobba imorrn. Ska gå med Tobbe och hoppas verkligen att det ska gå bra. Annars vettefan vad jag gör, då blir ju allt pannkaka. Ska verkligen göra mitt bästa, dom kommer älska mig, jag kommer va skiiitduktig!

Va faktiskt och shoppade lite på Ikea idag också till mitt äckliga rum. Köpte en jätteranding matta, en randig filt, en blomma i lila kruka, en torkställning, en golvlampa, en spegel (rätt stor), en till filt, sopkorg, överkast......588 spänn! Vilka kap jag gjort! :)

Har köpt mig ett norsk nummer nu: +4745770142  
Kostar 1.19 att ringa till Thailand...va inte det sjukt så säg?

Kram till er mina kära, kom snart till mig!
/Fi

TRONDHEIM!

Nu är jag här! Mitt rum var så sjuuuuukt äckligt och skitigt men jag och mammar har skurat nu i 2 dagar och nu är det iaf beboligt. Har sån himla bra känsla över det här. Trondheim är en så underbart fin stad! Jag bor i ett supermysigt område och tror jag kommer trivas. Så håll nu tummarna för mig att jag kommer få fortsätta jobba och att det kommer gå bra!

Nu ska jag på kaffe hos Eva och Asbjörn :)

Hör av mig när jag skaffat mitt norska nummer.

KRAAM Fi

Vi säger..

..skål!

Sofie har lämnat Sweden för Norge och alla (turner, mary och tjorven väntar spänt här hemma medans hon raggar rika killar till oss i grannlandent ;)


Puss!


/tillvidare.blogg.se

SKÅL!

Ikväll vill vi bara säga SKÅL!

Promoe, Eminem, Flipside....m.m.....spelas på våra högtalare ikväll! :)


Puss och kram

Norges land!

Då åker jag alltså till Norges land för ett tag. Kanske kommer jag bli bättre på att blogga, annars kommer jag fortsätta va lite dålig. Verkar som jag är lite utav en periodare.
Bjuder på lite bilder: Roligaste hunden, en snygging och man (ni får själva avgöra vilken som är vilken)
      


So long my friends!
/Fi

Promoe - Imperiet


RSS 2.0