Plötsligt hände det....

Idag när ja stod å lagade mat så händer det, det smäller till i stekpannan och gissa vad som flyger på mig, jo en STOR olje klump som landar rakt på min arm och bränner till, så nu har ja en brännskada....! :) kul! haha

Ibland händer det tokiga saker!

Imorrn ska ja för första gången cykla till jobbet! Får se hur det går...haha! upp klockan 5 på morgonen! jippi!


/T

Träffade en på Bjästagrillen...

....och nu sitter jag här hemma som ett vrak! Vars är min mamma när jag behöver hon som mest? Hon sa åt mig att lägga mig ner på golvet raklång och lugna ner mig. Inte det lättaste kan jag lova! Bensvag, svettig, fnittrig. Gudars. Jag finner inga ord.

/Fi

På Fagerlandsvägen

Nu har jag under en längre tid observerat hur trevliga människorna på Fagerlandsvägen är. Varje gång man färdas på gatan, morgon som kväll så hälsar allihopa jag möter på mig. Ett leende och ett hej, vad härligt det är!
Behövs inte så mycket mer för att man ska bli glad.

Nu fiskbullar och en taigenmigliteisoffankväll.

/Fi

Idag..

..är det söndag och imorgon är det dags för en ny arbetsvecka!

Helgen började med att jag trodde att jag var övergiven och helt ensam i hela Dorotea, men det var jag inte. Sara åkte aldrig till Sunken så lördagen spenderades med Sara, Anna och Moa. Vi packade färska jordgubbar, kex och vatten och sen drog vi ut till "beachen" och tog oss sommarens första dopp! Kallt men efterlängtat ;) Efter några timmar i solen packade vi ihop och räsade hemåt. Inhandlade lite kött och marinad och drog sen vidare ut till berget för att grilla. Sedan blev det soffhäng till en film och mera jordgubbar med glass som dessert. En riktigt sommardag!


Idag vaknade jag alldeles dyngsur! Tittade på termometern som visade att vi hade närmare 30 grader inne! Fort upp med fönster och dörrar för att få igång cirkulationen! Hoppade i bikinin, plockade mig lite färska jordgubbar och sedan la jag mig ute för att få mig lite energi! Efter en stunds solande så hör jag ett intensivt pipande och vänder mig om och mitt framför näsan på mig sitter en pytteliten trastbebis! Så himla söt! På med mammas trädgårdshandskar och sedan var det bara att traska iväg till skogen med den. Hoppas verkligen att den hittar hem till sin fågelmamma igen så att inte Samantha hittar den och det blir kattmat :(



Nee nu ska jag lägga mig och vila en stund innan det är dags att dammsuga hela huset innan familjen komma hem igen!!


Kärlek till mina vänner!


/Äm


Spindel i bh:n

Jag vet inte om jag ska se det som tecken eller bara ett otäckt inträffande. Igår satt jag i godan ro och läste en bok som jag skrattade så tårarna sprutade åt (Lisa Jewell - Våga flyga), råkar bara av en händelse titta ner  i glipan under tröjan och där springer en liten spindel upp ur bhn?!? Har det gått så långt att spindelväven börjar växa på mig? I mina öron låter det som bhn flyger av för sällan. Marie säger att jag behöver inte oroa mig för att jag är gammal å rutten förrän det ramlar ur två russin därifrån.......vilken tröst.


/Fi


sol, grill och vin

En sån underbar dag det har vart! :)

Det blev en pressning på 3 timmar men tror inte ja blev nå brun för det, bättre lycka imorrn säger jag! haha!
Sen när annso kom hem så blev det grillning och vin. Mumms...gu va skönt med sol!

Nu sitter ja här eller ja ligger på hennes golv och inväntar att få gå på toa....ibland måste man ligga på mage för att det ska gå bra! :) mohahahah!

Ha en trevlig kväll allihopa för det ska ja!
/T

Blå..

..himmel, strålande sol och färska jordgubbar - nu är det sommar!

Ska hoppa i bikinen och lägga mig ute i solen och försöka få mig lite färg och samla krafter inför veckans alla "måsten"!






Carpe Diem


/Äm

I..

..ensamheten sitter jag just nu! Turner är i Umeå hos Annso, Sara är i Sunken och Sofie är hemma i Bjästa och min familj är nere i Stockholm och hälsar på min syster. Så kvar i Dorotea är jag och Samantha (katten). Och när man sitter så här helt ensam så börjar man tänka på allting mellan himmel och jord..så nu är det dags för en promenix för att rensa hjärnan lite, sen en dusch och sängen! Imorgon ska jag njuta av solen och att bara va!


See ya!

  


/Äm


Tråkig.

Jag känner att jag inte har så särskilt spännande liv just nu och det händer liksom ingenting runt i kring mig å tankarna står stilla så jag har ingenting att blogga om. Var bara det jag ville meddela. Så  ni vet.


/Fi

Jag är kär!

I denna låt och grupp!



The Breeze The Breath - Start Working

/T

En..

..erfarenhet rikare! Gårdagens bärplockning är verkligen ett minne att bära med sig, jag säger bara Svensson, Svensson! :P


Nu är det bara två arbetsdagar kvar till helg och det känns underbart! Är sjukligt trött och längtar till en lugn och stillsam helg framför teven!


Ha en lovely dag!


/Äm

Ett argt inlägg om bh:ar.

Jag är arg. Jag vill ha en bh men finns inte en endaste en på stan som passar mina bröst, hur är det möjligt?! Jag blir galen! Galen galen galen galen! Slut på storlekar, fula modeller, för mkt spets, tråkiga, äckliga....å jag vill inte kalla mig kräsen. Åsså undrar jag varför puls och blodtryck var högt.....

Jag bjuder på ett roligt klipp, ett jätteroligt klipp.


/Fisen

Onsdag..

..och halvlek!

Idag är jag sjukligt trött och klockan står stilla! När jag slutat blir det att räsa hem och hoppa i stövlarna för att sedan bege sig ut i skogen och leta hjortron :) Men först måste jag inhandla en stor påse godis så att jag orkar att gå i skogen!


/Äm

Bilen!

Nu har jag satt ut bilen på annons! Ingen har ringt än....
Hade iaf en skitkul helg i Sundsvall. Har träningsvärk i magen av allt skratt. Var å bada å skratta så jag fick kallsup på kallsup. Svalde nog halva sjön.
Nu är jag hemma å jobbar mer än vad man egentligen får men pengar blir det.

Ska ringa resecity imorrn å se om jag får följa med på erat plan eller om vi ska mötas i Thailand. Spännande.

Kram/Fi

Många..

..bollar i luften och en hel del jobbande! Jag är helt slut efter helgens bravader och just nu känns det som om det inte spelar någon roll hur lite eller hur mycket jag sover, jag är lika trött iaf!

SOFIE OM DU SER DETTA SÅ RING MIG! Det går inte att komma fram på din kära mobil!

Tina fick ett mail i fredags om att det blivit ändringar för våran hemresa i december. Jag tittade min mail men hade ej fått något. Konstigt eftersom att vi bokat exakt samma resa och med exakt samma flightnummer?! Kollade upp min resa på checkmytrip.com och insåg att jag hade blivit ombokad till ett helt annat plan  tio timmar senare...KUL! Så jag skyndade mig att maila dom för att se om det blivit något fel, men det hade det inte min resa var den som fanns på ckeckmytrip.com. Så idag ringde jag dom och efter 20 minuters väntan fick jag äntligen byta till samma plan som Turner. Så nu Soffiproppan så är det bäst att du kollar upp din flight så att du inte sitter på ett annat plan än oss!!



/Äm

Regn och rusk!

Första dagen på den ny gamla jobbet idag! :)
Regn är juh en bra början på första dagen!

Kan säga att det känns ensamt att sitta här på detta ställe där ja sitter nu, men vadå det är bättre än inget och va gör man inte för att kunna gå till jobbet! Haha!

Hojt!
/T

Dagens-jag-vill-ha!

 


Agger multicolor zip hood
Pris: 1045 kr
Var? www.zoovillage.com


Bild: www.zoovillage.com

Solglasögon..

..kan jag inte få nog av! Helst ska dom vara i någon färgsprakande färg och bågen ska vara av fulaste sorten! Me like :)


       



Bilder: www.junkyard.se



 

Dagens låt/dans..


Idag..

..var vi 5 fröknar och 3 barn till frukost! Det kändes väldigt givande ;) Så jag fick sluta tidigt, gött! Nu är det städning som gäller och sen blir det bolaget! Ikväll kommer min underbara vän M på besök! Så nu är det bara att börja tagga inför morgondagen!! Weeehoooo!





/M

Idag är inte en dag....

....som alla andra dagar.
För idag är det fredag och det äre juh faktist bara en gång i veckan! :)

Idag ska ja ÄTA så mycket c-vitaminer att ja kommer b***a som en toka. Plus då att ja kommer bli frisk på köpet. Har redan ätit en halv liter blåbärs soppa och druckit en kopp te! Å inte nog med det, ja känner ingen smak, så idag får jag fantisera om va det smakar, äre inte för underbart! :) haha!

Men inte ska man gråta spillda floder över det.....snart kanske ja måste följa med far upp till Borga och hjälpa han för då skulle han hjälpa mig med provytor....tjänster och gentjänster!

Nu måste ja på toa å kissa.
Hej svejs!

/T

Två veckor..

..är redan borta!! Och så är också min semester. Har visserligen en vecka kvar, men vi vet ju hur fort en vecka kan gå.
En vecka har redan förflutit sen tex den där "lugna" förfesten i fredags och i helgen är det en ny, trevlig, sammankomst!


Idag har varit en dag på stan med Tina! Mycket spring blev det och mycket pengar försvann, bara sådär. Var väl inte riktigt vad jag planerat men men. Skulle städat idag men tji fick jag för det gjorde jag inte. Däremot har jag tvättat, pysslat och grejat. Har numera sex svarta kakelplattor i mitt kök, vet inte riktigt vad jag ska säga om det, det är åtminstone tur att det inte är permanent. Haha. (Är det någon som har vägarna förbi Dollarstore så säg gärna till! Där var dom billiga minsann!!) Har införskaffat en ful plasthylla till duschen men den är funktionell! Så går det när det inte finns en kakelplatta i hela badrummet. Det är ju iofs inte mitt fel men nåja.

Nu är det dags att hoppa in i duschen, jag har ju trots allt nytvättat i sängen och sen blir det nog en film. Lagom uppladdning för veckans enda arbetspass.

Förresten.. En tanke slog mig idag... The past has passed...


Oj, kanske måste raka benen inför helgen också, ska ju trots allt träffa han som ska bli far till mina barn. Ja, vi ska tydligen gifta oss också. Ligger ju iofs några år fram i tiden, han ska tydligen flytta till Conneticut och fortsätta med läkarstudierna. Tänka sig, gift med en läkare..... Fast när jag tänker efter - Nä.



/a

Turner is back in norrland!

Har vart på semester i Stockholm. Kan beskriva min resa såhär:
-Kände sig som en bonnläpp (förvirrad en)
-Hade det super skoj
-Fick åka ut till Fjäderholmarna
-Åt Sushi
-Vart ute i solen
-Blivit snor förkyld
-Lång resa hem, men lyckades ta mig hem hel
-Åt en god middag med en gammal vän

Med andra ord så har ja haft det super skoj! :) haha!

Men nu när ja åkte bussen hem, va de smock fullt och ja satt å snorade å grät och snorade och grät....allt ihop på samma gång! Sen avslutade ja med att slå huvudet i min tv när ja skulle stoppa i kontakten....-LYCKAT-

Men ja är inte den som är den, så nu ska ja kurera mig tills lördag då det smäller! :D haha!

pussåhej!
/T

Flip-flops..

..flip eller flop?


Alla märken Brasil green flip-flops

















Bilder: www.zoovillage.com

Dagens låt..


Torsdag.

Ett barn på fritids: Marie varför är du så ung?
Marie: Så ung? Hur menar du?
Barnet: Ja, men varför är du så ung?
Marie: Hm, för att jag föddes för 23 år sedan..

Ja vad ska man svara på det egentligen? Varför man är så ung? Haha ;)


/Äm


...

Vilken helg! Roligt roligt hade vi minsann. På söndag fick jag lov å köra hem två pojkar till Östersund som påstod sig vara för bakfulla för att åka buss. På måndag låg vi trötta i soffan och såg på Dunderklumpen.
Körde hem till Övik. Igår bjöd mamma på torsk och över den hällde hon grädde, är ju så gott! Men nu råkade det va så att hon hällde inte grädde över fisken...men vaniljvisp. Var otroligt nog inte så illa.

Idag är lilleman här och surrar, myspys.

/S


Imorgon..

..är det onsdag och halvlek! Snoret rinner lika mycket som regnet öser ner utanför fönstret! Jag lever iaf, fast det är knappt! Blomfesten tog alla mina krafter och då har bloggen blivit lidande!! :/ Men nu ska det bli ändring på det!

Jobbar som sagt hela dagarna med en massa barn, vissa dagar roligare än andra! Idag kom en liten kille ut från toaletten sjungandes på Carola´s låt Främling och jag tar ton och fortsätter sjunga vidare på den. Då tittar han med stora ögon på mig och frågar om det är jag som är hon som sjunger på skivan som han äger? Carola menar du, sägar jag. Jaaaa är det du som är Carola? Nee det är jag inte säger jag lite småskrattande och undrar om han tyckte jag sjöng fint? Mm..du lät precis som hon på min skiva! Barn är allt bra söta! Så Carola släng dig i väggen!! ;)


Nee nu ska jag hoppa ner i sängen! Är sjukt trött och otroligt less på mina näshål som är helt igensnorade!!

/Äm

Söndag..

..dagen efter och söndags-sjukan är igång. Fast jag mår oförskämt bra idag! Gårdagen var rolig och gick i blommans tecken! Solen sken, vi spelade kubb, sjöng allsång, hittade en förfest och sedan en annan, åkte Doroteas minitåg upp och ner och överallt. Efter det bar det iväg till hotellet där det var massvis med folk, lite dans och mycke prat! Vidare på efterfest (hör och häpna, Mary tog sig på en efterfest!), där blev jag och Turner kockar och satte igång att koka 23 ägg. Men efter 20 minuter och äggen fortfarande inte var klara så gav jag upp och lämnade över "kockande" till någon annan och traskade hem till sängen! Ögonen ramlade igen så fort huvudet hamnade på kudden!


Hela kvällen finns både på kort och film! Hahaha!


/Äm

Fyra år av saknad..



 


Älskade Mattis

Nattens låt..


Sommar..

..sommar och sol! Även fast jag jobbar hela dagarna så hinner jag med att njuta av sommaren ;) Ikväll blir det förförfest inför morgondagens bravader: BLOMFEST! Mouhahaha!

Ne nu ska jag lämna tillbaka Annso´s dator och vara social med hon!


/Äm

Årets första...

...smultron åt jag idag. Hittade dock bara ett så fick nöja mig med det!

Men gu så gott det va! :)

Idag har ja städat bilen, den blev som ny (nästan) och lukta gran gör den då inte...haha

Peace out man!
/T

Funderingar..

Tack för inbjudan tjejer! Vet inte om jag ska känna mig upprymd eller orolig... det är någ både och :P



Varför vill man alltid ha det man inte kan få?


/a

Till Annso!

Då va det dags för Blomfest!

Tid: Lördag 12 Juli kl.14:00
Plats: Maries gräsmatta
Klädsel: Det står vi för

Efter diverse aktiviteter i gräset får man om man vill fara hem och fräscha till sig och byta om till en egen vald outfit för kvällen.

Sen träffas vi igen för att äta och dricka gott. Mat fixar vi mot en summa av 50kr eller lite mer. Men drycken den tar ni med själva.

Plats:Maries altan
Tid: Det visar sig

Vid frågor, fråga Turner, Fisen eller Äm :)

Välkommen!


Please don't rock my boat!


Turners låtval!


Vollyboll..

..hela veckan. Eller iaf var och varannan dag :) Imorgon blir det mera spel och jädrans va jag längtar!

Sitter och donar med lite hemlisar inför helgens blomfest! Mouhahaha är så taggad! ;)


/Äm


Snor.

Vilken natt! En mamma och en tjej som skulle inskolas. Perfekt! Jag låg som en padda och gav instruktioner om vad som skulle göras och gjort blev det.
Mamma sa åt mig att sova till kl 16 och det gjorde jag, sen blev det bröllopsmiddag.
Sen var det nån som gav mig en förkylning, passar inte bra just nu! Så en massa kiwi, vitlök, c-vitamindryck, citron, echinaforce och treo. SKA INTE BLI SJUK!

Ryggläge.

/Fi

Gatufesten

Spenderade alltså min helg i Sundsvall. Ooh så trevligt vi har haft, å fulla blev vi å även bakis. Lyckades bara se Hellacopters och E-type (som var typ roligast nånsin) annars var det mest härj med Emil och hans kompis Leo.
Blev ändå inte en sån dyr helg, har haft otroligt flyt. Gratis öllåda, gratis taxi på fredagnatt och billig skjuts hem på lördagnatt då Leo lyckades ragga upp en kille med bil vid rödljuset. Jag gillar Sundsvall.

Gruvade mig mer än nånsin igår när jag skulle ut å jobba. Har inte vart många timmars sömn i helgen så jag tänkte att jag aldrig skulle orka natten, men som den superkvinna jag är var jag knappt trött överhuvudtaget. Jag är imponerad av mig själv.

Idag tänkte jag vara hurtig och ut å motionera men det kom visst saker emellan.....
Sen får jag äran att jobba med min mor inatt! Woho! Jag längtar!

När jag blir stor ska jag också ha en ismaskin i mitt kylskåp.

/Sofie

Jag lever!

Jag tänkte bara tala om att jag lever, jag är på semester!

Åkte hela långa vägen till Sälen i onsdags och väl framme var det full fart. Fick ett riktigt träningspass på studsmattan bla. I torsdags åkte vi till metropolen Höljes där det i vanliga fall bor ca 350 personer. Under helgen har det varit ca 25-30 000 personer där, det är inte illa. Tur det finns mycket skog. :)
I Höljes var det iaf Rallycross EM och dans, mycket trevligt! Och vi hade iallafall väldigt tur med vädret!

Idag måndag, sitter jag och pustar ut i Sälen, har haft en tuff helg. Planerna är sedan att på onsdag så styr jag min lilla pärla till bil raka vägen till Dorotea med ett eventuellt stopp i Hoting. Dom berörda vet ju inget om mina planer än så det kan ju komma att ändras! :)

PS! Om ni ska skicka någon fortsättning till den där inbjudan om den där hemliga grejen, så tänk på att jag inte är hemma i Umeå förrän EFTER kalaset och därför får ni nog berätta för mig vad som ska hända. :P


/a

Lördag den 5 Juli

Bilderna säger mer än 1000 ord!













Det var våran kväll i bilder! :)

OBS: Det är inte så mörkt ute som det ser ut!

/T
 

Det går inte som jag vill!

Näe absolut inte. Skulle till Umeå idag, tänkte ta bussen som går 07:05, men liten miss av mig när ja kollade i tidtabellen såg jag och det blev ingen tripp dit. När ja kommer hem försöker jag fixa en bil så jag kan köra. Messar och Ringer ALLA i min telefonbok som är i Dorro men inte ett napp. Konstigt det där.......! Det va inte meningen att ja skulle till Umeå idag....kommer nog fler tillfällen för mig! -hoppas-

/T

blodsugare....

....det är vi allihopa, men värst är nog knorten. Lovar dom har typ ätit minst 1 liter blod av mig. Inte undra på att man blir trött! haha!

I mitt nästa liv ska ja bli vampyr, eller en fågel, så ja kan äta upp knorten! -mumms- Då jäklar ska alla flygflugor få igen! mohahahahaha!

ikväll blire BACKE eller hur miss mary? (hör ni backe, vilken håla)

Men just nu blire Umeå....!

/T

Nionde..

..arbetsdagen avverkad och dags för lite efterlängtar ledighet! :) Men på måndag är det arbete igen! Helgen ska utnyttjas till max! Det ska hinnas med både nytta och nöjen.


Ne nu ska jag sätta mig ute på altanen och dricka en kall öl! Kanske blir det vollyboll och andra skojigheter ikväll?!


   

Bjuder på lite gamla bilder som jag hittade på mammas dator ;)


/Äm

Dagens låt..


Yess...

...dags å gå å jobba igen! Känns bara hur underbart somhelst att först ha sovit bort en solig dag å sen få gå tillbaka igen till jobbet för att upprepa saken imorrn.

Har ändå fått till lite idag. Har lagat maten och bjudit ett halvt kompani, slagit upp en paviljong på altan och betalat en bunt räkningar. Nu sitter jag å drar mig för att behöva hoppa ur mina fina röda byxor med vita stjärnor. Brukar gå till så här om kvällarna innan jobbet. Jag gruvar och gruvar så jag nästan kommer försent till jobbet. Väl där är det ju inga problem. Dom har tur som har mig som styr upp verksamheten.

Två tolvåriga flickor står här å fnittrar. Flickor i den åldern är rätt fascinerande.


Förresten! Med tanke på hur mkt pengar jag nu tjänar när jag jobbar som ett svin, visst borde jag få unna mig lite nöjen i helgen?


En annan sak också, var beredd på sms-terror. Fisen har skaffat fria sms mohahahaha


/Fofie.


Då har det hänt igen!

Självfallet så vill man få in den där rutinen att man ska bajsa på morgonen, men ibland så vill inte det sig, så självklart idag så fick ja sådär bajsnöd mitt på hygget, tur som det va så hade ja inte långt till bilen och inte många kassetter kvar innan lunch, men ändå! shit alltså.....snacka om att det är jobbigt när den där bajsbanan kommer i obalans. haha!

Over and out!
/T

Ansvaret!

Känner att det är på tiden jag återigen axlar uppdraget som morgonbloggare, eller som man kanske lite hippare kan kalla det: morningblogger.
Det tråkiga är att jag inte har något speciellt att säga. Kanske kan vara intressant för er att veta att jag såg två påkörda ormar igår? Detta på min lilla promenad mellan Kornsjö och Bjästa igår med Lovisa cyklandes brevid. Hon cyklar verkligen sakta, så en promenad som vanligtvis tar 50 min tog säkert 1,5 timme. Tillbaka till ormarna! Dom låg där på vägen, utsmetade, blodiga, ormiga.

Insåg igår när jag som ofta annars satt och tittade på mitt schema att juli månad innebär så gott som bara jobb. Jobb. Jobb.  Jobbar 20 nätter! Man får max göra 16...sen övertid, MUMS i kassan! Kanske ska jag på mina lediga dagar klämma in en tur till Sunken och Gatufesten. Vi får se. Är ju inte helg än inte.

Idag när jag vaknat så ska jag hjälpa pappsen med att betala en saftig hög med räkningar (inte rent pengamässigt). Jag kommer alltså agera nån slags ekonomiassistent, å nå sånt gör man inte gratis! Jag nästlar mig sakta men säkert in i företaget. Om några år är jag nog en av världens mest eftertrakade inom sågverksindustrin, det ska bli roligt!

Nu är John Blund här.
Over and out/
Fi

Förresten..

..så ska vi ha vattenkrig på fritids imorgon! Mouhahahaha..man blir ju barn på nytt ;)


/Äm

Dagens låt..


Sjunde..

..arbetsdagen i rad MEN bara 2 dagar kvar till helg! :) Har hunnit med att byta jobb 3 ggr  under dom här sju dagarna (personlig assistent, industriarbetare och nu barnskötare). Pengar, pengar, pengar!

Annars har jag hundra båtar ute till havs men ingen i hamnen! Dags att göra en "att-göra-lista" och börja beta av!!


Lite fika, målning, teve och sedan är det gonatt för Mary. Öppning imorgon och jag är sjukt morgontrött på morgonen!!


See ya!




Psykbryt....

....fick jag mig ett idag, det va inte illa pinkat kan ja då säga! men uscha buscha. Stod å skrek åt fåglarna i skogen och allt sånt. Shit ja trodde ja skulle bryta ihop och sätta mig på en stubbe och gråta. Men ja tog mig i kragen och satte klart och for hem å kika på tv :)

Turners dag va det!
/T

Dagens låt!


RSS 2.0